2. 🕸

1K 82 17
                                    

Peter telaş içinde yüzünü kapatmaya çalıştı.
"Güzel saç çocuk."
"Ne zamandır buradasın? Seni nasıl fark etmem?"
Deadpool önemsiz bir şeyden bahsediyor gibi elini sağa sola salladı."Aslında tam suratıma baktın sonra kendini yere atarken maskeni çıkardın."
Peter olumsuzca başını salladı tamam uykusuzluktan dolayı dikkati fazlası ile dağınık olabilirdi ama baktığı bir yüzü fark etmeyecek kadar değildi. "Yalan söylüyorsun. Hem benim hislerim var..."
"Benim de hislerim var Örümcek. Duygusal bir insanımdır. Teleşkanma gördüğüm herkese yüzünü tarif edip senin Örümcek adam olduğunu söyleyecek değilim zaten bu şekilde seni bulamamda."
Peter hala şok içinde karşısındaki maskeye bakarken Deadpool çıkardığı telefonu ile Peter'ın kocaman açılmış ve hafif aralanmış dudaklarının olduğu bir fotoğraf çekti. "Ama fotoğrafını insanlara gösterebilirim."
"Bunu yapamazsın. Şuan maskeni çıkarıp seni şehrin ortasına ağlarla yapıştırabilirim Death."
Deadpool kimliğinin ifşalanması ile alakalı olan tehdidi hiç umursamadan tiksinti ile konuştu. "Bana Death diye hitap etme. Asla!"
Peter suratının fotoğrafının Deadpool'da olduğunu umursamayarak - sonuçta karşısında ki adamda maskeli bir kahramdı onu ifşalamazdı- çocuksu merakı ile konuştu. "Neden?"
"Death güzel bir kadın olabilir ama ölemiyor olmamanın asıl suçlularından biri. İçimde pek sevgi kalmadı yani."
"Ölemiyor musun? Adamım bu çok havalı. Peki kaç yaşındasın?"
"Şuan burada oturmuş bir süper kahraman ile sohbet ediyorum ve işin ilginç yanı o da benimle konuşuyor. " Peter suratını anlamadığını belli eden bir şekle sokarak maskenin beyaz gözlerine baktı. Deadpool Peter'ın elinden maskesini çekerek kafasına geçirdi ve uçlarını kostümün boynu ile birleştirerek Peter'ın yüzünün iyice kapanacağından emin oldu. "Evine git ve yüzüne baktığın anti kahramanları fark edecek kadar dinlen Örümcek." Cümlesi biter bitmez onu çatıdan aşağı doğru yuvarladı. Bir kaç saniye sonra Örümcek adamın ağını bir binadan diğerine fırlatarak ilerlediğini gördü. Deadpool telefonunu çıkararak çektiği fotoğrafa baktı. Sevimli bir çocuktu.
[~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~]
Peter üstünü değiştiği ıssız ve tek yön olan ara sokağa tekrar girdi kıyafetlerini üstüne tekrar geçirip maskesini kotunun sağ ön cebine koydu. Sakin adımları ile Harry'nin evine doğru ilerlemeye başladı. Harry'e bir şeyler isteyip istemediğine dair mesaj atarak telefonu tekrar cebine koydu. Çoktan arkadaşının isteyeceklerini tahmin ederek markete girdi. Altılı bira bir kaç paket cips aldı.
Marketten çıkıp kısa bir süre daha yürüdü ve resmen ikinci evi olan evin kapısını yumruklamaya başladı. Kapı hızla açılırken sinirli ve üstsüz bir Harry ona bakıyordu. Peter işaret parmağını Harry'nin baklavalarının tam ortasından hızla sürtüp en yakın arkadaşını içeriye itekledi.
"Antrenmanlarını ne zaman arttırdın Harry?"
"Senin benden çok daha fazla kaslı olduğunu fark ettiğimde."
Peter gerçekten çok mu kaslıydı. Evet vücudu eriyip gitmesin diye spor yapıyordu ama pek dikkat ettiğide söylenemezdi.
Mutfağa ilerleyerek aldıklarını tabaklara döktü ve elindekikerle Harry'nin odasına çıktı. Harry ise Peter'ın peşinde kendi evine yabancı kalmış bir şekilde ilerliyordu.
"Duman bulutunun nedeni neymiş?"
"Doctor octopus. Yine benden bir şeyler istiyor ama kelepçeleyip Shield'e bıraktım." Harry yatağa arkadaşının yanına uzanırken karşısındaki televizyonu açtı bulduğu bi aksiyon filminde durup yanındaki biralardan birini açtı.
"Harry ben aslında buraya neden geldim biliyor musun?" Heyecanla kendisine doğru yaklaşan arkadaşına baktı Harry. Peter'ın heyecanı onuda heyecanlandırmıştı. O da biraz arkadaşına yaklaşarak kaşlarını kaldırdı.
"Kostümümü yıkamalıyım."
"Defol git Parker. İstediğini yap ama bir daha bu odaya girme." Peter'ın çamaşırhanesi Harry Osborn'un eviydi.
[~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~]
Peter gözlerini misafir odasında açtı banyoya ilerleyerek kurutucudan kostümlerini aldı. Birini çantasına koyarken diğerini eline alarak Harry'nin odasına ilerledi.
Harry yatakta ters dönmüş bir şekilde uyuyordu. Ayağının olması gereken yerde başı vardı. Bir insan uyku halindeyken nasıl bu kadar hareket edebilirdi ki?
Peter hızla yatağa zıpladı ve sekmeye başladı. "Dostum uyan pizza yemeye gideceğiz."
Harry elini Peter'ın ayak bileğine atıp yanına düşmesini sağladı. "Öğle yemeyi için gideceğiz Peter. Biraz daha uyuyalım."
"Saat 13.30 Harry." Arkadaşı hüzün ile homurdanarak yataktan kalktı. Harry dolabında yeşil bir gömlek ve kot aldı. Elindekiler ile banyoya ilerledi ardından su sesi gelmeye başladı.
Peter Harry'nin dolabına ilerledi ve içinden giyebileceği güzel bir şeyler aradı. Sarımsı yeşilmsi boğazlı bir badi ve siyah üstüne badinki ile aynı renklere sahip çizgileri olan bi kumaş pantolon aldı. Kostümünü giyinip üstüne dolaptan aldıklarını geçirdi. Harry banyodan üstünü giyinmiş ve duş almış bir şekilde çıkarken Peter dolabın içinde kot ceket arıyordu.
[~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~]
Pizzacıya girdiklerinde etrafın tamamen değişmiş olmasını bekliyorlardı ama tanıdıkları bazı çalışanlar ve mobilyalar hala buradaydı. Sipariş vermek için tezgaha doğru ilerlediklerinde Sarah gülümseyerek onlara yaklaştı.
"Her zamanki şeylerden mi istersiniz çocuklar yoksa yenilenen menüye bakmak ister misiniz?"
"Ben onlarla ilgilenirim Sarah teşekkürler." Sarah yeni patronunun komutuyla başka müşterilere doğru ilerledi.
"Tanrım Weasel ne işin var burada." MJ mutluluk ile tanıdıkları bar sahine bakıyordu.
"Bende seni gördüğüme sevindim MJ. Buranın yeni sahibiyim, müşterisi çok diye duymuştum."
"Bara ne oldu?"
"Rahat ol Peter en sevdiğin bar yerinde duruyor ve oraya gittiğinde yine en sevdiğin barmeni göreceksin."
Peter gülümseyerek sağ ayağını geriye doğru attığında arkasından panikli bir "Hey" sesi geldi.
"Özür dilerim arkamda olduğunu hissetmedim." Arkasındaki kumral uzun boylu adam alaycı denilebilecek bir gülüş ile Peter'a bakıyordu.
"Önemli değil daha yeni yaklaşıyordum zaten." Peter duyduğu ses ile biraz gerilirken gözlerini karşısında adamın ela gözlerine dikti.
"Ne?"
Kumral adam önemsiz olduğunu belirtmek için elini havada salladı. "Canım pek yanmadı. Küçücük olduğun için. Önemli değil yani."
Peter duyduğu sesten emin olurken karşısındaki adama aynı alaycı gülüş ile karşılık verdi. Ve konuşmaya başladı.
"Güzel saç çocuk."
[~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~]
Bir an Harry ve Peter şipledim. Sadece bir an.
~BS

Spidey? Pool? Where stories live. Discover now