🍋

512 23 9
                                    

Rye
Andy

Jsme ve studiu a nahráváme další cover. Byl jsem zrovna u mikrofonu a viděl jsem jak Andy zvedá telefon a s někým mluví. Viděl jsem jak se mu hrnou slzy do očí. Odložil jsem sluchátka a šel za ním. Nevím o co šlo, ale asi ho to hodně zasáhlo. Všichni na něj koukali a já jsem šel k němu. Slzy mu stékaly po tvářích a v jeho očích bylo vidět překvapení a smutek. Byl jsem skoro u něj když začal padat na zem. Ať už se stalo cokoliv  muselo ho to hodně zasáhnout, protože to s ním úplně seklo. Stihl jsem ho chytit než se mohl o něco praštit. Andy mi ležel v náručí a já koukal střídavě na něj a na kluky. Kluci zase koukali na mě a nikdo nechápal co se stalo. Vzal jsem ho do náruče a přenesl na gauč. Já jsem se rozhodl, že zůstanu u Andyho dokud se neprobudí a klukům jsem řekl ať pokračují dál s nahráváním. Asi za hodinu se Andy konečně probral. Měl v očích slzy a když mě uviděl jak sedím vedle něj okamžitě se chtěl posadit, ale já mu to nedovolil a  tak se položil zpátky a jen ke mě natáhl ručky. Vypadal jako malý dítě. A to ho dělalo ještě roztomilejším. Přitáhl jsem si ho do objetí. Obejmul mě tak pevně, že jsem to od něj nečekal a rozbrečel se naplno. Nechal jsem ho ať brečí. Bylo na něm vidět, že to potřebuje. Lehl jsem si tak abych si Andyho mohl položit na sebe a zároveň aby jsme nezabrali celý gauč.

Dnešek je úžasný vše se mi daří, slunce svítí, nám všem se daří nahrávání nového coveru a prostě všechno jde úžasně. Zrovna Rye nahrával svou část a já ho poslouchal. Miluji když zpívá mohl bych ho poslouchat pořád. Najednou mi zazvonil mobil a na displeji se zobrazilo jméno volajícího ........ Máma!  Sakra to nebude nic dobrého . Zvedl jsem to a uslyšel jsem její hlas, zněl tak nějak ...jako .....jako kdyby plakala : „ Ahoj mami, co potřebuješ, že voláš?“
„Ahoj Andy ,..... Víš je tu něco o čem bys měl vědět .....něco co se stalo. Víš .....on .... tvůj otec .....je .....je ......je mrtvý.....“
Jen to dořekla bylo to jako by mnou projel blesk. Slzy se mi hrnuly do očí a já si připadal  jako by se mi zhroutil celý svět jako domeček z karet. Neměl jsem s ním nějaký extra vztah, ale byl to pořád můj táta, byl a vždycky bude, má zásluhu na to kdo jsem dnes.
C-cože ?! Já,  nechce se mi tomu ani věřit jak, proč -..“
„ Já vím zlatíčko, že je to pro tebe šok, ale živit jde dál to snad víš. Navždy bude v našich srdcích. Detaili radši říkat nebudu vím jak takové věci špatně neseš, jen jsem chtěla abys to věděl. Drž se zlato, budeme tu pro tebe všichni a nejen rodina, ale určitě i kluci tě podrží. Tak zatím paa už musím běžet.“
Nechce se mi věřit, že je to pravda. Nemůže být. Slzy mi tekly po tvářích a já nepřestával brečet. Ne, já ani nemohl přestat brečet. Telefon ohluchl a vše se okolo mě začalo točit. Podlomila se mi kolena a já se sunul k zemi. Poslední co si pamatuji je, že mě Rye chytá.
» Sedím na trávě v nějaké zahradě, vedle sebe mám kytaru a naproti mě sedí můj táta. Povídáme si o všem možném. Řeč se dostane až na kapelu a na  to co všechno jsme už jako kapela dokázali. Najednou se táta zvedá jde ke mě a objímá mě :„  Jsem na tebe pyšný Andy a vždycky budu. Ty a tvoji přátelé jste dokázali velké věci a ještě dokážete. Věřím ti, že dokážeš všechno co chceš pořád jsem, vždycky jsem  byl a  vždycky budu na tebe nehorázně pyšný. Mám tě rád Andy.“
Dokončil monolog otočil se a odcházel cestou mezi stromy do nějakého světla. Otočil se a zamával mi a pak byl pryč.«
Probral jsem se na gauči a Rye seděl vedle mě. Potřeboval jsem jeho konejšivé objetí, potřeboval  jsem pocit bezpečí a potřeboval jsem od někoho obejmout. Jemu a klukům to řeknu až budeme mít někde soukromí.

Mikey dozpíval svou část a vzhledem k tomu, že Andy byl pořád smutný a pořád plakal jsme se rozhodli, že zbytek necháme na zejtra. Nevím co se stalo, doufám, že mi to řekne  a doufám, že nebude takhle smutný moc dlouho. Dneska jsme zůstávali na hotelu, protože než bychom se vrátili domů bylo by už moc pozdě a my by jsme si nestihli odpočinout. Když jsme se chtěli rozejít do svých pokoji  tak Andy řekl ať ostatní přijdou za námi do našeho pokoje, že nám vysvětlí co se stalo ve studiu. Vešel jsem do pokoje a okamžitě se svalil na postel a Andyho vzal s sebou. Oba jsme se tomu smáli a já byl rád, že se směje.
Asi za 20 minut přišli kluci a Andy nám všechno povyprávěl. Abych pravdu řekl tohle jsem nečekal,čekal jsem snad všechno, ale tohle ne. Chudáček můj maličký tohle si nezaslouží. Všichni jsme se na něj ve stejnou chvíli vrhli takže z toho bylo skupinové objetí jehož středem byl Andy. Asi po půl hodině ostatní odešli a já tu zůstal s Andym sám. Andy ležel v posteli koukal a  nepřítomně na strop. Udělal jsem mu čaj na uklidnění, lehl si vedle něj a přitáhl si ho blíž k sobě. Andy se znovu rozbrečel a já se ho snažil uklidnit. Nic jsem neříkal jsem ho objímal, hladil, pusinkoval a dával mu najevo mou neustálou přítomnost po jeho boku. Nakonec na mě vysílením usnul. Zakryl jsem nás dekou a nechal jsem ho ať si na mě leží a dál jsem  jej objímal.

Light in the Dark ✔️Where stories live. Discover now