12. Večera po Asgartsky

278 29 19
                                    

Sedela som uprostred nejakej tréningovej haly a opäť počúvala jeden z Lokiho výkladov. Za posledných pár dní som zistila, že nebol až taká zlá osoba, za ktorú sa považoval. Síce bol stále trochu šialený a provokácia medzi nami neutíchala, ale prekvapovalo ma, že sme sa za tak krátku dobu stávali priateľmi. Teda aspoň sa mi to tak zdalo. Rozhodne som mu verila viac ako pri našom prvom stretnutí.
Už ma neprepaľoval pohľadom pri každej príležitosti a veľa ma za tých pár dní stihol naučiť. Mala som pocit, že sa u nás budovali základy vzájomnej dôvery.

"... budeš sa musieť hlavne sústrediť. Rozumieš mi?" vytrhol ma zo zamyslenia, keď som ho na chvíľu prestala počúvať. Hovoril tu niekto o sústredenosti?

"Uhm...samozrejme. Môžeme sa do toho pustiť," naprázdno som sa usmiala a dúfala, že si moje blúdenie v myšlienkach nevšimol...škoda, že aj on patril k tým, ktorí dokázali čítať myšlienky druhých.

"A ty sa čuduješ, prečo ti nešlo sa naučiť používať tvoje schopnosti," neveriacky nado mnou zakrútil hlavou.

"No tak som sa na chvíľu zamyslela...to je toho."

"Na začiatok mi môžeš ukázať, čo s tými schopnosťami už dokážeš," vyzval ma Loki a ja som jeho výzvu s hrdosťou prijala.

"S tým problém nemám," šibalsky som sa usmiala bez toho, aby vedel, čo mám v pláne.
Rozhodla som sa premeniť na Lokiho a dosť uškrečaným hlasom ho začala imitovať. Nezabudla som pritom smiešne pochodovať po miestnosti a rozhadzovať rukami. "Ja som mocný Loki... Chcem vládnuť Midgardu a zabudol som spomenúť, že pod muflóniou helmou nosím ulízané vlasy... Podľa mňa to bol herecký výkon hodný ocenenia," taký Oscar by mi nevadil.

"Rozhodne tak nerozprávam," protestoval s nadvihnutým obočím.

"Počúval si sa vôbec niekedy?" uchechtla som sa a narozdiel od neho sa nahlas bavila. On to samozrejme nenechal len tak a prebral na seba moju podobu.

"Ja som strašne otravná Dawn. Patrím k tej bande blbcov Avengers, čo nosia obtiahnuté kostýmy a myslím si, že je to úplne úžasné."

"A že ja zle imitujem..." nesúhlasne som si prekrížila ruky. Rozhodne nezniem tak otravne afektovane ako to napodobnil on.

"Tak sa ešte predveď."

"Dobre... Počkaj," musela som si premyslieť koho napodobním a prvý mi napadol Thor.

"Som Thor, mám čarovné kladivo, ktoré zodvihnem iba ja. Mohol by som s ním zatĺkať do zeme klince, ale radšej zatĺkam svojich nepriateľov," pri imitácií som si neodpustila imaginárne hádzať a opätovne chytať Mjolnir.

"Zastav sa. Je najvyšší čas si vypočuť niečo o spravodlivosti, pravde a patriotizme...Tá uniforma je príšerne nepohodlná," Loki za mnou dlho nezaostával a zobral na seba podobu samotného Kapitána Ameriky, "ako to môže niekto nosiť?" znechutene si prezeral červeno-modré obtiahnuté rukávy zatiaľ, čo ja som vyprskla smiechom. Úprimne? Aj ja by som na to rada vedela odpoveď. Jediné šťastie, že Steve už mal dávno novú uniformu. Nikdy nenechajte, aby vám Shield navrhoval uniformu, lebo to jednoducho nedopadne dobre.

"Smiem vedieť, čo tu vy dvaja stvárate? A prečo jeden z vás práve vyzerá ako ja?" v záchvate smiechu sme si ani nevšimli, že nás prerušil Thor, ktorý na nás hádzal nechápavé pohľady. Neviem, či to bolo z toho, že pred ním práve stoja dve kópie Avengerov, alebo že sme sa ja a Loki spolu zabávali.

"Učím ju ako správne používať svoje schopnosti," ako prvý sa slova chytil čiernovlasý princ.

"A preto sa musíte smiať na pol paláca?"

3. RunawayWhere stories live. Discover now