8

72 3 1
                                    

Lukas perspektiv

"Du är riktigt bra i sängen Lukas" nästan viskade Frida samtidigt som hon drog fingret längs mitt bröst och kysste mig sedan på munnen.
"Olivia var lyckligt lottad" lade hon sedan till och ställde sig upp från sängen. Hon drog på sig sina ljusblåa jeans och sin vita hoodie. Innan hon gick ut från rummet vinkade hon lite lätt åt mig och försvann sedan ur mitt synhåll.

När hon hade gått gick jag raka vägen in till badrummet för att ta en dusch. Jag satte på kranen och medan jag väntade på att vattnet skulle bli varmt plockade jag fram en handduk och hängde på kroken precis bredvid duschen. Jag hoppade in i duschen och började schamponera mitt hår samtidigt som jag började tänka på Frida och Olivia. Detta kändes verkligen inte bra. För jag tycker verkligen om Olivia, och jag vet hur mycket hon behöver mig nu när hon mår som sämst men även jag mår sämre på grund av det här. Frida var till en början bara en distraktion, jag var full och kåt och behövde något annat att tänka på. Jag vet inte riktigt vad Frida känner om mig, men jag tror inte hon vill vara något mer än bara kk's, vilket jag inte heller vill vara.

Jag kliver ut ur den ångande duschen och kylan möter min nakna kropp sekunden efter. Jag tar handduken om mig och går tillbaka in till mitt rum igen för att klä på mig. Jag tar på mig ett par gråa mjukisbyxor och en vit Tommy Hilfiger T-shirt och drar sedan på mig ett par vita strumpor.

Min mage kurrar så jag bestämmer mig för att gå ner och laga någon frukost.

Fridas perspektiv

Jag vrider om nycklarna och öppnar den vita dörren till vårt nybyggda hus pappa köpte för någon månad sedan. Tydligen gick hans företag väldigt bra så han passade även på att köpa en ny bil och ett hus i Italien också. Bara sådär liksom.

"Och vart fan har du varit inatt Frida?" Frågar mamma argt som kommit in i hallen där jag just nu befinner mig.

"Jag sov hos en vän bara" svarar jag och försöker passera henne, dock går det inte så bra då hon stoppar mig.

"Och du tänker inte att du måste höra av dig till oss om det? Vi har suttit uppe hela natten och försökt få tag på dig! Fan Frida, vad är det som händer med dig egentligen?"

"Ja förlåt, det vart lite sent så jag glömde bort det"

"Okej men gör aldrig om det igen. Från och med nu måste du höra av dig vart du än är, är det förstått?" Säger mamma och sätter händerna på sina höfter.

"Mm" svarar jag och går förbi henne.

"Vem var det du sov hos föresten?"

"Tess" ljuger jag. Herregud skulle jag säga Lukas så skulle jag nog aldrig mer få gå utanför huset igen, eftersom hon vet att Olivia och han är tillsammans, eller vad det nu är.

Vid middagsbordet pratas det mest om min storebror Jacobs hockeymatch och att han antagligen är uttagen till A-laget, vilket är superkul för honom men mindre för mig då jag får mindre uppmärksamhet än vad jag redan får. Såklart är jag stolt över honom men det känns som att jag inte duger till någonting och att allting bara handlar om Jacob.

"Jack är skadad så Filip får ta hans plats, vilket är katastrof! Han är nog den sämsta backen jag någonsin har sett" säger Jacob samtidigt som han trycker i sig köttet och potatisen som mamma hade lagat.

"Ja men då är det ju bra att de har dig i laget som faktiskt kan spela. Jag menar kolla på dig, det är klart du ska ha en plats i A-laget. Annars så ska jag se till att du får en" skrattar pappa och klappar Jacob på axeln.

"Jag fick B på kemiprovet igår pappa" försöker jag säga när de väl inte pratar.

"Bra där, men försök få ett A nästa gång! Det är väl inte så svårt. Iallafall vart var vi? Jo men eftersom Hannes är kapten nu och snart ska sluta så passar det ju bra att du..." tack för det då. Jag ställer mig upp och lämnar tallriken vid diskbänken och går sedan upp till mitt rum, ja för här verkar man ju inte uppskattas direkt.

•••

Har börjat uppdaterat igen som ni som fortfarande följer denna har märkt. Känner att jag fått tillbaka inspirationen igen och ska försöka uppdatera mer igen:)

Not good enoughWhere stories live. Discover now