K-Pop_fanfics

201 30 5
                                    

K-Pop_fanfics už podle názvu píše fanfikce na K-pop. Na profilu se můžeme dozvědět, že má ráda všechny odstíny černé a hráškově fialovou barvu, cení si ticha, ale vydrží v něm jen chvilku, než si pustí milovanou hudbu, kterou však zvládne v de facto v každém žánru. 


1. Tvá tvorba se zaměřuje na K-pop fanfikce. Proč zrovna K-pop?

Uff, toto je dosti obsáhlé téma. Ale pokusím se to podat co nejjednodušeji, aby to mělo hlavu a patu:

Asi jako každý puberťák, prošla jsem si několika svými fázemi - Od rebelské fáze v jedenácti, kdy jsem byla naprosto "připravená" být samostatnou jednotkou a rodiče mi přišli trapní v každém možném ohledu, přes těžkou emo fázi, ve které jsem shodou okolností začala psát.
Byly to takové ty typické prvotiny na ta nejhorší, nejklišoidnější témata, jaká si člověk dovede představit. A dodnes se za ta svá veledíla stydím až na půdu. Na jednu stranu jsem ovšem vděčná, jelikož jen díky tomu jsem kolem čtrnácti začala psát, zajímala jsem se o to, jak se zlepšovat v písemném projevu a světě div se - Projevilo se to i na lepších známkách ve škole!
Ale časem mě toto naprosto přestalo naplňovat, na nějakou dobu jsem sekla se psaním a do Wordu jsem se vracela pouze kvůli školním aktivitám. 

A právě díky k-popu, jenž přišel na scénu začátkem střední, a na který jsem naprostou náhodou narazila při prozkoumávání vod Youtube, jsem v sobě znovu našla chuť a časem dokonce i vášeň pro psaní.
Hudba tvoří velkou část mého života, nedokážu si bez ní představit jediný den a tento žánr mě dokázal udělat daleko šťastnějším a dokonce si troufám říct, že i pozitivnějším člověkem. Texty se naprosto liší od našich západních "standardů", což mi naprosto učarovalo. A když k tomu člověk přičte i oblibu asijské kultury obecně, máte autorku k-pop fanfikcí jako vyšitou :D

2. Já třeba ff na reálné osobnosti nemusím, na své oblíbence bych ji napsat nemohla a ani to nedokážu číst. Máš třeba nějaké informace o tom, jak zpěváci berou fanfikce na jejich osobnosti?

Tato odpověď nejspíš bude stručnější, ačkoli zkusím opak:
Z informací, co jsem během let nasbírala, vím, že se nějakých 99% k-pop idolů (tedy zpěváků, herců,...), nijak nevyjádřilo. Ačkoli ano, znám jeden případ, kdy se jeden zpěvák (na jméno si bohužel nevzpomenu) vyjádřil, že se mu nelíbí, že jej jeho fanoušci "párují" s jinými muži.
Je tu ovšem jedno veliké ALE, které mě upřímně velice pobavilo a svým způsobem i potěšilo: Znám dva případy zpěváků, kteří zcela otevřeně prozradili, že sami psali povídky o sobě, kde se dávali dohromady se členy své skupiny a ty příběhy pak vyvěsili na net, aby si je mohli fanoušci užít. Oba tito zpěváci jsou z velice známých skupin, tudíž když jsem se to dozvěděla, nemohla jsem se bránit potutelnému zakřenění ^^ :D

Mimo jiné jsem si slíbila, že pokud se někdy nějaký idol (o kterém tedy já osobně píšu) vyjádří, že mu vadí, jak o něm fanoušci ve fanfikcích píší, nechám toho a nadále budu pracovat s někým jiným.

Je ovšem logické, že někteří lidé si nedovedou představit psát o reálných osobách. Naprosto to chápu a respektuji, vždyť sama čtu příběhy, které nevycházejí z reálných osob, nýbrž z fantasie autora. Líbí se mi ovšem fakt, jak široké možnosti autor fanfikcí, píšící o reálných osobách, má - Může svým postavám dát naprosto unikátní povahové vlastnosti, charakterové rysy, může je vsadit do různorodých prostředí, dávat jim jiné příběhy - než jaké žijí v realitě - a tím jim vdechnout docela jiný život. Během psaní si zkrátka můžeme připadat jako malíři, před kterými stojí bílé plátno čekající na to, až autor popadne paletu, štětec a pustí se do díla.

Abych pravdu řekla, já si zas nedokážu představit vzít postavu Harryho Pottera, přizpůsobit se světu, který má pevně stanovená pravidla a vytvořit v něm svůj vlastní příběh, dle své představivosti. To na tobě upřímně obdivuji, něco takového bych totiž nezvládla. I v tom je kouzlo fanfikcí - zdají se být jednoduché a začátečnické, ale přizpůsobit se řádu, který ve "vypůjčeném" světě vládne, to chce opravdový spisovatelský um.

Na slovíčko (Rozhovory s autory)Where stories live. Discover now