🍨

874 36 5
                                    

Rye
Andy

Rye odešel a já odložil kytaru a rozbrečel se naplno . Proč brečím ? Ani nevím, prostě na mě dolehly vzpomínky . Vzpomínky na to jak jsme si s Ryanem byli blízcí, to jak mě vždycky držel nad vodou když jsem se topil, to jak mě vyslechl a poradil mi, jak mě vždycky podpořil, když jsem si nevěřil. A teď ......teď je všechno pryč . Všechna ta důvěra co mi dával, prostě všechno . Momentálně bych potřeboval jeho podporu a záchranu, aby mě zachránil před utonutím, ale myslím, že nepřijde, a nebo přijde až se utopím, ale to už bude pozdě . Připadám si unavený a slabí, chce se mi spát . Nevím přesně co se dělo a poslední co si pamatuju je cvaknutí dveří a volání mého jména, a pak už nic, nic jen černo černá tma .

Šel jsem nahoru po schodech měl jsem namířeno za Andym . Podle toho co jsem zjistil od kluků tak už pár dní nevylezl z pokoje, prý vůbec nejí, a když už vyjde z pokoje tak prý vypadá jako by se měl složit . To se mi vůbec nelíbí . Sice jsem Niki slíbil, že se k němu nebudu chovat tak přítulně a, že omezím kontakt s ním jen na nejnutnější možnost, ale tohle je případ nouze je to můj kamarád a evidentně ho něco trápí a dost se tím užírá . Otevřel jsem dveře do jeho pokoje a vidím jak Andy padá z postele na zem :„ Andy !“ vykřiknu, ale on vůbec  nereaguje . Odložím talíř s toasty  a hrnek s čajem na stůl a běžím k němu . Jemně s ním zatresu, ale on se pořád nehýbe . Rychle zkusím  jestli dýchá a naštěstí ano . Vezmu ho do náruče a chci ho dát na postel, jenže mě zaráží to jak je lehký a, že i přes mikinu cítím jeho žebra.  Počkat, ale to by znamenalo, že tohle už se děje dýl . Jak to, že jsem si toho nevšiml dřív . Položím ho do postele, zakreju dekou a lehnu si vedle něj až se probere tak si s ním budu muset promluvit, protože ať se děje cokoliv má to na něj sebezničující účinky .

Probudil jsem se ve své posteli a vedle mě ležel Rye a spal . Vypadal roztomile a klidně . Jeho krásné hnědé vlasy mu padaly do obličeje a jednu ruku měl přehozenou přes moje břicho . Pomalu jsem se zvedl na loktech ale hned jsem s heknutím spadnul zpátky . Připadám si opravdu hrozně slabí, o dost víc než normálně . Rye se začal probouzet a já se zase pokusil zvednout, ale dopadlo to úplně stejně . :„ Andy .“ řekl Rye . „ Hm“ to bylo asi tak nejvíc na co jsem se zmohl . Rye se zvedl do sedu a přiložil mi ruku na čelo . Asi si myslí, že jsem nemocný, ale já nejsem nemocný jsem jen unavený a zlomený :„ Já nejsem nemocný jsem jen unavený. Můžeš jít já to zvládnu jen se prospím.“ řekl jsem mu s vypětím všech sil  a doufal, že se nebude na nic vyptávat páč i tohle bylo docela dost těžký říct :„ Andy ..... já tě tu nenechám o samotě. Spát vážně?! Byl jsi mimo 3 hodiny . Řekni mi jedno . Proč už zase nejíš ? Proč v noci nespíš . Proč nevycházíš z pokoje ? “ dokončí Rye svůj monolog a já se cítím špatně . Mám hrozný pocit z toho, že jsem nejspíš zradil jeho důvěru . Pomohl mi se posadit a opřel si mě o sebe . Chvilku počkal jestli nebudu nějak vzdorovat, což bych ani neudělal páč nemám sílu . Vzal do ruky talířek s toasty a položil mi ho na klín . Jen jsem otočil hlavu na stranu a nevšímal jsem si talířku na mém klíně :„ Ale no tak Andy musíš jíst . “ řekl Rye klidným hlasem:„ Ne nemusím nemám hlad a navíc jsem tlustý .“ odpověděl jsem mu a dál poslouchal tlukot Ryanova srdce:„ Ale Andy co to povídáš nejsi tlustý jsi krásný . No tak Andy prosím aspoň jeden .  Prosím jen jeden udělej to pro mě .“ já vím to je  přesně to co chce abych se cítil špatně a snědl aspoň ten jeden . Chvilku se ještě snažím vzdorovat . No, ale tak  je to Rye a vím, že když to neudělám dobrovolně udělá to sám .

Nechtěl pořád se snažil vzdorovat, ale pak se v něm asi  něco zlomilo. Viděl jsem jak se snaží zvednout ruku aby uchopil jeden toast, ale nešlo mu to . Ani se nedivím musí být hodně unavený a zesláblý. Cítím jak se snaží nadechnout, ale není to takové jako by to mělo být. Je to takové hrozně trhavé.  Nemůžu se na to dívat, jak se kvůli mě snaží si vzít aspoň ten jeden. Vzal jsem jeden toast a dal mu ho k ústům. Pomalu si kousek ukousnul a začal jíst. Usmál jsem se na něj a podal přiložil mu ke rtům hrnek s čajem aby se mohl napít. Po chvilce, když už měl snědený jeden a dokonce půlku druhého, jsme jen tak leželi v posteli a já ho hladil po zádech. Andy klidně oddechoval a myslím že usnul. Najednou mi napsala Niki jestli nechci přijet. Tak co je to moje holka tak proč bych nesouhlasil,ale Andy mě potřebuje. Seděl jsem na kraji postel a přemýšlel jak se rozhodnu. Jo už vím, to... to bude určitě nejlepší. Vždyť jsem to moje holka.

Light in the Dark ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat