9

72 0 2
                                    

Olivias perspektiv
3 veckor senare

Jag sitter i en utav de gröna fåtöljerna och läser någon rätt så ganska bra bok faktiskt. När jag kommit halvvägs i boken så ser jag att någon satt sig bredvid mig. Jag kollar upp och ser att det är Mias son Oscar.

"Vad läser du?"

"Det är någon bok dom jag bara hittade i bokhyllan, den handlar om en kvinna som flyttar ifrån sin man eftersom hennes extremt kristna föräldrar kommit på deras hemliga förhållande. Den var ganska så bra faktiskt!"

Oscar nickar bara till svar och börjar bläddra på sin mobil.

"Men vad bra att jag hittade båda er här! Det är bara ni som inte har fixat disken den här veckan så jag tänkte om ni skulle kunna göra det nu?"

"Meen!" Suckar Oscar.

"Kom igen, det är bara och göra" säger Mia och klappar Oscar på axeln.

Suckandes ställer vi oss upp och börjar gå mot köket som bara är runt hörnet om vardagsrummet. På diskbänken är det fullt med smutsiga tallrikar och glas som bara väntas på att bli diskade.

"Så om jag diskar så torkar du och ställer in i skåpen." Oscar nickar bara samtidigt som han går för att hämta en handduk att torka med.

Vi står och diskar i tystnad och det enda som hörs är plaskandet i vattnet och porslinet som nuddar varandra. Det är en ganska stel tystnad tills Oscar öppnar sin mun för att säga något.

"Såå varför är du här egentligen?"

Jag suckar.

"Kort sagt så började jag banta och det slutade med att jag inte åt någonting och så tillslut svimmade jag och vart inlagd på sjukhus, sedan vart jag flyttad hit och har bott här i några månader"

Han nickar långsamt och tänker precis säga något när jag avbryter och byter samtalsämne.

"Varför bor du här och inte hos din pappa?"

"Ja det funkade inte riktigt mellan mig och min pappa direkt" svarar han kort.

"Vadå, har det hänt något särskilt?"

"Nej men han skaffade en ny tjej som var mycket yngre än han och han började bli mer irriterad på mig och visade tydligt att han liksom inte ville ha mig där. Så ja, nu bor jag här istället"

"Aha, vart bor din pappa då?"

"I Bromma"

"Förlåt Oscar men du får ta all disk som är kvar själv för Olivia måste vara med på samlingen som vi ska ha nu" Avbryter Mia oss och ler.

"Okej" säger jag enkelt och ler, nej kanske mer flinar åt Oscar.

•••

"Jag ser att du blivit vän med Oscar, Olivia!" Säger Mia glatt samtidigt som hon tar upp sitt ljusrosa block och sin marinblåa bläckpenna som hon alltid har med sig på våra samlingar.

"Mm, vänner vet jag inte riktigt" säger jag och pillar på mitt nagelband.

"Men det är kul att du lär känna någon mer iallafall." Säger hon och ler mot mig. Dock tar jag inte emot det eftersom jag snabbt kollar ner i mitt knä igen.

Not good enoughWhere stories live. Discover now