|| kostbaar ||

5K 97 7
                                    

-Dexter-

De tuinier is druk bezig in de tuin. Lukas en ik zitten met een fles whiskey aan de tafel en steken beide een sigaret op. "Ik zat laatst te denken, wanneer gaf jij voor het laatst een feest?" vraagt Lukas. 

"Twee maanden geleden ofzo" zeg ik en neem een trekje van mijn sigaret. Het voelt heerlijk om de rook weer binnen te krijgen. Na de sigaret van vanochtend heb ik nog niks gehad. Ik laat de rook extra lang in mijn mond en blaas het daarna weer uit. 

"Is het niet weer tijd voor een feest?" vraagt Lukas die in zijn ene hand een sigaret heeft en in de andere de fles whiskey. 

"Gast, de omstandigheden zijn thuis niet top" zeg ik en pak de fles whiskey van hem over. Ik neem een grote slok. 

"Dan houden we bij mij een feest" zegt Lukas. 

"Nee" zeg ik. "Ik ben niet in de stemming voor feesten" 

"Iemand is vrolijk" zegt Lukas sarcastisch. 

"Iemand wil genieten van zijn sigaret" zeg ik en neem een grote teug. Lukas lacht en neemt ook een trekje van zijn sigaret. De tuinier komt de kamer ingelopen met planten in zijn hand. 

"Waar wilde u de hortensia's eigenlijk hebben?" vraagt hij aan me. 

"Daarvoor moet je bij mijn vader zijn" zeg ik. 

"Waar kan ik hem vinden?" vraagt de tuinier.

"Op zijn fucking werk" zegt Lukas. Ik kijk hem waarschuwend aan.  

"Ik bel hem wel even voor u" zeg ik en pak mijn mobiel uit mijn broekzak. 

---

"Ga je vanavond nog naar de kermis?" vraagt Lukas. Ik haal mijn schouders op.

"Weet niet gast" zucht ik. "Gisteren was Nina er dus dat was wel leuk, maar zij zal er vanavond niet zijn denk ik" 

"Je weet het nooit" zegt Lukas. "Ik ga sowieso weer een chickie fixen daar" zegt hij. "Misschien moet jij ook maar weer een keer een avond losgaan" zegt hij. 

"Luuk, gisteren kreeg ik klappen omdat ik zo laat thuiskwam" zeg ik. 

"Die krijg je sowieso" zegt hij. "Je slaapt anders maar bij mij hoor" zegt hij. "Dan ben je een avond verlost van klappen" Ik zucht. 

"Oké prima. Dan gaan we naar de kermis" zeg ik kinderachtig. "Wie houdt er niet van de kermis op zijn negentiende?" lach ik en neem een slok whiskey. 

---

Ik loop rondjes op de kermis. Lukas heeft zijn arm om een meisje geslagen en fluistert iets in haar oor. Ik zucht. Het was zo dom om mee te gaan. Ik ben verdomme geen derde wiel. Dat past niet bij mijn status. Ik loop iets voor de twee uit en kijk naar de grijpmachines. Weer zie ik Nina staan. "Yo, ik ben zo terug" zeg ik en loop op Nina af. "Alweer?" vraag ik aan Nina en leun tegen het automaat aan. 

"Wat doe jij hier?" vraagt ze en glimlacht naar me. Ik voel weer dat kut gevoel in mijn lichaam. Ik druk het weg. 

"Ik dacht dat de kermis toegankelijk was voor iedereen" zeg ik en knipoog naar haar. Ze bijt op haar lip en kijkt dan weer gefocust naar hij grijpautomaat. "Welke wil je?" vraag ik. 

"Die" zegt Nina en ze wijst naar een heel klein roze beertje. 

"Oké, ik ga het je leren" zeg ik en pak wat muntjes uit mijn broekzak. Dit gaat me sowieso veel geld kosten. Ik gooi een muntje in de machine. "Stap 1, focus niet teveel op één knuffel" zeg ik. "Pak eerst een knuffel die makkelijk te grijpen is. Dan maak je de weg voor de grijper makkelijker en krijg je sneller de prijs die wil" ik ga met de grijper naar een knuffel die iets voor het roze beertje ligt. Ik pak Nina's hand en leg hem op de grijpstick. "Pak eerst deze" zeg ik. Nina glimlacht en drukt op de rode knop. De knuffel wordt gegrepen en valt in de bak. Dan gooi ik er nog een muntje in. "Stap 2. Deze grijper is zwak, wat betekend dat het niet heel snel goed zal vasthouden aan kleine knuffels. Zorg dat je hem ergens grijpt waar de grijper goed kan klemmen" Nina knikt en verplaatst de grijper naar het roze beertje. Ze grijpt mis. 

"Godver" zucht ze. 

"Nina, ik heb nog €15 aan kleingeld. Geen stress" zeg ik. Nina glimlacht terwijl ik nog een muntje in het automaat gooi. Nina gaat langzaam met de grijper naar het beertje en verplaatst hem richting het oortje van de beer. Ze drukt op de rode knop en wonderbaarlijk genoeg pakt de grijper het beertje en red hij het ook nog tot de bak. Nina kijkt verrast naar me. 

"Ik heb hem" zegt ze enthousiast. Ze pakt de twee knuffels uit de bak. 

"Je begint er goed in te worden" zeg ik, wetende dat dit puur beginnersgeluk was. Nina glimlacht en kijkt naar een ander grijpautomaat. 

"Ik wil nog iets proberen" zegt ze en ze loopt naar een automaat vol elektronica. Ik stop een muntje in het automaat en laat Nina haar gang gaan. Ik kijk niet meer naar wat ze doet. Ik kijk enkel naar haar. Het gevoel in mijn buik wordt steeds heftiger en ik haat het. Ik weet wat dit gevoel is. Ik begrijp heus wel dat dit de zogenaamde "vlinders" zijn, maar ik doe niet aan die onzin...niet meer... Ik ben nu verdomme een fuckboy. Het is niet een status waar ik trots op ben, maar het is nou eenmaal wie ik ben. Ik wil niet nog eens zwak worden door een meisje, maar godver wat is Nina perfect. "Mag ik nog een muntje?" vraagt Nina. Ik geef haar een muntje, maar hou mijn blik niet van haar af. Haar bruine haren vallen prachtig over haar schouders en haar blauwe ogen schijnen in het maanlicht. Ze is prachtig. Nina staart voor zich uit. Tranen komen in haar ogen. 

"Wat is er?" vraag ik oprecht bezorgd. Nina zucht en veegt een traan weg.

"Dat is mijn ex" zegt ze. Ik volg haar blik en zie een jongen een meisje zoenen. Ik kijk weer naar Nina. Ze is duidelijk overstuur. Ik kijk naar de jongen die het meisje tegen een ander grijpautomaat aanduwt. Woede komt bij me omhoog. Ik loop op het stel af. "Nee, Dex" zegt Nina en ze probeert me nog tegen te houden door mijn arm vast te pakken, maar vastberaden loop ik op de jongen af. Ik ga naast het zoenende stel staan. De jongen kijkt het eerste op. Ze stoppen met zoenen en kijken me vragend aan. 

"Wie ben jij?" vraagt het meisje aan me en bijt op haar lip. Fucking wijven ook... gaat ze nog flirten ook. Ik kijk naar de jongen en geef hem een stomp op zijn gezicht. Hij valt naar achteren en grijpt naar zijn neus. Wanneer hij zijn hand weghaalt zie ik dat hij een bloedneus heeft. 

"Dex kom" fluistert Nina en ze trekt me mee. 

"Nien?" vraagt de jongen verbaasd en hij staat op. Ik kijk de jongen waarschuwend aan en spuug op hem. De jongen zet een stap naar me toe. Ik zet dreigend een ook een stap richting hem.  

"Dex klaar" zegt Nina en ze gaat tussen ons staan. Ze staat met haar rug naar de jongen toe en trekt mijn gezicht naar haar toe zodat ik haar weg moet aankijken. "Klaar" zegt ze nog een keer. 

"Nina, wat doe jij hier?" vraagt de jongen. 

"De kermis is toegankelijk voor iedereen" zegt ze. Ik glimlach naar Nina. Ze steelt mijn woorden. "Wij gaan" zegt ze tegen me en ze slaat zachtjes op mijn borst. Ik knik en loop weg van de jongen. Ik kijk hem nog een keer waarschuwend aan en pak dan Nina's hand vast. Deze jongen zal gaan weten wat voor een kostbaar bezit hij is kwijtgeraakt. 


my badboyWhere stories live. Discover now