[07]

5.9K 666 93
                                    

Charlie

◼▪◼

Charlie se rozloučil s Austinem a vyskočil z auta. Otevřel zadní dveře, odkud si vzal svůj batoh a rychle políbil Steph, která tam seděla, na rozloučenou. "Tak zítra?" zvolal Austin zepředu.

   "Jasně," odpověděl Charlie a zabouchl dveře. Počkal, až se Austin a Steph vydají dál ke svým domovům a vyšel si po cestičce ke dveřím. Když přišel domů, odhodil batoh na zem hned na chodbě, skopl si boty z noh, přičemž dopadly vedle cizích bot. Nebo vlastně dost známých bot.

   Charlie vešel do kuchyně, kde tiše pozdravil Codyho, než se zeptal: "Gabriel je zase tady?"

   Cody přestal s krájením zeleniny. Charlie tipoval, že ji jen připravuje pro Jaysona, který se pak vrhne na večeři. "Jo," potvrdil Cody.

   Charlie si skousl spodní ret. "Je u táty čím dál častěji. Neříká ti Jayson něco? Jak na tom je nebo tak?"

   Cody se otočil celým tělem ke svému synovi. Povzdechl si. "Něco málo možná vím, jelikož to Jaye trápí. Ale myslím, že jestli něco opravdu potřebuješ vědět, Gabriel má být ten, kdo ti to řekne. Nejsem v pozici, kdy bych ti mohl něco říct."

   "Jo, já vím," zamumlal Charlie. Tušil, že zdaleka neví o ničem, co se s Gabrielem děje. A trápilo ho to. Chtěl by, aby mu Gabriel stoprocentně věřil, ale taky ho nemohl nutit, ani nechtěl. A taky měl pocit, že nesnáší Steph.

   Cody se otočil zpátky k paprice a začal pomalu krájet. "Jo a slyšel si ty novinky?" zeptal se se slabým úsměvem na rtech.

   "Jaký?" donutil se Charlie zeptat, i když měl hlavou plnou jiných myšlenek. Nevědomky si začal hrát s prstýnkem na ruce.

   Cody se uchechtl. "Sophie má dneska první rande."

   Kdyby Charlie zrovna něco pil, pravděpodobně by to teď vyprskl a postříkal by celého Codyho. Ne překvapením, ale pobavením. "Vážně? A s kým teda, ten s brýlemi nebo ten černovlasej?"

   "Myslím, že ten černovlasej. Nevím, moc mi toho nechtěla říct, ale zdá se mi, že ten s brýlemi se tak trochu lekl, když zjistil, že má dva táty. Nevím, proč si všichni kluci myslí, že se strašně musí zalíbit tátům své přítelkyně a že je to nějak těžký."

   "Že? Ještě když ty zastupuješ mámy rovnou dvě. Pro tři lidi," odvětil Charlie.

   "Jayson jednou dospěje, já mu věřím," odpověděl pobaveně Cody. "A ty nebuď drzej. Pořád mám v ruce nůž."

   Charlie se uchechtl. Došel ke Codymu, pevně ho objal a vlepil mu rychlou pusu na tvář. "Promiň mi to, tatínku. Hlavně mi nedávej domácí vězení." Koukl na něj psíma očima. V tu chvíli se otevřely dveře Jayovy pracovny a Gabriel s Jayem vyšli ven.

   Charlie pustil Codyho. "Běž, prosím tě," řekl mu Cody s úsměvem na tváři. A tak se s Jayem vyměnili. Charlie došel ke Gabrielovi a Jay ke Codymu s jediným rozdílem. Charlie Gabriela neobjal tak, jak Jay Codyho, jen ho pozdravil a zeptal se, jestli je všechno v pořádku.

   "Jasně," usmál se Gabriel. Charlie viděl, že je to nucený úsměv, ale nic neříkal. Místo toho jen nabídl Gabrieovi to, co spolu dělali rádi. "Jdeme si něco zahrát? Fifu třeba?"

The Truth UntoldWhere stories live. Discover now