0.1; winter is coming

944 104 74
                                    

Keyifli okumalar!


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


"Sence de, bugün hava çok soğuk değil mi?" Telefonun diğer tarafındaki Chaeyoung güldü. Sesi keyifli ve mayışmış geliyordu.

"Winter is coming,* Lalisa." sesini kalınlaştırarak, korktucu bir etki yaratmaya çalıştığında, elimdeki poşeti bagaja yerleştirdim.

"Komik değil, sincap. Hem de hiç değil." bir tür düşme sesi duydum, muhtelemen Chae kendini yatağa bırakmıştı.

"Hayır, gayet komikti. Ayrıca gerçekten kış geliyor, havaların soğuması gayet normal."

Somurttum kendi kendime. Kış demek, vizelere hazır ol demekti ve ben hiç ama hiç hazır değildim.

"İçim sıkıldı, gidip bir şeyler yiyeceğim. Gelmek istemediğine emin misin, sincap?" Mırıldanarak, onayladı beni. Hışırtılar duydum.

"Uyumak istiyorum. Bugün pazar ve benim tek tatil günüm. Sana afiyet olsun, Lali." Kendi kendime direkt uyku moduna geçen sesine gülümsedim ve kolumu sadece on beş dakikada yara eden poşet izlerine baktım. İpler ipek kadar yumuşaktı oysa ki.

"Pekala, iyi uykular, hayatım. Yarın dersten önce, sokakta buluşuruz." Cevap gelmediğinde, Chae çoktan uykuya dalmıştı. Tam bir uykucuydu, uyumadığı zamanlarsa tam bir enerji topu.

Caddede başı boş bir şekilde kafelere bakarak gezdim. Gözüme hoş gelen bir yere oturmak istiyordum ve açıkçası sert esen bu rüzgarda, dışım gibi içimi de sıcacık edecek bir yeri tercih etmekten yanaydım. Biraz daha yürüdüm, aniden kalabalık bir grup insanın olduğu geniş bir sokaktan gelen müzik sesini duydum.

Bir erkek sesiydi, oldukça derinden gelen bir tonu vardı ve gitarı çalanın o olduğunu belli edecek şekilde nefes alışverişleri bile duyulacak kadar sessiz olan ortamı derinden etkileyecek kadar içtendi.

Bir şekilde, şarkı söylenin kim olduğunu, yüzünü, yüzündeki ifadeyi, gözlerini görmek istedim. Acaba, öylesine mi söylüyordu şarkıyı yoksa hissediyor muydu derinden? Çünkü sesi bana dokunmuştu, istemeden.

Altımda, bir çift çizmem ve üzerimde bol uzun kazağımla sokağın sonuna yürüdüm. Kazağım tüm rüzgara inat hareket dahi etmedi ve altımdaki şort görünmedi, özenerek giymeme rağmen. Şortun üzerini tam kapatıyordu.

Sokağın sonuna geldiğimde, kalabalık insan topluluğu telefonlarından kayıt almayı bırakmıştı. Genç adam da şarkı söylemeyi, elbette. Yine de elimi çabuk tutarak, gencin suratını görmek için kaba hareketlerle kalabalığı yarmaya çalıştım.

Perfect Liar Where stories live. Discover now