Secret_Ella

136 18 42
                                    

Secret_Ella je natolik „top secret", že mi Wattpad absolutně neumožňuje její označení. Vážně nechápu, proč mi ta ironická a sarkastická duše uniká. Tak budu muset jen doufat, že rozhovor s ní neunikne vám. Bavte se :)

1. Tvé nejznámější dílo je Dracula. Musím říct, že vzhledem k nedostaku času jsem zůstala viset u druhé kapitoly, nicméně i tak velmi chválím kanonické upíry ala Stoker. Jak tě napadlo psát zrovna toto? Co byl ten prvotní popud?

Prvně bych ráda poděkovala za tuto možnost, máš skvělé rozhovory a moc se těším, co všechno ještě vymyslíš.Co se otázky týče, děkuji ti za milá slova, vždy mě potěší, když se najde někdo, kdo nutně nepotřebuje vnímat jen "zjednodušené" upíry a rád se vrátí k tomu původnímu z jejich mytologie.Jak mě příběh napadl, to je vlastně už docela profláklá historka, čtenáři to již znají. Nebylo v tom nic výjimečného, není to žádné epické vyprávění o kombinování, pátrání, hledání a zírání okolo sebe. Bylo to prosté a naprosto banální. Prostě jsem jednoho večera věšela prádlo, odložila jsem mobil s odepsanou zprávou, sehnula se pro další kus šatstva a bylo to. Najednou mě práskl nápad, jaké by to bylo, kdyby někdo převedl Drákulu do moderního století.

Jelikož jsem se utápěla v autorském bloku, nechtěla jsem o psaní dalšího příběhu ani slyšet, ale jak už to tak bývá, neodolala jsem a následující noc vznikl prolog a první kapitola. Nedokážu popsat své myšlenkové pochody, ono je to všechno v podstatě dílo okamžiku. Začala jsem rozvíjet původní látku, kdy se k sobě skrze čas dostanou právě Drákula a odraz jeho dávné lásky, který na sebe vezme podobu Míny. Mnoho z toho, co je v knize napsáno, bylo vytvořeno prakticky na místě, přidávala jsem jen některé detaily.

Zprvu byla mým hnacím motorem především touha vrátit na světlo světa (to je takový zvláštní obrat, když jde o upíry) původní zpracování těchto nočních predátorů. Zkrátka a dobře ukázat, že veškerá omezení upírů mají stále své kouzlo a lze sympatizovat i s tvorem, který není nutně přemrštěná citlivka, které slunce nevadí. Velmi odvážně řečeno, chtěla jsem navrátit slávu původním upírům, protože sama nemám ráda moderní kličky v jejich podstatě.

2. Já ti rozumím. Diamantoví upíři mi sice nevadí, ale prostě upír má být v rakvi, utíkat před sluncem a pohybovat se v noci. Jak dlouho už píšeš? Publikovala jsi někam jinam, než na Wattpad?

Píši v podstatě od doby, co jsem se přihlásila na Wattpad, čili od poloviny listopadu 2016. Za pár dní tedy dva roky. Není to moc, ale dříve jsem prakticky nepsala, ani jinde nepublikovala. K psaní jsem předtím nikdy moc nepřičichla a dostala jsem se k tomu až přes RPG hru. Nulové psaní, nulové publikování na jiných webech. Psala jsem tak akorát slohovky do školy. No a potom se urodí Dracula, který odrazuje už jen svým celkovým rozsahem. :D

3. Buď v klidu, já píšu asi 14 měsíců čistého času. :D Je něco, v čem cítíš, že se potřebuješ ohledně psaní zlepšit?

Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama! :D

Řekla bych, že to jsou popisy postav a prostředí. Pokud to není něco, co mi vyloženě imponuje (jako třeba ve flashbacích), tak se v tom úplně necítím. Vždycky mám pocit, že to hrozně odbývám, i když nad tím v konečném součtu sedím nejdéle. Na druhou stranu si říkám, že není nutné všechno vykreslovat do detailu úplně podrobně. Ráda nechávám čtenářovu fantazii pracovat, jen mu naznačím směr a každý si pak může představit to, co přesně sám chce. Ale i tak si vždycky říkám, že by to mohlo být lepší. :D Určitě se najde ještě hodně věcí, které by někomu neseděly, ale v zásadě jsem si už našla svůj styl, který mi vyhovuje, ať už jde o náměty nebo jejich sepsání.

Na slovíčko (Rozhovory s autory)Where stories live. Discover now