7.Bölüm

1.3K 42 5
                                    

1 Hafta Sonra

Sultanlar ve şehzadeler saraylarına dönmüş yine saadetli günlerini yaşıyorlardı. Ayşe Sultan'ın şehzadesine isim konmamıştı isyanlar ve iç karışıklıklar sebebiyle. Bugün isim töreni olacaktı. Tüm sultanlar Ayşe Sultan'ın dairesinde başlarını örtmüş bir vaziyette şehzadeye bakıyorlardı. Mehmed Han şehzadenin kulaklarına ezanı okuduktan sonra:

"Senin adın artık Selim...Selim...Selim... Adın gibi aklın Selim olsun."

"Amin."

Valide Sultan minik şehzadeyi sevmeye başladı. Ayşe Sultan bu görüntü karşısında çok hoşnut kalmıştı. Kayra Sultan kibirle bakıyordu Ayşe'ye. Neticede onun 2 şehzadesi vardı. Yakında yine şehzade doğurmaktı niyeti. Eğer şehzadesi 3 tane olur ise onun karşısında değil Ayşe Sultan, Valide Sultan bile duramazdı.

Şehzade Bayezid ve Cihangir huysuzlanınca Kayra izin isteyip dairesine çekildi. Ümmühan Sultan isteksizde olsa Ayşe'ye zarif bir mücevher kolye hediye etti. Dilay Sultan bu hediye karşısında oldukça şaşırmıştı:

"Sultanım, hayırdır inşallah...Sizi ilk defa birine hediye verirken görüyorum."

"Hanedanımıza bir şehzade doğurdu bunca yılın ardından. İçimden geldi Dilay. Bir sakıncası yoktur umarım."

"Niçin sorun olsun ki. Evvela şehzademizin annesi Ayşe."

Mehmed Han hayret ile gülümseyerek iki sultanına baktı. Daha sonra şehzadesini biraz daha sevdikten sonra has odaya gitti. 1 senede Alaşehir'i, Akdeniz'i ve 1 ege adasını alabilmişti. Lakin durmak yoktu. Allah boş duranları sevmez diyerekten ilk divanda yeni bir sefer kararı alacaktı:

"Malumunuz üzere yaklaşık 1 senedir seferdeydik. Zaferle dönmüştük. Lakin, hedefimizin altında toprakları fethettik. Adaların hepsine hakim olmak yerine sadece 1 tanesine hakim olabildik. Allah boş duranları sevmez paşalarım. Yeni bir sefer kararı almak icab edendir."

Mehmed Hanın ayaklarının altına harita serildi. Nişancıdan kılıcını alıp, kılıcını haritada gezdirdi:

"Geri kalan tüm ege kıyılarındaki adaları alacağız allahin izniyle. O istikametten kadırgaları Roma'ya çevireceğiz. Roma'yı fethettikten sonra tüm Avrupa önümüzde diz çökecektir. Kolaylıkla diğer ülkelere de hakim olup sancağımızı Avrupanın göklerinde dalgalandıracağız."

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa:

"Roma'ya hakim olmak demek cihana hakim olmaktır hünkarım. Allahın izniyle tüm Avrupa önümüzde diz çökecek."

Mehmed Han hafifçe gülümseyerek:

"Hazırlığımızı Roma'ya göre yapalım paşalar. Şu sert kışı atlatır atlatmaz sefere çıkıyoruz."

Divan toplantısı bitince Mehmed Han, has odaya çekilip savaş stratejilerine dair kitaplar okuyup çalışmaya başladı.

Ümmühan Sultan ve Simay Sultan dairelerine çekilip Ayşe ve Selim'in istikbali hakkında latife ediyorlardı:

"Ayşe'nin bir şehzade doğurması hiç iyi olmadı Sultanım."

"Sadece 1 şehzade doğurdu Simay. Taht kavgalarında ilk ölecek olan o olacak. Kayra'nın 2 şehzadesi var. Şansı daha yüksek."

"Bunu bilemeyiz ama sultanım. Ya Selim, 2 şehzademizi de hâl eder ise?"

"Öyle bir şey zinhar olmayacak Simay. Ayşe asla emeline ulaşamayacak."

"Validemi alt edecek olan Kayra Sultan olacak. Tahta da onun şehzadelerinden biri çıkacak. Kayra'yı biz yöneteceğiz, Kayra'da oğlunu yönetecek."

Tahtın Sultanı ~1 |TAMAMLANDI| Where stories live. Discover now