10. Bölüm

4.4K 494 405
                                    

"Baekhyun'dan hoşlanıyorum."

Sehun içtiği kahvenin boğazına kaçmasından dolayı öksürürken ona su şişemi uzattım. Plastik şişeyi patlatırcasına kapağını açıp içindeki bütün suyu kafasına dikti. Alıştıra alıştıra mı söyleseydim?

"Bizim Baekhyun'dan mı bahsediyorsun? Byun Baekhyun'dan?" Ofladım. "Başka Baekhyun mu tanıyoruz Sehun?"

Sehun hala anlam vermeyen bakışlarla suratıma bakıyordu. "Şaka yapıyorsun değil mi?"

"Şaka yapıyor gibi bir halim mi var? Baekhyun'dan hoşlanıyorum. Arkadaşım olarak bunu bilmen gerektiğini düşündüm.

Hala ikna olmamış gibiydi ama başını avuçlarının arasına alıp anlam vermeye çalışıyor gibi görünmesinden inanmaya başladığını hissediyordum. "Nasıl olur? Siz arkadaş değil misiniz? O senin en yakın arkadaşın değil miydi?"

"Evet. Ama ilk defa mı birbirinden hoşlanan en yakın arkadaşlar görüyorsun?"

Baekhyun'a Sehun olayını ben halledeceğim derken tam olarak bundan bahsediyordum. Baekhyun burnu havada, dikkatsiz bir insan olabilirdi ama ben gayet de Sehun'un Baekhyun'uma olan bakışlarının farkındaydım. En yakın arkadaşımı, diğer yakın arkadaşıma kaptıramazdım. Bunun için uygun bir yalan söylemem gerekiyordu.

"Baekhyun da mı senden hoşlanıyor?" Surat astım. "Hayır, Baekhyun kesinlikle benden hoşlanmıyor." Basitçe Baekhyun'un benden hoşlandığını söyleyip işin içinden sıyrılabilirdim. Ama bunu yaparsam Baekhyun beni öldürürdü.

Gerçekleri dile getirip onunla arkadaştan öte olduğumuzu söyleyebilirdim Baekhyun beni bu sefer de öldürürdü ama öncesinde kemiklerimi testere ile canlı canlı keseceğinden emindim. Geriye tek ve en risksiz olan yalan kalmıştı.

Baekhyun'dan hoşlandığım yalanı.

Böylelikle hem Baekhyun'un gazabına uğramazdım hem de Sehun şeref sahibi bir insan olduğu için en yakın arkadaşının hoşlandığı kişiye göz koymamış ve onun ev davetlerini kabul etmemiş olurdu.

Kesin ileride en zeki idol seçilecektim.

"Kusura bakma. Biraz şaşırdım. Dün gece sizi öpüşürken gördüm... Dehşete düştüğümü bile söyleyebilirim." İnanmıştı. Saf çocuğum benim.

"Ona öpüşme denilemez. Baekhyun'u ben öptüm. Ona karşı çok kabalık etmiştim ve bir anda duygusal bir andaydım kendime hakim olamadım. Ama Baekhyun bana hiçbir zaman karşılık vermedi. Vermez de biliyorsun. Baekhyun'un standartları biraz yüksek. Kendinden başka kimseden hoşlanmadığı için ondan daha iyi olman gerekir. Ben bu okulda Baekhyun'dan iyi olan birini tanımıyorum."

Bu dediğim doğruydu. Baekhyun'un kendinden hoşlandığı kısım dışında tabii.

"Bu seni rahatsız etmiyor mu? Sonuçta Baekhyun'un seni sevmiyor." Şu an arkadaşıma yalan söylediğim için çok utanıyorum.

Hayır! Utanma Chanyeol! Daha sen ünlü olduğunda hayranlarına ölene kadar evlenmeyeceğini ve onları seveceğini söyleyeceksin. Alış.

"Başlarda sorun ediyordum tabii. Fakat sonrasında alıştım. Baekhyun beni sevmese de en azından yanında olarak mutlu oluyorum."

"Anladım." Başını salladı. "Keşke önceden söyleseydin. En azından bu kadar şaşırmazdım." Elbette bunun için de harika bir yalanım vardı. "Baekhyun birine söylersem benimle iletişimini keseceğini söyledi. Ben de kimseye söylememiştim. Ama sana güvenebilirim sonuçta."

"Tabii." Tabii ki Sehun'a güvenebilirdim. Hem de böylelikle Baekhyun küçük yalanımı asla öğrenmeyecekti. "Kalkalım mı? Benim dans dersim var."

100th ApologizeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin