Díjjátadó

996 37 0
                                    

Szombat van. Este lesz Shawn fellépése. Szerencsére Calvin megengedte, hogy maradjak, bár kikötötte, hogy otthon mindent el kell neki mesélnem. Ezen kívül két meetingen részt kellett vennem skypeon, más dolgom azonban nem volt.

Így hát reggeli után indultunk is, mert Shawnnak el kellett mennie próbára a díjjátadó helyszínére, én meg elkísértem.  A mercy-t fogja előadni egyedül egy zongorával. Imádom hallgatni, ahogy játszik. Annyi érzelmet bele tud vinni a zenébe a hangjával.

- Elmegyünk kajálni?- sétált felém Shawn miután vége lett a próbának.

- Mehetünk. Meg nekem kéne valami ruha estére.

- Azt a stylistom intézi neked is.

- Jó, de nehogy valami csicsás ruhát akarjon rám adni.

- Nyugi- nevetett fel Shawn és megfogta a kezem.- A mi stílusunk lesz.

A késői ebéd után mentünk is vissza a díjjátadó hatalmas épületébe. Andrew már várt ránk.

- Siessetek már, Tiffany már vár rátok.- sürgetett minket.- Hol voltatok ennyi ideig?

- Bocs, csak ebédeltünk.- vont vállat Shawn és már indult is meg a hosszú folyosón, maga után húzva engem.

Shawn stylistja ténylég gyönyörű ruhát szerzett nekem és Shawnnak is. Illettünk egymáshoz. Rajtam egy bézs színű egyberészes ruha volt, Shawnon pedig egy ugyan olyan színű öltöny, fehér inggel.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Miután a ruhával elkészültünk megcsinálták a hajamat és a sminkemet

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Miután a ruhával elkészültünk megcsinálták a hajamat és a sminkemet. Shawnnak szerencséje volt, hogy ezt nem kellett végigülnid, ő addig mögöttem gitározgatott.

- Izgulok, Anny.- lépett mögém ijedt tekintettel.- Wow, de gyönyörű vagy.

- Köszi.- mosolyogtam rá bíztatóan.- Figyelj, ügyes vagy, nem lesz semmi gáz, tök ügyes vagy, mindenki imád.

- De el fogom rontani.

- Nem fogod. Ha meg mégis kit érdekel?

- Mit fognak rólam gondolni?-hajtotta le a fejét.

- Túl sokat foglalkozol azzal, hogy mit gondolnak rólad mások. Tudod hány utálkozó üzenetet kapok miattad naponta?

- Kapsz?- döbbent le.- Miért nem mondtad?

- Mert nem érdekel, Shawn. Látod? Jobb, ha nem foglalkozom vele, nem lenne értelme.

- Ne haragudj.- ült vissza a kanapéra.

- Kész vagy.- mosolygott rám a sminkes.

- Köszönöm.- mosolyogtam rá hálásan. Nem mintha én nem tudnék jólsminkelni, de azért ez elég profi lett.

Leültem Shawn mellé még picit és hallgattam, ahogy elvégez pár gyakorlatot a hangjával. Nem sokkal később viszont bejött Andrew, hogy most már mennünk kell ki a nézőtérre, így hát felálltunk és tettük, amit mondott.

A díjjátadó elkezdődött. Átadták az első pár díjat, majd Ariana előadása következett, utána megint pár díj, aztán Lady Gaga jöt, újabb pár díj, de eközben Shawn felémfordult.

- Mennem kell.

- Ügyes leszel.- szorítottam meg a kezét, majd magamhoz húztam és finoman megcsókoltam.

- Sokat segítettél.- súgta a fülembe, nyomott egy puszit az arcomra, majd felállt és eltűnt az egyik fekete ajtó mögött.. Egy darabig néztem utána, de bambulásomból Andrew kizökkentett.

- Jobb lenne a színpadot néznéd, mindjárt ott lesz a herceged.- hajolt közelebb hozzám.

- Hoppá. Kicsit elterelődtek a gondolataim.- válaszoltam halkan.

- Nem akarom tudni mire.- nevetett fel, de aztán abba is hagyta rögtön, amint rájött hol van. Szúrós szemmel néztem rá és karba tett kézzel "bedurciztam". Erre megint láttam, hogy küszköd a nevetéssel és ez olyan viccesen nézett ki, hogy már nekem is nagyon nehéz volt visszatartani.- Egyébként...- köhintett, jelezve, hogy komolyra fordítja a szót.- Nem gondoltam volna, hogy ennyire bírni foglak. Az elején kifejezetten ellenszenves voltál nekem.

- Mondták már többen.- vontam meg a vállam. Egyébként én is nagyon örülök, hogy ez változott.- mire ezt kimondtam meghallottam Shawn zongorajátékát.

Látni még nem látthattuk, de a mercy dallama és Shawn hangja már megtöltötte a termet.

-You've got a hold of me- kezdte a szőveget.-Don't even know your power. I stand a hundred feet But I fall when I'm around you. Show me an open door. Then you go and slam it on me I can't take anymore.- amikor ennél a résznél volt a színpadon lévő fal megfordult, Shawn pedig ott ült a zongora mögött és teljes beleéléssel énekelt.

Amikor a végéhez ért, a nézők felállva tapsoltak. Én még bele is könnyeztem, mivel többször rámnézett a dal közben, de igyekeztem a könnyeimet minél hamarabb letörölni.

- Köszönjük szépen.- sétált mellé a műsorvezető. Shawn mégegyszer meghajolt, intett egyet, majd elindult vissza a helyére. Mellém. Közben azonban a színpadon lévő férfi elkezdte bemondani a következő díjat.

- És akkor most követkeezzen az egyik az utolsó díjak közül. Az év 20 év alatti férfi előadója.- Shawn hátrfafordult menet közben, de továbbra is felénk tartott.

Elkezdték lejátszani a pár másodperces bemutató videókat a 10 jelöltről. Közben a fiú megérkezett, elfoglalta a helyét, majd jó szorosan rákulcsolta az ujjait az enyémre és előredőlt a székében.

- És az idei év nyertese- kezdte a műsorvezető, majd kis hatásszünet után folytatta.- Shawn Mendes.- kiáltotta. A csapatunk egyszerre ugrott fel hatalamas örvendezés közben. Én rögtön a fiú nyakába ugrottam, aki szorosan átkarolt, majd gyorsan lepacsizott a többiekkel és kisietett a színpadra.- Vissza se kellett volna menned.- poénkodott a pasas, amikor Shawn melléért. Nevetve vette át a díjjat és halkan lehetett hallani, hogy azt mondja: "Nem, nem kellett volna." - Szeretnél valamit mondani?

- Igazából nem készültem semmivel.- vette át a mikrofont a fiú.- De megszeretném köszönni a csapatomnak a sok támogatást. A menedzseremnek, a zenekaromnak és legfőképpen most a barátnőmnek, mert a mai este előtt nagyon- nagyon izgultam és sikerült megnyugtatnia, igaz, hogy a saját nem mindig a legkedvesebb stílusával, de tényleg nagyon sokat segített már a jelenlétével is. Szóval tényleg nagyon köszönöm nektek, nélkületek most nem lennék itt. Szeretlek titeket.- fejezte be Shawn, majd visszaadta a mikrofont és lefutott a színpadról.

- Büszke vagyok rád.- nyomtam egy puszit az arcára, amikor visszaért.

Travel with Me ✈️ | s. mWhere stories live. Discover now