23. Vojna medzi svetmi

257 21 4
                                    

Bucky bol u nás sotva štyri dni, a aby sa necítil úplne odrezaný od sveta, tak som mu domov nosievala z kaviarne kávu a nejaké zákusky. Winter Soldier bol hľadaný asi rovnako ako ja alebo Velocitiny mutanti a nebol dobrý nápad riskovať, aby chodil veľmi von. Preto bolo nutné, ju čo najskôr zastaviť. Cítila som, že sa nebezpečenstvo nezadržateľne blíži, a preto bolo nutné neustále ostávať v strehu.

"Nezájdeme dnes niekam?" z pokojného pozerania do blba ma vytrhol Steve. V noci som toho veľa nenaspala, takže mi veľmi do reči nebolo. Opäť som sa pokúšala dostať k Velocity. Už ma nebavilo sa skrývať za inou identitou a to bolo nutné nejako vyriešiť.

"Kam?" okamžite som sa na neho otočila. Zaujímalo ma, či tým myslel niečo konkrétne.

"Chcel som navrhnúť obed. Nech trochu zmeníme prostredie," vysvetlil mi, čakajúc na odpoveď. Bola pravda, že sme dlho nikde poriadne neboli, lenže na to ani nebol čas.

"Nemyslím si, že je to dobrý nápad," váhala som, ale úprimne nebolo až také ťažké ma presvedčiť. Sama som cítila, že by mi trochu voľna padlo vhod.

"V poslednej dobe sa toho udialo veľa a urobila si veľký kus práce. Zaslúžiš si prejsť na chvíľu na iné myšlienky. Ak sa niečo udeje, tak budeme v strehu," presviedčal ma a naozaj nemal ďaleko od toho, aby ma zlomil.

"Ty by si mala stíhať všetko, nie?" do našej konverzácie sa pridal aj Bucky.

"Možno keby nemali na ich strane rýchlika a psychopatického telepata, tak aj súhlasím," pripomenula som mu nevyhnutný fakt.

"A ty máš na svojej strane Avengers a Shield," šikovne ma odzbrojil.

"Fajn. Prehovorili ste ma, ale platíš ty," rezignovane som sa otočila na Steva.

"Dohodnuté," rozhodne mi prikývol.

"Isto ti to nebude vadiť?" chcela som si byť istá, že s tým súhlasí aj Bucky. Bol u nás krátko, ale aj tak by ma po chvíli porazilo, kebyže nechodím von. Našťastie Bucky bol narozdiel odo mňa viac ochotný tieto opatrenia rešpektovať.

"Chladnička je plná a telka tiež ide. Ja si poradím," úprimný úsmev mi jeho slová len potvrdil.

"Niečo ti donesieme," nerada by som ho nechala v štichu.

"Kam by sme vôbec išli?" nastala ďalšia otázka a dokonca by som povedala, že o niečo ťažšia. Výber správneho jedla nie je ani trochu jednoduchý.

"Na čo máš chuť?" preto toto rozhodnutie samozrejme padlo na mňa.

"Neviem. Čo tak pizza? Prijmem aj iné návrhy," po chvíli uvažovania som zastavila na starej dobrej klasike.

"Pizza je fajn, neďaleko som jednu pizzériu videl," spomenul si.

"Môže byť," prikývla som mu a okamžite si išla pre bundu. Vonku mohlo byť okolo nuly, no vietor pocitovú teplotu radikálne znižoval. Bola to presne tá časť jesene, ktorá je na jeseň príliš nevýrazná, no zima to tiež ešte úplne nie je. Nemohla som sa dočkať až sa budem môcť zohriať v najbližšej reštaurácii.

* * *

"Mal si pravdu. Bol to dobrý nápad," spokojne som konštatovala, keď sme sa usadili v pohodlnej sedačke talianskej pizzérie.

"Samozrejme nemyslím tým, že mi vadí tvoja kuchyňa a večery pri filmoch," okamžite som sa opravila. Rozhodne som nechcela znieť nevďačne. Pre mňa bola vzácna každá spoločne strávená chvíľa.

"Nič sa nestalo," sotva to dopovedal a do uší sa mi zaryla čerstvá reportáž, ktorá tú dočasnú eufóriu bleskovo zastavila.

"...Nečakané zmiznutie Pepper Pottsovej na štátnej konferencii, nebude až takou záhadou. Svedkovia tvrdia, že pred tým, ako sa majiteľka Stark Industries vyparila, videli fialové záblesky. Tento jav pripisujú súčasne najhľadanejšej osobe Dawn Starkovej, známej ako Flicker a bývalej členke superhrdinskej skupiny Avengers. Má zodpovednosť za oslobodenie najväčších zločincov z najstráženejšej väznice Raft. Je známa kvôli rýchlosti, ktorú môže dostať až do takej miery, že ju nemožno vidieť voľným okom. Nás zaujíma- Aký bol jej dôvod únosu?..."

3. RunawayWhere stories live. Discover now