Κεφάλαιο 4ο

490 66 12
                                    


𝐸𝓁𝑒𝒶𝓃𝑜𝓇


Η Έλενορ έκανε έναν μορφασμό αηδίας καθαρίζοντας άλλη μία φορά το γραφείο της με ένα υγρό μαντηλάκι με μυρωδιά λεμόνι. Αν και ο επιστάτης είχε ήδη καθαρίσει το χάλι του γραφείου της την προηγούμενη μέρα μπορούσε ακόμα να μυρίσει το έντονο άρωμα του καφέ. Είχε δει από τις κάμερες του γραφείου πως η Άντερσον είχε χύσει τον καφέ επίτηδες όμως δεν είχε χρόνο να την εκδικηθεί. Η αστυνομικός είχε πέσει με τα μούτρα στην υπόθεση που της είχε αναθέσει ο αρχηγός λίγες μέρες πριν και δεν υπήρχε χώρος στο κεφάλι της για την μικρότερη κοπέλα. Βέβαια αυτό δεν σήμαινε πως μόλις την έλυνε δεν θα έβρισκε τρόπο να καταστρέψει κάπως τις σημειώσεις της Άντερσον για την σχολή της. 

Η κοπέλα πήρε μία βαθιά ανάσα και ανακάτεψε τα μαλλιά της τα οποία είχαν μετατραπεί σε μία φωλιά τις τελευταίες ώρες. Σίγουρα θα είχε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια της και το δέρμα της πλέον θα είχε μία κίτρινη απόχρωση. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που η Έλενορ είχε μείνει όλο το βράδυ στο γραφείο της -μαζί με τους αστυνομικούς της βραδινής βάρδιας- για να λύσει μία δύσκολη υπόθεση. Δεν μπορούσε να θυμηθεί πόσους καφέδες είχε πιει ή πόσες φορές είχε επισκεφτεί το βρωμερό μπάνιο του τμήματος για να ρίξει νερό στο πρόσωπο της. 

Όμως δεν είχε άλλη επιλογή, ήταν άκρως σημαντικό να βρουν μία σύνδεση του Καόρι Σμιθ με την γιαπωνέζικη μαφία για να μπορέσει κάποιος εισαγγελέας να τους δώσει το πράσινο φως για να ψάξουν το κλαμπ του. Οπότε τις τελευταίες δύο μέρες η Μαρτορέλι με τον Μίλερ τον παρακολουθούσαν από κοντά -έχοντας εγκατασταθεί έξω από το σπίτι του σε ένα φορτηγάκι- και η Έλενορ είχε αναλάβει να σκάψει το παρελθόν σε όλα τα αρχεία της αστυνομίας για να βρει έστω και μία σύνδεση. 

Μέχρι τώρα δεν είχε βρει τίποτα που να τον συνδέει με την μαφία, κανένα μαύρο σημάδι στο ιστορικό του -ούτε καν μία ψεύτικη φάρσα στην αστυνομία-, κάτι που στα μάτια της Έλενορ φαινόταν πολύ ύποπτο. Κανένας επιχειρηματίας -πόσο μάλλον ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού- δεν ήταν καθαρός σαν λευκό πανί. Πλέον η έρευνα βασιζόταν περισσότερο στο Ντάνιελ και την Κιάρα διότι είχε κρύψει πολύ καλά τα ίχνη του. 

''Διάολε'' αναφώνησε και προσπάθησε να τακτοποιήσει την στοίβα από τα αρχεία πάνω στο γραφείο της. 

Πέρασαν λίγες ακόμα ώρες με την Έλενορ να έχει θαμμένο το κεφάλι της στα χαρτιά και τα στοιχεία, ο ήλιος ήταν έτοιμος να δύσει και η κοπέλας ήταν έτοιμη να πάρει τηλέφωνο τους συναδέλφους της. Την στιγμή όμως που σήκωσε το βλέμμα της είδε και τους δύο να βγαίνουν από το ασανσέρ -σε άθλια κατάσταση-. 

Πριν σβήσουν τ' αστέριαΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα