° Κεφάλαιο 16 °

12 1 0
                                    

Εφτά μήνες μετά.

«Μισώ τη πρωινή ναυτία...» μονολόγησα μόλις έβγαλα ό,τι είχα φάει για πρωινό.

Σκούπισα το στόμα μου και σηκώθηκα όρθια. Πάνε εφτά μήνες από την επίσκεψη μου με τις Αμαζόνες και την ελευθέρωση της Δαιμόνισσας. Η κοιλιά μου είχε αρχίσει να φαίνεται και το μωρό να κλωτσάει. Ακόμα την είχα καλυμμένη και δεν είχα πει σε κανέναν για την εγκυμοσύνη.

Πλησίασα το άλογο μου και ανέβηκα στη σέλα του. Εκείνο χλιμίτρισε και άκουσα ένα κλαδί να σπάει πίσω από τους θάμνους. Σκάναρα με το βλέμμα μου το περιβάλλον γύρω μου και έβγαλα το σπαθί μου σε ετοιμότητα.

Το άτομο που κρυβόταν πίσω από τους θάμνους εμφανίστηκε τρέχοντας προς το μέρος μου, με το σπαθί του ψηλά έτοιμος να χύσει αίμα. Όταν έφτασε δίπλα μου, έκανε να με χτυπήσει με το σπαθί του, όμως το απέκρουσα γρήγορα. Τον κλώτσησα στο πρόσωπο κάνοντας τον να πισωπατήσει και τότε άλλος ένας εμφανίστηκε πίσω από τα δέντρα με τόξο. Στόχευσε και έριξε, όμως έπιασα το βέλος λίγο πριν με τρυπήσει στο μάτι. Ο άντρας με το τόξο με κοίταξε έκπληκτος, αλλά δεν άργησε να στοχεύσει με το δεύτερο βέλος του.

Με τα πόδια χτύπησα το άλογο μου ελαφρά στα πλευρά κάνοντας το να τρέξει καταπάνω του και κάρφωσα το βέλος στο λαιμό του και μετά τον κλώτσησα πιέζοντας το πιο βαθιά τόσο όσο να τον ρίξει κάτω νεκρό. Ο πρώτος που μου όρμηξε σηκώθηκε και επιτέθηκε ξανά. Με το σπαθί μου του έκοψα το κεφάλι με μια κίνηση και κατέβηκα από το άλογο μου. Έσκυψα απάνω του και έπιασα το πουγκί που είχε δεμένο στη μέση του. Το άνοιξα και είδα χρυσές λίρες, ένα κιλό από δαυτές.

Δε θα τα χρειαστεί άλλο...

Έβαλα το πουγκί στο σακίδιο μου, το οποίο ήταν δεμένο στη σέλα του αλόγου μου και πήγα στον άλλο νεκρό. Έσκυψα κι έπιασα και το δικό του πουγκί. Το ίδιο. Ένα κιλό χρυσές λίρες.

Μισθοφόροι.

Το έβαλα κι αυτό μέσα στο σακίδιο μου και ανέβηκα στο άλογο μου ξανά φεύγοντας από εκεί.

°°°×°°°

Έκανα μια στάση σε ένα ποταμό για να γεμίσω το παγούρι μου γιατί είχε τελειώσει. Έσκυψα στο ποτάμι και βύθισα τις ενωμένες παλάμες μου στο τρεχούμενο νερό και τις έβγαλα έξω ώστε να πιω το νερό που είχα στα χέρια μου. Έβαλα τα χέρια μου με τον ίδιο τρόπο μέσα στο νερό και αυτή τη φορά έβρεξα το πρόσωπο μου.

Olympian Blood; Andrea-{Book I}- ΑΝΑΜΟΝΗΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα