4.Bölüm (Part-1)

4.4K 230 35
                                    

Sevmeyene karınca yük , sevene filler karınca ; dağı bile taşır insan aşık olup , inanınca.

-Şems-i Tebrizi


Genç adam hastanede bir sağa bir sola giderken içinde ki umudun tekrar yeşermesinden dolayı oldukça heyecanlıydı . Tüm kalbiyle testin negatif çıkacağına inanıyordu . Testlerin sonucunu öğrenmek için önünde durduğu kapıda ki ismi okudu Prf. Dr. Arda Kılıçoğlu .

Kafasını yere eğip derince bir nefes verdi . Kapıyı tıklatıp içeriye girdiğinde masanın başında oturan gözlüklü genç adam çekti dikkatini . Tahminen 27 -28 yaşlarının ortasında esmer tenli bir adamdı . Doktor başını dosyalardan kaldırıp içeriye giren adama baktı . Gözünde ki gözlüğü işaret parmağı ile geriye doğru itip oturduğu yerde dik bir konuma geldiğin de Sarp çoktan koltuklardan birinde yer almıştı .

"DNA raporunun sonuçları çıkmış olmalı değil mi ? "

Doktora sert bir sesle sorduğu soru karşısında merakla alacağı cevabı bekledi . Genç doktor boğazını temizleyip aynı ciddiyetle Sarp'a baktı .

"Evet , sonuçlar çıktı . Birazdan getirecekler "

Sarp geriye yaslanıp tekrar derin bir nefes aldı . Daha sonra bakışlarını genç doktora dikti . Yüzü bir yerden tanıdık gelse de üzerinde fazla durmadı . Bir süre sonra genç doktorun sesi ilişti kulaklarına

"Beni tanımazdınız sanırım Sarp bey "

Sarp kaşlarını çatıp tekrar süzdü genç adamı ama hala kim olduğunu çıkaramamıştı

"Hayır tanımadım , tanımam mı gerekiyordu ?"

"Hazal hanım sayesinde tanışmıştık "

Genç doktorun söylediği isim ile bir an afalladı Sarp . Ardından oturduğu yerden hızla doğrularak doktora döndü

"N-nasıl ? Ne zaman ?"

Genç doktor gözlüğünü çıkartıp masaya koyduğunda yüzü olduğu gibi meydana çıkmıştı . Ardından yüzünde oluşturuğu küçük bir tebessümle Sarp'ın sorusunu yanıtladı .

"Hazal hanımın üzerinize kahve döktüğü günü hatırlıyor musunuz ? Orada ki sakar garson bendim . "

Sarpın gözünde canlanan sahne ile yüzüne hafiften bir tebessüm yerleşti. Ardından genç adama dönüp kısa bir süre baktı . Bu nasıl bir tesadüftü böyle ?

"Doktor olarak karşıma çıkacağın aklıma gelmezdi "

Sarpın gözlerini kısarak sorduğu soru karşısında Arda biraz daha gülümsemesini büyüttü

"Çağrı abi sağolsun "

Sarp bir an bütün uzvunun işlevini kaybettiğini düşündü. Kas sisteminde tek bir hareketlilik yoktu . Çağrının ismini duyması bile kendini bu hale sokarken test sonucunu öğrendiğinde ne tepki vereceğini düşündü .Sarpta ki tepkisizliği fark eden Arda , konuşmasına devam etti .

"İşten atıldıktan sonra Çağrı abi bana bir dershane ayarladı . Zaten liseyi bitirmiştim .Ardından da bütün üniversite masraflarımı karşılayıp benim buralara gelmeme vesile oldu "

Sarp kardeşinin yüce gönüllülüğü karşısında bir kez daha onunla gurur duyarken bir şey söylemesine zaman kalmadan kapı tıklatılmış ve elinde bir zarf ile hemşire içeriye girmişti .

Ardaya uzatılan zarf ile kalbi boğazında atarken Ardanın dudaklarından dökülecek kelimelere odaklanmıştı .

Arda zarfı açıp içindekileri okurken yüzünün aldığı şekle anlam veremedi . Arda hızla kafasını kaldırıp Sarp'ın yüzüne bakarak konuştu

PORTAKAL ÇİÇEĞİ -HAZALHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin