[20]

5.7K 636 137
                                    

Gabriel

◼▪◼

Nestávalo se moc často, že by se s Gabrielem začal někdo dobrovolně bavit. Možná za to mohl často zmlácený obličej, možná vypadal děsivě celkově. Proto ho překvapilo, když k němu přišel jednoho odpoledne v kavárně, kde se učil a čekal, než bude moct jít k Jaysonovi, jeden kluk. Gabriel věděl, že chodil na stejnou školu, jen o ročník níž.

   Vklouzl na stoličku před Gabrielem. "Neděs se," řekl jako první. "Jsem Neil, chodím na stejnou školu jak ty, jen o ročník níž."

   Gabe přikývl. "Já vím. Co potřebuješ?"

   Trochu ten náhlý kontakt Gabriela vyděsil. A tak se alespoň snažil, aby vypadal, jako by ho nic netížilo. I když se neuměl socializovat.

  "Mám projekt do školy. Víš co, takový ty statistiky, taky jste to určitě dělali minulý rok, ne?" zeptal se.

   "Jo," přikývl hned Gabriel, přičemž se trochu uvolnil. Neil chtěl jen odpověď pro svou anketu.

   "Takže sbírám názory našich studentů. Můžu se tě taky, prosím, zeptat? Gabriel, že?"

   Gabe se zatvářil překvapeně. "Odkud-"

   "Minulej rok. Taky ses mě ptal. Něco o ochraně životního prostředí jsi dělal, ne?"

   "Jo," potvrdil Gabriel. Ne, že by si Neila pamatoval.

   "Já mám trochu... citlivější téma, když to tak řeknu. Jen bych chtěl vědět tvůj názor na LGBT komunitu, pokud ti to nevadí. Nebyl bys první člověk, co by mě hned poslal někam."

   Gabriel nasucho polkl. Možná tohle nečekal. Vlastně vůbec to nečekal. "Takové citlivé téma sis vybral? Musíš být odvážný. Něco podobného měl o rok starší kluk jak já. Lidi to nevzali moc dobře, ani učitelé."

   Neil se najednou zamračil. "Učitelé jsou mi jedno. A jo, toho kluka znám. V té době jsme spolu tajně chodili, jen to nikdo nevěděl."

   "Oh," vypadlo z Gabriela. "Jako nemysli si teď, že jsem nějak proti tomu. Já budu jen rád, když nás zase jednou někdo bude zastupovat na škole."

   "Nás?" zeptal se Neil. Gabriel pokrčil s úsměvem rameny a Neil se usmál. 

   A tak se Gabriel rozvyprávěl. Jak si myslí, že v této době už by s tím lidi neměli mít problém a jak se mu nelíbí chování vůči těmto studentům na jejich škole. Věděl, že jejich škola je jak z doby kamenné, ale šikana takových kluků by neměla být v pořádku. A o holkách už nemluvně.

   Neil s lehký úsměvem poslouchal a zapisoval si poznámky. Místy přikyvoval a šlo vidět, že s ním souhlasí. Gabriel si ani nepamatoval, kdy naposled si s někým, kromě Charlieho, tak dobře popovídal.

   Nakonec nezůstali jen u Neilova projektu. Jejich konverzace zašla i dál, až se Gabe dozvěděl, že Neil je ubytovaný v druhé budově internátu, jelikož bydlí čtyřicet kilometrů od školy a nejezdí mu dobře spoje. 

   "Dáš mi na sebe číslo?" zeptal se Neil, když se dozvěděli, že jsou skoro sousedé. "Mohli bychom někdy spolu něco podniknout. Ať se tam necítíme tolik jako ve vězení."

The Truth UntoldKde žijí příběhy. Začni objevovat