PanthalaimonN

67 6 7
                                    

PanthalaimonN je moc příjemná osůbka, která se podle svých slov i přes svou nedokonalost snaží být růžovou princeznou pro své rodiče. A podlamují se jí kolena při pohledu na Lokiho a Iron mana. Tak v tom posledním jsme zajedno. :D

1. Na tvém profilu je slušný počet příběhů. Jaký žánr v něm převládá a který se ti nejlépe píše?

Áno, príbehov tu mám skutočne veľa, na čo som pomerne hrdá, i keď je pravda, že valná väčšina z nich má k dokončeniu naozaj ďaleko. Nuž, čo sa týka žánru, prevláda asi hlavne fantasy. Tento žáner patrí k mojim obľúbeným aj čo sa týka čítania kníh, či už tu na wattpade alebo tlačených. Musím sa priznať, že i keď fantasy milujem zo všetkého najviac a takžiež je väčšina mojich príbehov hlvne v tomto žánry, najľahšie sa mi rozhodne nepíše. Keď už raz píšem fantasy, pokúšam sa ho mať poriadne premyslené, 90% času sa príbehy odohrávajú v mnou vymyslených svetoch, kde platia iné pravidlá, využívajú sa iné jazyky, existujú iné rasy. To všetko k tomu musím vymyslieť a musím nad tým skutočne dlho uvažovať, pretože ak by som mala napísať nezmysel, radšej nenapíšem nič. Asi najľahšie sa mi teda píše romance, lenže to mi nejde tak prirodzene ako fantasy, a tak sa radšej držím tohto žánru, nech už je pre mňa akokoľvek náročný.

2. Ta práce okolo je asi to, co mě od psaní fantasy odrazuje, upřímně smekám před každým, kdo je schopen a hlavně ochoten se tou tvorbou zabývat. Kreslíš si k příběhům i mapy?

Veru kreslím! Ale nie sú veľmi podrobné, ide len o menšie náčrty, ktoré si kreslím do zošitov, kde mám aj zbytok poznámok ku svetu a rasám. Ale kedysi som si vytvárala mapy aj online, pretože som v mojich svetoch mávala zmätok. Napríklad som si nespomínala, či sa nejaké mesto nachádzalo na juhu alebo na východe! :D Ale teraz to už nepotrebujem, keďže som si za tie roky písania už vycvičila pamäť a v súčastnosti aj keby ma zobudíš o polnoci, tak ti s istotou poviem na akej svetovej strane sa nachádza mesto z môjho pripravovaného príbehu.

3. Zajímavé. Nemám problém s levou a pravou, ale východ a západ je pro mě vyšší dívčí. :D Na jaký svůj příběh jsi nejvíc pyšná?

Keď príde na určenie svetovej strany hneď je všetko ťažšie. :D

Kedysi by som asi prehlásila, že na moju potterovskú fanfiction The Girl Who Fought. Pracovala som na nej niečo okolo roku a bolo to niečo ako vrchol mojej kariéry. Lenže potom som oprášila svoj starý nápad, prepísala prológ, zmenila postavy, začala všetko odznovu len s pôvodným nápadou a myšlienkou. Nuž a tu to máme.

Môj rozpísaný príbeh Nedotknuteľní je podľa môjho uváženia tým najlepším, čo sa práve teraz dá nájsť na mojom profile, takže som naň aj najviac hrdá. Ale priznám sa, že príbeh, ktorý práve teraz vzniká vďaka NaNoWriMo je pre mňa možno ešte o štipku lepší, ale to bude hlavne tým, že sa mi tak ľahko píše.

4. Řekneš nám, o čem bude? Budeš ho publikovat na Wattpadu?

Príbeh je písaný z pohľadu mladej černošky, ktorá sa vďaka svojej zvedavosti nechtiac dostala do iného sveta. Tu sa spozná so skupinkou obyvateľov neznámej krajiny a spoločne sa tak nejak snažia prebiť nasledujúcimi dňami. Príbeh mal byť pôvodne o záchrane sveta, ale nakoniec to bude viac o vzťahoch medzi postavami a k tomu nejaká tá akcia. Teda, veľa akcie. :D

Zatiaľ mám napísaných štrnásť kapitol, v tomto momente (doslova) píšem pätnástu a v čase zverejnenia tohto rozhovoru možno budem písať aj šestnástu, či dokonca sedemnástu. Pri mojom tempe za posledné dni je dosť možné, že rovno dvadsiatu! :D

Na slovíčko (Rozhovory s autory)Where stories live. Discover now