0.1

1M 25.7K 7.5K
                                    




Yazar notu: Hepinize selam!

Bunu çoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için bahsetmek istiyorum; Tenimdeki İmza benim 2014 yılında yazmaya başladığım, 2017 senesinde de basılan bir kitabım. Ülkece, hatta dünyaca kötü günler geçiriyoruz ve ben, günlerinizi biraz olsun güzelleştirebilme umuduyla, Tİ'yi Wattpad'de tekrar yayınlamaya karar verdim. Haftalık olarak hem Ahali'ye, hem de Tenimdeki İmza'ya yeni bölümler eklemeyi planlıyorum.

Kendime not; bu bölümü 28 Mayıs 2020 tarihinde, saat 18.00'da paylaştım. Sizler de okumaya başladığınız tarihi ve saati buraya yazabilirsiniz.

İyi okumalar.


*


BÖLÜM 1



SARP KUNTER


Yıllardır her cumartesi gecesi olduğu gibi bu gece de Ambar'daydım. Barın arkasında bir yandan müşterilerin siparişlerini alıyor, bir yandan çabukluk ve ustalıkla hazırlayıp servis ediyor, bir yandan da ücretleri alıp hesapları kapatıyordum.

Yirmi üç yaşındaydım ve yirmi başımdan beri burada çalışıyordum. O yaşımda şehir değiştirerek, buraya geldiğimde kalacak bir yere, kalacak bir yer için paraya, para için de işe ihtiyacım vardı. Ambar'ın sahibi Cihan Abi'yle yollarımız böyle kesişmişti; bana çalışacak bir iş, ona da çalışan lazımdı.

Cihan Abi beni komi olarak işe almış, bir de kalacak yer vermişti. Akranlarım üniversiteye başlarken ben işe başlayıp, bir yıl kadar önce komi, sonra garson olarak çalışmış, bu sürede Cihan Abi'nin ofisindeki çekyatta yatıp kalkmış, yemek ve temizlik gibi ihtiyaçlarımı da Ambar'ın iki sokak arkasında, oğlu Enes'le birlikte yaşadığı evinde karşılamıştım. Cihan Abi bana öz babamın yapmadığı babalığı yapmış beni öz oğlundan ayırmamış, Enes de öz kardeşi olarak görmüştü. Aile gibi olmuştuk üçümüz.

Bir yıl sonra garsonluktan barboyluğa, ondan da barmenliğe geçiş yapmıştım ve hâlâ barmenlik yapıyordum.

Artık çekyatta yatıp kalkmıyordum, kendi evim vardı; daha doğrusu Enes'le ikimizin evi. Enes iki sene kadar önce üniversiteyi kazandığında, babasıyla yaşadığı evden ayrılıp, üniversitenin yakınında bir ev kiralamaya karar vermişti. Kirayı bölüşüp birlikte kalmayı teklif ettiğinde, uzun süredir çekyatta yatıp kalktıktan sonra kendime ait bir yatak ve daha birçok şey cazip geldiği için kabul etmiştim.

Bugün, haftanın en yoğun günlerinden biriydi. Haftanın yorgunluğunu atmak, eğlenmek isteyen insanlar tarafından masalar ve barın önündeki tabureler işgal altındaydı.

Ben, Giray, Kubi ve Samet tam zamanlı, Enes ise okuldan sonra yarı zamanlı olarak çalışıyorduk. Geçen seneye kadar Cihan Abi de çalışıyordu, hatta ben barmenliği, onun yanında barboy olarak çalışarak öğrenmiştim, o öğretmişti ama varis hastalığına yakalandıktan sonra çalışamaz duruma gelmişti.

Samet yeniydi, daha geçen ay komi olarak işe girmişti. Giray ve Kubi ona göre eskilerdendi: Giray birinci çalışma yılını doldurmak üzereydi, benim yanımda çalışarak barmenliğe yükselip çırağım olmuştu; Kubi'nin ise birinci yılını doldurmasına biraz daha vardı, o da komilikten garsonluğa yükselmişti.

"Şu kız oraya oturduğundan beri gözlerini senden alamıyor," dedi Giray, başıyla işaret ederek.

İşaret ettiği tarafa bakmaya gereksinim duymadım, çünkü hangi kızı kastettiğini biliyordum. Birkaç dakika önce barın en solundaki tabureye oturan sarışın kızdı.

TENİMDEKİ İMZA (İMZA SERİSİ #1)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin