12.

1.4K 59 10
                                    

Sophia p.o.v.

Ovo je bilo lepo iznenadjenje. Na neki nacin. Nisam znala da voli pozoriste, a tek Sekspira. Zaboga, Romeo i Julija.

Poklonio mi je knjigu. To je prelepo. Ne secam se kada sam se obradovala nekom poklonu ovako kao sto se radujem sada.

Ja sam potpuno zaboravila na posetu pozoristu. Znala sam da trebamo da idemo ali nisam znala da je to danas. Ne znam ni u kom delu grada smo. Kako da se spremim?

Moracu pitati Stylesa da me odveze kuci. Red bi bio da se lepo ponasam nakon svega. Poklonio mi je knjigu i brinuo je o meni.

Namestam krevet nakon ustajanja. Odlazim u toalet i umivam se. Tecnost zelene boje stajala je na umivaoniku, njom sam ocistila usta. Sapun sam stavila na peskir koji sam pronasla, te istim ocistila lice. Mnogo lep omeksivac ima.

Silazim u prizemlje kuce. Veoma sredjene, ciste kuce. Kada je stigao to da uradi? Ovde su bile desetine tinejdzera proslu noc.

Videla sam sredjenog decka kako sedi za stolom, cita knjigu i jede pahuljice. Nasmesila sam se na ovaj prizor.

Na tanjiru pored njega vidim ispeceno jaje i slaninu. To je verovatno namenjeno meni.Jos jedan lep gest ovog nepredvidivog decka. Ume da kuva, sta je sledece? Reci ce mi da u slobodno vreme voli da pere prozore i usisava kucu?

Digao je pogled sa knjige i ponosno rekao, "sta je bilo Reed? Iznenadjena? Opet?".

"Moglo bi se reci.", rekla sam tiho smeseci se.

"Mnogo toga ne znas o meni, pun sam iznenadjenja.", rekao je takodje smeseci se. Uzvratila sam osmeh a zatim je dodao, "Hajde, doruckuj, znas da zurimo. Moramo da te odvedemo u dom da se spremis. Kao sto sam rekao, ne zelim da zakasnimo."

Pricali smo tokom dorucka. Uglavnom smo pricali o skoli. Shvatila sam da ne voli da prica o sebi, samim tim sam i ja izbegavala teme koje su zahtevale otkrivanje mojih privatnih stvari.

Rekao mi je da ima uzasan strah od igle ali da je svejedno uradio par tetovaza. Sitnih ali sa posebnim znacenjem. Objasnicu ti jednom, rekao je. Pitala sam ga za oziljak na arkadi. Rekao je da je kao dete bio veoma zivahan i da je pao sa bicikla. Ocekivala sam da ce reci da se potukao ili slicno. Ne voli nemacki jezik ali umetnost i knjizevnost voli.

*

Dosli smo do mog doma. Rekao je da ce sacekati da se spremim ali da pozurim. Romeo i Julija cekaju. Pozuricu, rekla sam.

Brzo sam skinula haljinu i uskocila u tus kabinu. Vrela voda me je ugrijala ali sam tusiranje zavrsila prohladnom. Obukla sam ves i stala pred ormar. Nemam sta da obucem, nemam.

Stajala sam tako barem 8 minuta. Odabrala sam dve majice, jednu kosulju, jedne helanke, jedne hlace i gle, jednu suknju.

Nisam mogla da se odlucim. Poredala sam odecu na krevet razmisljajuci sta dalje. Par puta sam cula kucanje na vratima i njegov nervozan glas. Ignorisala sam ga. To mi je uspevalo neko vreme, dok nije uleteo u sobu. Vrisnula sam od neprijatnosti.

"Reed covece, sta cekas toliko???"

"Harry! Izlazi napolje, gola sam zaboga.", rekla sam prekrivajucj svoje skoro nago telo majicom koju sam nameravala obuci. Sada ona otpada, vise nije ravna..

"Nisi gola Reed, u vesu si, i, u ostalom, nemas nista sto nisam video pre, samo pozuri jebote.", rekao je nervozno. Okej, ovo je zabolelo na sekund. Samo na sekund. Psovka me je zabolela jace, uf.

"Jezik Harry!"

"Reed. Pocinjes da me ljutis. Uzmi ovu belu kosulju i ovu suknju. Izgledaces odlicno sta god da obuces."

"To kazes samo da bih pozurila, ne mislis to stvarno.."

"Vidi Reed, istina je da zelim da pozuris, ali i istina je da mislim da si lepa i da ces lepo izgledati u bilo cemu."

"Zaista..?"

"Zaista."

"Hvala ti Styles,", rekla sam kroz smesak. Ovo je bilo veoma lepo sa njegove strane, bez vulgarnosti. Osmehnuo se i izasao ali nakon par sekundi otvorio je vrata uz reci, "zgodna si Reed, zgodna si veoma."

Ovo me je iznenadilo ali je uglavnom izazvalo osecaj neprijatnosti. Gadjala sam ga majicom ali je uspeo da zatvori vrata i pobegne pre nego sto je majica dosla do njega.

Obukla sam se, podigla kosu u pundju, stavila maskaru i koretkor, jer za vise sminke nemam vremena.. Dodala sam par kapi parfema, uzela tasnu i izasla iz sobe.

"Napokon.", cule su se njegove reci.

Harry p.o.v.

Cekao je sam je bar osam minuta. Nisam mogao ignorisati cinjenicu da cemo zakasniti na predstavu koju sam ja, doduse, gledao vise puta ali svejedno. To je kao seks. Svaki put je sve bolje i bolje.

Morao sam da udjem unutra i kazem joj da pozuri. Premisljao sam se par puta ali vise nisam mogao cekati. Iza tih vrata cekala me je neverovatno zgodna devojka. Previse zgodna devojka sa licem andjela. Mislim da mi njen uplaseno-posramljen ali ujedno i iznenadjen izraz lica nece jos dugo izaci iz glave.

Lepa je kada se plasi.

Pre nego sto je uspela da svoje telo prekrije majicom, video sam nesto ispod njenih grudi. Nesto poznato. Nesto sto sam vec negde video. Pitam se sta.

Reed se nakon nekog vremena udostojila izaci i u zadnji cas smo stigli na predstavu. Citiram razrednine reci, Samo vas smo cekali, zasto ste tako neodgovorni? Ups.

*

Svaki put se iznova iznenadim umecem glumaca i lepotom ovog svetskog dela. Vecina studenata je ovde dosla samo da ne bi morali na casove. Tuzno. Pretuzno. Reed je pomno pratila svaku rec koju su rekli.

"I? Kako ti se cini?", pitao sam, iako znam odgovor.

"Divno je.", rekla je sa sjajem u ocima. Znao sam da ce joj se ovo svideti, znao sam.

"Koji ti se deo svideo najvise?"

"Onaj o ljubavi."

"Reed, cela predstava je o ljubavi. Budi malo preciznija."

"Spominje se sjaj zvezda. Ne znam da citiram..."

"Sumnjaj da l ' zvezda sja, da l' sunce u krug se krece, da l' istina slagati nece, al' ne da te volim ja."

"Taj! Taj deo mi se najvise svideo! Oh Boze, predivan je. Mnogo lepo citiras Styles."

Izgleda kao srecno dete. Svaki put kada je vidim nasmesenu, sve je lepsa i lepsa. Jedan pramen njene kose padao joj je preko lica, protiv njene volje. Vec par puta je pokusala da ga skloni. Otkacio sam ukosnicu sa dela sa kog je taj pramen pobegao, te ga vratio na mesto.

Stajao sam ispred nje. Moja visina pobedjivala je njenu. Bela kosulja stapala ss sa njenom bledom kozom. Pogledala me je svojim ocima. Video sam blago rumenilo na njenim obrazima. Osetio sam da drhti.

"Hladno ti je?"

"Ne ne, u redu je..", tiho je dodala. Znam da ne laze.

Drhti od mog dodira.

__________________________

Dobro jutro. 1103 reci🙂. Nadam se da vam se svidja. Sve je kao i uvek, pisite ako vam se nesto svidja, a jos vise ako ne.

Sretan Vaskrs svima koji slave❣.

Love,
          S.

Trebam te. /h.s./ /zavrsena/Where stories live. Discover now