Majorat

337 28 34
                                    

Sâmbăta dis-de-dimineață, este trezit de zgomotul strident al cheii introduse în broasca ușii de la intrare. Se freacă la ochi somnoros și își verifică telefonul. E ora 7.15. Paralizat de lene, se ridică robotic din pat și calcă pe căștile care au căzut noaptea trecută printre cearceafuri. Înjură și deschide ușa dormitorului care scârțâie deranjant.

De aproape un an de zile, locuiește singur într-un apartament cu două camere din Drumul Taberei. Ca în multe familii din România, tatăl său e plecat ,,pe tir'' de când a început liceul. Iar...

#Dubai #Viața de tirist.

În septembrie anul trecut, când soțul era în cursă, mama sa și-a făcut bagajele fără nicio explicație și s-a mutat cu un alt bărbat în casa acestuia. Ulterior, părinții săi au divorțat, iar Andrei a rămas singur în casă simțindu-se dezolant de singur. Băieții din gang îl invidiază maxim pentru această șansă unică, multe dintre ieșirile lor în oraș finalizându-se cu dormitul la colegul lor acasă.

- Ce faci, mamă? întreabă cu multă căldură și grijă în glas.

- Bine. Chiar nu puteai și tu să vii mai târziu?! mormăie Andrei scărpinandu-și cotul drept.

Mama se arată plină de entuziasm și face semn ca vrea să îl pupe pe obraz. Andrei evită intersectarea cu ea mimând căscatul.

- Nu puteam! La prânz plec cu Valentin la munte. M-am gândit să îți fac niște ciorbă de burtă și o friptură la cuptor cu cartofi. Gustos, nu?

- Aha! răspunde plictisit imitând-o teatral pe ascuns.

- Auzi, Andrei, mamă!? Mai poți să dai și tu cu aspiratorul din când în când... mă gândesc!? Chiar așa? Stai să te mănânce gândacii! În trei luni faci 18 ani! Aștepți să vin eu să le fac pe toate?

- N-ai tu treabă! Iar ai venit să mă bați la cap? Nu trebuie să joci rolul mamei grijulii! Știu cine ești cu adevărat! îi răspunde răutăcios căutând să o rănească.

- Practic eu sunt menajera ta, nu? întreabă supărată femeia aștepând zadarnic un răspuns.

Cum spui tu, ,,mamă''!

Apartamentul în care locuiește Andrei este unul destul de micuț, dar decent amenajat, astfel încât, să îi satisfacă toate nevoile de bază. Cea mai confortabilă cameră este sufrageria pe care a reușit să o amenajeze modern cu ajutorul banilor primiți de la tatăl lui. Canapea de piele, cele două fotolii, măsuța de cafea și cele două obiecte importante, SMART TV-ul și PC-ul, fac ca sufrageria să fie spațiul preferat de destindere al gang-ului. Gadget-urile de ultimă generație îi permit adolescentului să se bucure permanent de tehnologia avansată, să fie în contact cu neprevăzutul și neașteptatul.

Andrei se duce la frigider, ia laptele și își pregătește rapid cerealele. Cu bolul în mână se îndreaptă spre sufragerie, tolănindu-se pe canapea. Deschide tv-ul și imediat Netflix-ul. Alege pentru a doua oară consecutiv sa revadă primul sezon Prison Break și începe să mestece ca un copil, sub barbă, micul-dejun.

Mama sa e o femeie tânără. Are doar 36 ani și pare că acum își trăiește adolescența pierdută. Mereu ocupată, o dată pe săptămână, sâmbăta, vine să îi pregătească lui Andrei mâncare și să îi facă curat. Din ambiție, anul trecut, după ce a divorțat, și-a dat demisia de la firma de contabilitate unde lucrase 10 ani fără întrerupere și cu un împrumut financiar de la actualul iubit și-a deschis o frizerie la colț de stradă care treptat a căpătat succes devenind profitabilă.

- Andrei? strigă mama în timp ce spală vasele.

Mă fac că nu aud.

- Andrei? se impune de data aceasta femeia.

Indigenul (boyxboy)Where stories live. Discover now