Ülkeler ve Şehirler

6.5K 143 40
                                    

Aynadaki Kan'ın geçtiği evrenin haritası aşağıdaki gibidir. Bu bölümde zamanla karşılaşacağımız şehirlerin yerleri, ülkeler hakkında kısa bilgiler vardır. Zaman zaman eklemeler olabilir. Fakat her an takipte olmanızı gerektiren bir durum olmaz. Kurgu boyunca her konuda elimden geldiğince açıklayıcı yazmaya çalışıyorum. Yine de ülkelerin konumlarına aşina olmak açısından arada dönüşler yapabilirsiniz.

 Yine de ülkelerin konumlarına aşina olmak açısından arada dönüşler yapabilirsiniz

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

ASPARGON

Kurgunun geçtiği ana bölgedir. Kurucusu Asper Han'dır. 914 yılında kurmuştur. Yıllar içinde ülkenin ismi Asparhan, Asparkan, Aspargon olarak anılarak son hali ortaya çıkmıştır. Fetihleri çok seven bir ülkedir. Altınova'da kurulup zamanla geniş sınırlara ulaşmıştır. Özellikle Kubat Han'la sınırlar bayağı genişlemiştir. 

Aspargon'un detaylı tarihini merak edenler baştan sona hanlar ve hanımların bulunduğu "Asperan Hanedanlığı Tarihi" bölümüne bakabilir. Fakat bu bölüme kurguya alıştıktan sonra bakmanızı tavsiye ederim. O şekilde daha hoş olacaktır.

Tarih boyunca en çok toprağı Simir Makos'tan almıştır. Bu nedenle Simir Makos korsanları en çok Aspargon gemileriyle uğraşır. Fakat aralarında yapılan son anlaşmalar ve anlaşmayı güçlendiren haneler arası evlilikle bu uğraşma hali büyük ölçüde durulmuştur. Ayrıca Sargun'dan da çok büyük topraklar almış, Sivritepe sınırında iki ülke arasındaki savaşlar durmuştur.

Hasbükan, İlgerun ve Ashan'la ortak soydan geldikleri için bu dört ülkenin arası oldukça iyidir. Ashan'ı Gerbena'nın zulmünden kurtarmak için Hasbükan'la ortak hareket etmektedir. Ayrıca Ravesna ile de sıkı bir ticaret ilişkisi vardır.

 Ayrıca Ravesna ile de sıkı bir ticaret ilişkisi vardır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Şimdi birkaç önemli şehirden bahsetmek istiyorum. Bazıları konumundan dolayı bazıları kurguda çok geçeceği için ve bazılarını da hikayeleri hoşuma gittiği için anlatmak istedim.

ALTINOVA: Başkent. Hanedanlık Sarayı burada bulunur. Oldukça zengin bir şehirdir. Geniş bir düzlük üzerine kurulmuştur. Beş tane tepesi vardır.

Bozok: Dora Hanım Sarayı burada bulunur. Handan Suna burada yaşar. Güzel bir tarım şehridir. Hayvancılık için elverişlidir. Ufak tepeleri vardır.

Aynadaki KanWhere stories live. Discover now