Κεφάλαιο 13ο

1.5K 168 9
                                    

Έχουν περάσει τέσσερις μήνες. Τέσσερις ηλίθιοι μήνες χωρίς να έχω καμία απολύτως επαφή μαζί του. Φυσικά και δεν προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, είναι ανούσιο. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι με παράτησε για εκείνη. Μα θεέ μου, με παράτησε γιατί έχει ψευδαισθήσεις. Όχι, όχι ψευδαισθήσεις, απλά ζει στο παρελθόν. Και εκείνη εννοείται πως εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ευκαιρία και δεν του είπε την αλήθεια. Την μισώ τόσο πολύ. Μετά από όλα αυτά που μας έχει κάνει τώρα παρά έγινε το κακό. Τέλος πάντων, κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσω με την ζωή μου. Δεν μπορώ μια ζωή να περιμένω τον Harry να με θυμηθεί, έχω και λίγη αξιοπρέπεια. Βασικά δεν το κάνω μόνο για την περηφάνια μου αλλά και γιατί με πληγώνει συνεχώς. Δεν με αγαπάει πια και αυτό μου τσακίζει την ψυχολογία. Γαμώτο, σε λίγο καιρό θα παντρευόμασταν. Γιατί σε εμένα; Τι έχω κάνει και με τιμωρείς έτσι θεέ μου; Σε τι έχω φταίξ-

"Τι θα κάνουμε τελικά;" ρωτάει ο Zayn κοψοχολιάζοντάς με.

"Θεέ μου Zayn, με κατατρόμαξες!" λέω λαχανιασμένη και πιάνω το σημείο που βρίσκεται η καρδιά μου.

"Συγνώμη συγνώμη!" χαχανίζει. Τι γλυκός που είναι. Ο Zayn πάντα ήταν εκεί για εμένα και στα δύσκολα και στα εύκολα. Και στα καλά και στα άσχημα. Γιατί να μην του δώσω μια ευκαιρία; Νομίζω το χρωστάω και σε εκείνον αλλά και στον εαυτό μου.

"Λοιπόν τι λες, προτιμάς δείπνο ή σινεμά; Ή μήπως και τα δύο;" ρωτάει σκεπτικός. Γελάω με το γεγονός ότι απευθύνεται περισσότερο στον εαυτό του παρά σε εμένα αλλά το λατρεύω αυτό. Λατρεύω τα μικρά πράγματα που κάνει για εμένα. Πάντα έτσι ήταν, πάντα προσπαθούσε να με ευχαριστήσει μέσω ασήμαντων πραγμάτων. Αν δεν υπήρχε το κεφάλαιο 'Harry' θα του έδινα όλο μου το είναι, αλλά με εκείνον στην μέση είναι πολύ δύσκολο να κοιτάξω κάποιον άλλον. Ακόμα τον αγαπάω και νομίζω πως πάντα θα τον αγαπάω. Η καρδιά μου ανήκει σε εκείνον άλλωστε. Πρέπει να μάθω να αγαπάω χωρίς εκείνη. Δεν την χρειάζομαι, μπορώ να αγαπήσω με την λογική... Σωστά;

"Zayn δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι υπερβολικά!" γελάω.

"Πάμε να δούμε μια ταινία και μετά αν πεινάμε πεταγόμαστε να τσιμπήσουμε και κάτι. Μην τρελαίνεσαι!" λέω και του κλείνω το μάτι.

"Έχεις δίκιο, απλά με ξες. Θέλω να τα έχω όλα οργανωμένα και σε τάξη!" λέει και γνέφω.

"Το ξέρω βλάκα! Τώρα πάμε γιατί θα χάσουμε την προβολή!" λέω και τον σπρώχνω για να βγει από την πόρτα.

[...]

Η ταινία ήταν ψυχοπλάκωμα. Φυσικά και έτυχε να είναι ερωτικού περιεχομένου και να τελειώνει με happy end. Πάντα στις ταινίες υπάρχει happy end. Γιατί όχι και στην πραγματική ζωή; Είναι άδικο. Με τον Zayn αφού είδαμε την ταινία πήγαμε σε ένα πρόχειρο σαντουιτσάδικο και φάγαμε. Επέμενε να πάμε σε ένα εστιατόριο αλλά εδώ και ενάμιση μήνα τον έχω καταβάλλει σε μεγάλα έξοδα, αφού δεν με αφήνει να πληρώσω για λογαριασμό μου και έτσι τον έπεισα να πάμε σε κάτι απλό. Είμαι εντάξει με τα φτηνά μαγαζιά, ούτως ή άλλος έχουν πολύ καλύτερο φαγητό. Μπορεί να είναι παχυντικό αλλά είναι νοστιμότατο.

"Να περάσω;" ρωτάει ο Zayn καθώς ανοίγω την εξώπορτα του σπιτιού μου.

"Κοίτα Zayn..." ξεκινάω αλλά με προλαβαίνει.

"Ξέρω ξέρω! Θέλεις χρόνο, το καταλαβαίνω." λέει με απόλυτη κατανόηση. Ίσως είναι ο μοναδικός άντρας που βγαίνει με μια κοπέλα επί ενάμιση μήνα και δεν έχουν προχωρήσει καθόλου. Και όταν λέω καθόλου, εννοώ καθόλου, τίποτα. Δεν έχουμε φιληθεί καν. Δεν έχει κάνει κίνηση και τον ευγνωμονώ. Δεν είμαι ακόμα έτοιμη αλλά δεν θέλω να τον παρασέρνω σε κάτι που ποτέ δεν θα μπορέσω να ξεφύγω. Του ξεκαθάρισα από την αρχή ότι θα είναι δύσκολο να προχωρήσω και πως θα χρειαστώ πολύ χρόνο και μέχρι στιγμής δείχνει μεγάλη κατανόηση και κάνει υπομονή. Αλλά για πόσο ακόμα; Είναι νέος και δεν θέλω να χαραμιστεί μαζί μου. Πρέπει σιγά σιγά να ξεκαθαρίσω το που βρίσκομαι και που πηγαίνω από εδώ και πέρα για να μην τον ταλαιπωρώ τον καημένο χωρίς λόγο.

"Zayn ειλικρινά είσαι ο καλύτερος! Ευχαριστώ... Το υπόσχομαι θα προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μεστό μυαλό μου σύντομα!" υπόσχομαι και τυλίγει τα δάχτυλά του με τα δικά μου.

"Σσς, δεν χρειάζεται να μου υπόσχεσαι τίποτα! Όταν νιώσεις έτοιμη να προχωρήσεις, εγώ θα είμαι εδώ και θα περιμένω! Μέχρι τότε μπορούμε να βγαίνουμε ως φίλοι." λέει και τον σφίγγω στην αγκαλιά μου. Είναι τόσο τρυφερός και καλός.

"Καληνύχτα Zayn!" λέω και τον φιλάω γλυκά στο μάγουλο.

"Καληνύχτα Μυρτώ!" λέει και ανταποδίδει το φιλί.

AMNESIA (H.S)Where stories live. Discover now