0.2/0.4 @Damlaeir

74 11 0
                                    

  Valentina'nın evi sandığından daha az korkunç, duvar köşelerinde örümcek ağları yok ya da ortalarda açık tabut falan görünmüyor.

  Neden böyle şeyler düşünürsün ki?

  "Otursana." Etrafa aptalca bakınıp en sonunda oturacağın yeri görebiliyorsun.

  Evet, gelmiş geçmiş en iyi gözlere, Şahin Göz'den bile daha iyi gözlere sahip olmana rağmen koltuğu göremeyecek kadar körsün.

  Ya da normalikten uzaksın diyelim. Koltuğa yavaşça oturup etrafına bakınmak istiyorsun ama bu kabalık! Dolayısıyla gözlerini birleştirdiğin dizlerinin üzerine koyduğun ellerine bakıyorsun. O da tam karşına oturuyor ve ikiniz hiç konuşmuyorsunuz.

Bu gerçekten garip bir ortam oluşturuyor.

Neden burada olduğunu merak ediyorsun. Dünyayı suya doyuran o değildi. O zaman gidip onu bulmalıydın. Hâlâ kötü karakter diyemiyorsun.

Birine nasıl kötü diyebilirsin ki?

Neyse. Artık her kimse onu bulmalısın. Bu yüzden ayağa kalkıp kapıya yöneliyorsun.

Ama dur biraz. Bu kız Stan Lee'nin dosyalarında olan biri ve bunun ne demek olduğunu biliyorsun. Olay zihninde çözülüveriyor ve şaşkınlıktan koltuğa çöküyorsun. Kapıya dönmek için koltuğun yanına gitmiştin ve buradayken düştüğün için koltukların kol koyma dizlerinin altına geliyor ama o kadar şaşkınsın ki yabancı birinin evinde anormal biçimde oturduğun gerçeğiyle ilgilenmiyorsun.

Olay basit. İnanılmaz derecede basit.

Bu kızın filmindesin! Bir filmdesin! Bu tıpkı şey gibi. Şey. Kaptan Amerika filminde bütün Yenilmezlerin olması ya da Örümcek Adam'ın filminde Demir Adam'ın olması gibi bir şey.

Yani bu kız bir başrol ve sende onun filmine dahil olan ek karakter gibi bir şeysin.

Buna dayanarak gelen canavarın onun baş düşmanı olduğunu fark ediyorsun. Gelen her ne ise, kötü karakter demek yok, onunla ilgili olmalı ve bunu fark ettiğinde kendini bir dahiyle aptal gibi hissetmek konusunda ikileme düşüyorsun.

Ama bu ikilem fazla uzun sürmüyor çünkü bir filmde değilsin, en azından bu evrende ama yine de kendini ortaya çıkan bu yeni maceraya sevinirken buluyorsun.

Şimdi.

Bunu ona nasıl açıklayacaksın?

Öncelikle düzgün oturmalısın. Tavsiyemi dinleyip dizlerini normal yere getiriyorsun ve dik durmayı deniyorsun. Göz teması kuruyorsun ki söylediklerin karşındakine daha etkili geçsin.

Ne söyleyeceğini düşünüyorsun ama bir süre sonra konuşman Tony Stark'ın Demir Adam oluşunu açıklamasına oradan Kaptan Amerika'nın kahraman kimliği saklama sebeplerine oradan Örümcek Adam'ın kimliğini açıkladığı bir evrende May Halası'nın ölümüne kadar gidiyordu.

Bu yüzdem düşünmeyi kesip ona döndün ve ağzından şu cümle çıktı:

"Sen seçilmiş kişisin."

Bu çok saçma bir cümleydi ve gülüyorsun. O da ilk başta hafifçe gülüyor ve durup gözlerini sana dikiyor.

Gülmenin aptalca olduğunu hissetmek suratının ciddileşmesene sebep oluyor.

Şimdi bu kıza paralel evrenleri falan açıklayacağını düşünüyorsun ve-

Neden açıklayasın ki?

Birden aklına gelen bu soru çok mantıklı geliyor ve kızın dikkatini başka yöne çekiyorsun.

"Hey, buralarda iyi bir pizzacı var mı?" Diye soruyorsun. Birkaç kez göz kırpıştırıyor.

Maden (Bir Marvel Kurgusu)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz