|| woordkeuze ||

4K 79 8
                                    

-Dexter-

Nina kijkt me niet aan tijdens het eten. Ze dipt haar patat doelloos in de mayonaise en af en toe rolt er een traan over haar wang. Ik snap niet waarom ze nu nog huilt. Die Ryan zal zijn pik voorlopig nergens in kunnen steken, al zou hij dat willen. Daar heb ik wel voor gezorgd. Er is geen reden meer voor Nina om nu nog te huilen. Wat gebeurd is is gebeurd, maar wederom was ik er op tijd bij. 

"Ik heb geen honger meer," zegt Nina en ze schuift haar patat naar me toe. Ik kijk haar aan, maar nog steeds keurt ze me geen blik waardig. Ik zucht verstaanbaar waardoor Nina wel opkijkt. 

"Ben je altijd zo gezellig?" vraag ik. Nina veegt een traan van haar wang en kijkt uit het raam van de snackbar waar we in zitten. "Nina, die jongen raakt jou echt niet meer aan," zeg ik. Nina zucht en kijkt naar haar handen. 

"Dat zij je de vorige keer ook," zegt ze. 

"De vorige keer heb ik niks gezegd," zeg ik. "De vorige keer was je lam en boos op me en nu ben je alweer boos." Nina kijkt me aan. 

"Ik ben niet boos," zegt ze, "maar je snapt volgens mij niet hoe bang ik voor Ryan ben." 

"Waarom ben je bang? Hij heeft je inderdaad gezoend, maar hij is je ex en je kan goed zoenen. Ik snap hem wel," zeg ik. Dit is duidelijk niet de goede uitspraak, want Nina staat boos op van haar stoel en pakt haar jas. "Oké, hij mag je niet aanranden, dat begrijp ik ook wel," zeg ik snel, maar Nina stormt de frietzaak al uit. Ik zucht en sta ook op. Ik pak mijn jas en haal direct een sigaret en aansteker uit mijn binnenzak. Ik loop ook de zaak uit. 

"Dex, niet achter me aangaan!" zegt Nina boos. 

"Alsof ik daar ooit naar heb geluisterd!" zeg ik hard en steek mijn sigaret op terwijl ik achter Nina aanloop. Misschien brengt de nicotine me nog iets van verstand bij, want praten kan ik kennelijk niet. Ik schrik Nina alleen maar van me af. 

"Dex, tyf op!" schreeuwt Nina wanneer ik naast haar loop. Ik blaas de sigarettenrook uit en pak Nina bij haar pols beet. 

"Oké Nien, verkeerde woordkeuze," geef ik eerlijk toe. Ik ben nooit goed geweest met woorden. "Vertrouw me gewoon, Nina. Hij raakt je niet meer aan en mocht hij het lef nog vinden je wel aan te raken dan hak ik zijn handen eraf," zeg ik. Nina kijkt me aan en schudt haar hoofd. 

"Ik wil niet dat dat nodig is, Dex," zegt ze. "Ik wil niet bang voor hem hoeven zijn." 

"Dat is ook niet nodig, want ik ga je niet meer alleen laten," zeg ik. Nina kijkt me verward aan. "Oké, ik ga je wel alleen laten. 's Avonds en op school en thuis, maar verder zorg ik dat er altijd iemand bij je is," zeg ik. Nina zegt niks en kijkt naar de sigaret in mijn hand. Ik maak hieruit op dat ze niet wilt dat ik rook en gooi de sigaret op de grond. 

"Dex, ik wil niet naar huis," zegt Nina. "En Iris is vanavond bij Ian..." 

"Je kan niet mee naar mijn huis!" zeg ik snel. Ik wil haar absoluut niet in de buurt van mijn vader hebben. Als ze al bang is voor Ryan moet ze mijn vader eens kennen. 

"O," zegt Nina enkel en ze kijkt naar mijn motor die ongeveer twintig meter bij ons vandaan staat. "Kan je me dan naar een hotel brengen?" vraagt ze. "Ik wil niet dat mijn vader me zo ziet. Hij heeft al genoeg ellende van zichzelf." 

"Nina, ik ga je niet alleen in een hotel laten," zeg ik. Nina haalt haar schouders op. 

"Wie zei dat jij niet kon blijven?" zegt ze. 

"Uh praktisch zei jij dat net," zeg ik. "Dex, tyf op," praat ik haar na. Nina geeft me een speels duwtje en glimlacht. 

"Ik wil niet dat je echt weg gaat," zegt ze. Ik glimlach en pak haar gezicht tussen mijn rechterhand. 

"Beter," zeg ik, "want ik ga zeker niet weg." Nina glimlacht en geeft me een kus. 

---

Ik weet niet wat Nina met me doet, maar ik weet dat het niet goed kan uitpakken. Voor Esmee voelde ik veel, maar ik voel nu al zoveel meer voor Nina. Ze is beter dan ik verdien en ik weet dat. Ik weet dat ik haar moet laten gaan. Ik kan haar niet door de dingen laten gaan die ik Esmee heb aangedaan, maar ik kan Nina niet meer laten gaan. 

"Ik slaap bij een vriendin. Ik kom morgen weer thuis," zegt Nina aan de telefoon. Ik loop door de hotelkamer en klik de tv aan. Ik kijk nooit tv en de reden daartoe wordt nu nog even versterkt. Er is nooit iets leuks op de tv. Ik zet de tv weer uit en loop naar de badkamer. Een prima hotelkamer, nette badkamer, groot bed. 

"Dex, wat ben je aan het doen?" vraagt Nina. Ik kijk weg van de spiegel en kijk naar haar. Ze is eindelijk klaar met bellen. 

"Ik wachtte tot je klaar was," zeg ik. Nina glimlacht en loopt naar me toe. 

"Ik wil douchen," zegt ze en bijt op haar lip. Ik weet wat ze wilt, maar dat gaat niet gebeuren. Niet nu. Hoe graag ik haar ook wil doen, mentaal kan ik haar dat nu niet aandoen. Soms heb ik wel een hart. Ik draai ons om. Nina staat nu op mijn plek, ik op de hare. Ik reik over haar heen naar de handdoeken achter haar en geef Nina een handdoek. 

"Succes ermee," zeg ik en druk een korte kus op haar lippen. Nina kijkt verward aan en pakt de handdoek uit mijn hand. Ik draai me om en wil de badkamer uitlopen. 

"Dex, het was een soort uitnodiging," zegt Nina. 

"Dat weet ik," zeg ik en verlaat de badkamer. Ik wacht even tot ik de douche aan hoor gaan en ga dan op het bed liggen. Nina is echt een heel lief meisje. Zo lief dat ze eigenlijk voor me weg zou moeten rennen. Net zoals Esmee dat die ene avond deed. 

my badboyUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum