Újabb vita

935 37 2
                                    

Hangos dörömbölésre keltem. Először azt se tudtam hol vagyok, aztán ráeszméltem, hogy tegnap hazajöttem. Megdörzsöltem a szemem, majd körbenéztem. Az óra délelőtt 11-et mutatott és én még mindig ugyanabban a ruhában voltam, amiben Torontóból elindultam.
Mivel az a bizonyos valaki nem akart leakadni a csengőmről és az ajtópüfölésről, morogva kikászálódtam az ágyból.

- Megyek már- üvöltöttem útközben. Aztán, amint kinyitottam az ajtót...- Jézusom.- nevettem fel.-Sherly.- karoltam át a nyakambaugró fiatal nőt.- Szia Calvin.- inetettem a főnökömnek is.

- Hát nem illik szólni a barátoknak ha hazajössz?- tettetett felháborodást a férfi.

- Bocs, kicsit hirtelen jött.- húztam kínos mosolyra a szám.

- Hallottam róla... Na gyere ide te lány.- húzott el a feleségétől Calvin, hogy átöleljen.- Ajánlom, hogy nézd meg az üzeneteidet, mert a drága barátod halálra aggódja magát.- súgta a fülembe.

- Ő nem a...- kezdtem tiltakozni, de szerencsére eszembejutott, hogy nem beszélhetek a szerződésről senkinek.- jó megnézem. Elfelejtettem kikapcsolni a repülő módot.- rántottam vállat, majd témát váltottam.- Hogy telt a hét? Van valami újdonság a cégnél?

- Á, semmi említésre méltó.- legyuntett a főnököm.- Holnap sem kell bejönnöd, ha nem szeretnél, pihenhetsz még egy kicsit.

- Köszi, meglátom még, hogy leszek.

- Rendben. Na de nekünk most mennünk kell, később tali csajszi.- ölelt meg még egyszer Calvin, majd Sherly is, aztán kimentek a lakásomból.

Nagyon hiányoztak már, meg a fiúk Austin is. Kár, hogy őt most nem hozták fel. Calvin kérésére megkerestem a telefonom és rányomtam a repülőgép ikonra, hogy kikapcsoljam az üzemmódot. Amint ezt megtettem, a telefonom folyamatos pittyegésbe kezdett. Jöttek az értesítések instán, facebookon, messengeren és imessage-en is. És a legtöbb feladója természetesen a nembarát- barátom volt.

"Mi van veled? Válaszolj már"

Folyamatosan jöttek az ehhez hasonló üzenetek. Úgy döntöttem nem olvasom el őket, mert nincs hozzá semmi energiám, így végül csak bepötyögtem, hogy minden oké, megérkeztem és visszadobtam az ágyra a telefonom. Ilyen az amikor az ember a közösségiken él és már keresi az alkalmat, hogy mikor tudja ignorálni az elektromos eszközét.

Sajnos amint ezt megtettem borzasztó hangos csörgésbe kezdett és messziről is felismertem Shawn arcát a Facetime hívás kezdőlapján. Sóhajtva nyúltam a telefonomért és fogadtam a hívást.

- Mégis mi francért tartott ennyi ideig leírni azt a 3 kurva szót?- üvöltötte Shawn a telefonba.

- Elfelejtettem kikapcsolni a repülőgép üzemmódot.- vontam vállat hanyagul, miközben a függönyhöz sétáltam és elhúztam azt.

- Ilyet többet ne csinálj. Tudod mennyire aggódtam? Két napja semmi életjelet nem adtál magadról sehol és a sajtó is rólad kérdezget.- higgadt kicsit le.

- Bocs, elaludtam rögtön, ahogy hazaértem. Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire fontos.

- Már miért ne lenne fontos?

- Még mindig nem vagyok a barátnőd, Shawn. Ezt ne felejtsd el kérlek.- sóhajtottam a kamerába nézve.

- Tudtommal ez a barátokra is tartozik, de bocs, hogy érdekeltél.- mondta lemondóan a telefonba, majd megszakította a hívást..

*******

Ééés... újabb rész kint.❤️ Hogy tetszik? Shawnnal teli napot mindenkinek!❤️❤️

Travel with Me ✈️ | s. mWhere stories live. Discover now