12.Bölüm (Part-1)

3.2K 194 9
                                    



Deniz küçük gözlerini kırpıştırıp esnerken parmaklarının bir engele takılması ile kıpırdanmayı bırakıp kafasını yatakta yukarı kaldırdı . Gördüğü suret ile öylece bakarken  nefes alış verişlerinden Babasının derin bir uykuda olduğunu fark etti . Akşam onunla uyumamıştı halbuki . 

Karnına sarılı olan büyük ve kendine göre oldukça irice koldan kurtulup yatakta dizlerinin üzerinde otururken öylece bakmaya devam etti . 

Ona karşı içinde bir yerlerde büyük bir kırgınlık ve yanı sıra özlem duyuyordu . Ama bunu bir türlü gösteremiyordu . Babasını görmezden gelmek daha kolaydı . Geldiğini hala kabullenememişti . 

Fakat bir yanı ise iç çeke çeke ağlıyordu . Boynuna sarılmak , neden bu kadar geç geldin diye sitem etmek istiyordu .

Dizlerine koyduğu elinin birini kaldırıp Çağrıya doğru uzatırken Hazalın kapıdan tebessümle kendisini izlediğinden haberi yoktu .

Deniz küçük parmağını Babasının yanağına koyduğunda bir tüy kadar hafifti dokunuşları . Çağrı bunu hissediyordu fakat bir tepki veremiyordu . Çünkü hızla atan kalbinin iplerini zar zor dolamıştı ellerine . Kızını ürkütmek ve ondan uzaklaşması isteyeceği en son şeydi . 

Deniz istemeden bir damla yaşı gözlerinden salarken ,düşen yaş Çağrının kolunu ıslatmıştı . Çağrı gözlerini açıp ağlayan kızına baktığında hissettiği korkuya bir anlam aradı . Kızının ağlaması ilk önce korkutmuş sonra da tarifsiz bir huzursuzluğa sürüklemişti adamı . 

"Denizim..."

Çağrının sesi ile Denizin göz yaşları daha da hızlanırken Çağrı çaresizce etrafına baktı . Hızla doğrulup kızını göğsüne çektiğinde ona sımsıkı sarıldı adam .Bu anı bu kokuyu ne de çok beklemişti . Ne çok hayal etmişti .

Eli kaldırıp hıçkırarak ağlayan kızının saçlarını okşarken kendisi de akıttığı yaşlardan bir haberdi . Hazal kapının ardından çıkıp ikilinin yanına ulaştığında oda kollarını ikisine birden doladı . 

"Bir daha gidecek misin ?" Denizin hıçkırıkları eşliğinde sorduğu soru ile Çağrı hızla kafasını iki yana salladı ."Asla . Bir daha asla sizi bırakmayacağım " 

Deniz kollarını daha sıkı sararken ağlamaları iç çekişlere dönmüştü . Bundan sonra kendisini ne beklediğini bilmiyordu fakat Babasının her zaman hayatında olmasını istediği inkar edilemez bir gerçekti . 

"Annem ona hep Portakal Çiçeğim diye seslendiğini söylüyordu "

Çağrı hızla göz yaşlarını silip kocaman gülümserken büyük bir hayranlıkla sevdiği kadına baktı . "Hala öyle hitap ediyorum " 

Deniz ıslak yanaklarını elinin tersi ile silerken merakla sordu . "Hitap ne demek ?" Hazal bu soruya gülerken Çağrı ise bir anda değişen konu ile öylece bakakaldı . 

"Evet Babası hitap ne demek ?" . Çağrı boğazını temizleyip düşünüyormuş gibi yaparken Deniz hala merakla bakıyordu . "Karşında ki kişiye seslenmeye deniyor " 

Deniz kafasında ki süzgeçten geçirdiği kelimeleri yerine oturturken başka bir soru daha yöneltti . "Bu zamana kadar neredeydin Baba ?" 

Çağrı hazır olmadığı soru karşısında Hazal'a bakarken onunda kendisine merakla baktığını fark etti . Fakat adamın sorulan sorudan çok kendisine söylediği kelime de takılı kaldı bir kaç saniye .Derin bir nefes alıp parmaklarını Denizin uzun dalgaları saçlarında gezdirirken konuştu . "Yeni bir ülke keşfediyordum . Sizi de alıp orada sonsuza dek mutlu yaşamak için " 

Çağrı karşısında ki iki kadının da kaşlarını sorgularcasına yukarı kaldırmasıyla dudağına koca bir gülümseme oturdu . Bu saatten sonra bütün rüyalara düşmandı artık . Çünkü karşısında ki manzara ben gerçek değilim diye haykırıyordu resmen . 

"Güzel mi Baba ? "

"Çok güzel Denizim"

"Nerede peki ?" 

"Buralardan çok uzakta " 

Deniz kollarını iki yana açıp başını yukarıya kaldırdığın da konuştu tekrar . "Peter Pan'ın ülkesi kadar uzakta mı?" Çağrı yüzünde ki gülümsemeyi silerken tekrar cevap verdi. " Peter Pan kim ? , Erkek mi ?"

Hazal duyduğu soru ile kendini tutamayarak kahkaha atarken Deniz de annesine eşlik etti ve ardından konuştu . "Peter Pan'ı tanımıyor musun Baba ?" Çağrı biraz bozulmuş bir şekilde kaşlarını çatarken Deniz tekrar konuştu . "Merak etme Baba ben sana anlatırım . Hem o çok yakışıklı ,bence sende seversin "

Çağrı duyduğu cümlelerin arasından tek bir kelimeyi cımbızla çekip çıkarmıştı . 'Yakışıklı ' ...Hazal hala gülerken gözlerinden yaş geldiğinin bile farkında değildi. Çağrı ise şuan odaklanması gereken tek meseleye odaklandı . Ve sorduğu soru bu sefer kızını da delicesine güldürmeye yetmişti .

"Yani bu Peter şeysi erkek öyle mi ?"



KISA OLSA DA BÖLÜM ATMAK İSTEDİM .UMARIM BEĞENMİŞSİNİZDİR GÜZEL OKURLAR . YORUMLARINIZI BEKLİYOR OLACAĞIM . 

KAFAM BAYA DAĞINIK OLDUĞU İÇİN SİZİ DE BENİ DE MUTLU EDECEK BİR BÖLÜM OLSUN İSTEDİM . 

AMA BUNDAN SONRA Kİ BÖLÜMLER İÇİN AYNI ŞEYİ SÖYLEYEMEYECEĞİM . 

GELECEK BÖLÜMLERDE GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE.

SİZİ SEVİYORUM.



PORTAKAL ÇİÇEĞİ -HAZALHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin