Womi 1/2

198 22 15
                                    

Ahoj, strašně mi to trvá, já vím. Doufám, že mi to odpustíte. Nakonec jsem se rozhodla moje odpovědi rozdělit do dvou částí (tu druhou přinesu asap), protože už takhle to má skoro 3k slov, tak ať vás nenudím tak dlouho.  

Je nějaké přísloví, moto kterým se řídíš ? A proč ? (GabrielSellesty)

Jak tak nad tím přemýšlím, tak asi ne úplně, spíš mám tak několik zásad, které se snažím dodržovat. I když, možná jedno by se našlo - jestli se chlapovi nebudu líbit taková, jaká jsem, tak ať se pakuje a rovnou koukne jinam. Podle mě by se tímto měl řídit v životě každý, ale bohužel ne všichni mají dost vysoké sebevědomí, aby do toho bodu dospěl. A to je dle mého škoda. Teď to možná bude znít jako klišé, ale skutečně to je tak, že dokud nemá člověk rád sám sebe a neváží si sám sebe, nemůže to očekávat od jiných. Vyzařujeme nějakou auru, ať už o tom víme nebo ne, ať už na to věříme nebo ne. Podle té aury k sobě táhneme určité typy lidí, vybíráme si partnery, a když jich je pak víc, dají se v nich najít podobnosti (a teď nemluvím o vnějším vzhledu). Vidím to hodně u svých kamarádek - ať přijdou s kýmkoliv, vždycky tam vidím něco, co měl už ten před tím. Ale těžko se to vysvětluje nebo mění, pokud člověk nezačne sám u sebe. 

Lidi, mějte se rádi. Napište si na papír nějaké své klady, každý večer si je čtěte před spaním, čtěte si je před probuzením. Pomáhá to. Sebevědomí je zdravé, pokud není přehnané. A život je pak snazší. A mám teď pocit, že jsem se do toho strašně zamotala a vlastně vůbec neodpověděla na otázku. :D

Takže ještě bych řekla - na každou svini se vaří voda. Někdy dlouho, ale nikdy nevystydne. To je taky dobré vědět. :-D

Zajímalo by mě, proč tvá volba padla zrovna na Snarry a Drarry příběhy (nou ajdija, jestli to píšu dobře). Co tě vedlo k tomu, že jsi začala psát zrovna to, co píšeš (neznám tu terminologii, pardon, ale něco mi říká, že se tu skloňuje slash)? Jak jsi se zkrátka dostala k této tematice a zrovna takovým shipům. :D (secret_ella)

To je vlastně strašně jednoduché a vtipné zároveň. Dodnes si pamatuju své první setkání se slashem (datum teda nevyseknu, ale třeba oproti většině čtenářek a čtenářů tady jsem byla v té době už jednou tak stará). Hledala jsem si tehdy fotku Toma Hiddlestona a potřebovala jsem záběr, kde Loki v řetězech stojí před Ódinem. A fuu, najednou jsem našla fanfikci, ve které si to rozdával se Starkem a ne úplně dobrovolně. Já normálně na to koukala jak zjara, úplně vyšokovaná, že co si to kdo dovoluje, aby mi sahal na Lokiho! FF jsem zavřela, rozdýchala... A za pár dní jsem tomu tak nějak přišla na chuť. Nutno podotknout, že tuhle FF jsem už nenašla, takže dodnes nevím, jak to skončilo (a celkem mě to štve).

No, oblezla jsem blogy, přečetla všechno, u čeho mi nekrvácely oči nad znásilňováním češtiny a zjistila, že toho mám prostě málo. Tak jsem začala psát sama. A tím se dostávám vlastně k tvé otázce. Na Wattpadu jsem začala opět tím, že jsem hledala Lokiho a Tonyho, zároveň začala zase po roční pauze psát. A náhodou jsem objevila Drarry. Mě vlastně do té doby vůbec nenapadlo, že by se dali shippovat. :D No a zase, jakmile jsem přečetla všechno, co dávalo hlavu a patu a dalo se to číst, přišlo na DIY. Womiska si musela něco sama napsat. Začala jsem psát Zraněného, seznámila se s pár kamarádkami, sepsala jim pár povídek... A už to jelo. :D

A co se Snarry týče, tak to je ještě vtipnější. Tuhle jsem na jedno dělala recenzi a četla si své komentáře z února 2018. Tam jsem psala, že Snarry moc nemusím. Povídku jsem vlastně začala číst proto, že tam mělo být i Drarry. Noo... O měsíc později jsem objevila hannibal234 a zjistila, jak úžasné Snarry může být. Ono totiž, já miluju Severuse už od prvního dílu. Od začátku jsem věřila v jeho dobré srdce. A když už je ve FF, tak chci, aby jeho postava měla úroveň. A tu správnou jsem našla právě u Sonky.

Na slovíčko (Rozhovory s autory)Where stories live. Discover now