6

114 2 1
                                    

                            Hej dagboken
Jag vet inte riktigt hur man börjar sånt här för jag har aldrig skrivit dagbok förut.. iallafall, idag har det inte hänt något speciellt, ingenting alls egentligen. Mias son har flyttat hit, men han är inte sjuk. Hans föräldrar var tydligen skilda och han valde att bo med Mia istället för sin pappa. Det är inget som jag varit särskilt intresserad av så vet inte så mycket om varför och så. Mitt första intryck av honom var ju inte direkt så bra eftersom jag krockade in i honom och han kallade mig fetto. Jag brukar inte ta åt mig av vad andra säger om mig men nu när jag vet att det är sant, att jag är ett fetto så blir det en annan sak.
Lukas har inte ens försökt hört av sig. Jag blir lite ledsen och besviken faktiskt, men jag antar att han är upptagen av annat. Jag saknar honom så:( Mina bästa vänner Tess och Frida har inte hört av sig en enda gång, inte ens hälsat på mig. Men jag förstår att de har tröttnat på mig, jag slår vad om att de tycker det är jätteskönt att jag är borta ifrån skolan så de slipper mig och mina problem.
Mamma, pappa och Alex har hälsat på mig någon gång i veckan i några veckor nu. Mamma gråter varje gång hon är här. Men jag förstår varför. Kolla bara på mig, lika fet som en kossa liksom.
Jag har gått ner flera kilon sen jag kom hit! Jag är väldigt stolt över mig om jag får säga det själv, 3 kilon till och jag har nått mitt mål som är 40 kilo. Mia är bekymrad över mig, hon säger att om jag inte går upp i vikt genom att äta så kommer jag bli sondmatad. Jag får reda på det om några dagar. Jag kan säga dig en sak, du vill inte bli det!! Det är verkligen det värsta som finns, du får i dig massa kalorier utan att behöva göra något, hemskt!!
Aja nu vet jag inte vad jag ska skriva mer så byeee!!

Jag stänger igen boken med en smäll och lägger den på nattduksbordet. Med trötta steg går jag ner till vardagsrummet där någon film har satts på.

"Vad kollar ni på?" Frågar jag och sätter mig bredvid Janelle i soffan.
"Dear John" svarar Janelle.
"Det är en typisk kärleksfilm" säger Mias son, som tydligen heter Oscar och himlar med ögonen.

Jag ignorerar bara honom och lägger huvudet mot Janelles axel. Jag blundar och helt plötsligt har jag försvunnit någon annanstans.

Lukas perspektiv

"Så då var lektionen slut för idag. Trevlig helg allihopa!" Ropar vår lärare ut samtidigt som alla i elever packar ihop sina grejer och drar så fort de kan.

Jag kollar ner på min mobil och ser att jag har 4 missade samtal från Olivia, jag tänkte precis ringa upp henne när jag avbryts av att någon knackar mig på axeln. Jag vänder mig om för att se vem det är och möts direkt av ett par tyvärr igenkännande bruna ögon.

"Vad gör du här Frida?" Frågar jag en aning irriterat.

"Jag bara undrar om du tyckte det var mysigt igår kväll?" Frågar och ler på ett sätt jag inte kan tyda.

Jag suckar.

"Du vet att det som hände igår var fel!" Säger jag och fortsätter gå mot utgången.

"Men alltså vadå? Hon behöver ju inte direkt få reda på något." Svarar hon nonchalant och rycker på axlarna.

Jag skakar på huvudet och styr mina kliv iväg från Frida och istället ut från skolan och mot parkeringen där min moppe står.

————————————————————————

Blev ett kort kapitel idag men hoppas det blev bra ändå! Lovar att det kommer ett till kapitel om någon dag eller så:)

Not good enoughNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ