[17]

5.2K 647 148
                                    

Gabriel

◼▪◼

První týden byl nejhorší. Nejenom, že se u babičky s dědou cítil skoro jako cizí, jelikož je pár let neviděl a nebyl s nimi v kontaktu (i když babička se chovala, jako by se vídali každý den), ale na internátu neměl ani spolubydlícího a s Charliem se od odjezdu neviděl. 

   Když šel hned třetí den, co se odstěhoval, k Jaysonovi na sezení, Charlie byl prý venku se Steph. A doufal, že to tak nějak bude vždy.

   Seděl zase u Jaye na sedačce u nich doma. Charlieho naštěstí opět nepotkal, což mu spadl kámen ze srdce. Jayson mu vysvětlil, že je sám doma.

   Jenže ne na dlouho. Sotva si Gabriel začal s Jayem povídat, ozvalo se tiché zaťukání na dveře. A i když se Gabriel modlil, aby to byl Cody nebo Sophia, takové štěstí neměl.

   "Oh," vydechl překvapeně Charlie. "Ahoj, Gabe."

   Gabriel se pokusil usmát. "Ahoj, Charlie."

   Charlie si skousl spodní ret, rychle koukl na Jaye, který je s podezíravým pohledem sledoval, a pak se na Gabriela usmál. "Máš pak čas? Dlouho jsme něco nepodnikli."

   Gabriel věděl, že se Charlie zeptal jen proto, aby Jay neměl podezření, že se mez nimi něco stalo. A tak se Gabriel rozhodl hrát s ním. "Jasně. Skoro jsem tady hotovej."

   "Co?" zeptal se překvapeně Jayson. "Vždyť jsme sotva-"

   "Tati," přerušil ho Charlie. "Neviděl jsem Gabriela skoro dva týdny. Prosím."

   Jayson si povzdechl. "Tak jo. Ale teď jdi a nezdržuj nás."

   Charlie se vítězně usmál a zavřel dveře. Gabriel se snažil tvářit, jako že se nic neděje, ale když jeho ústa opustil tichý povzdech, Jayson zvedl obočí. "Jestli chceš jít za Charliem, tak mluv. Vidím, že se něco děje."

   Gabriel mírně zpanikařil. "Mezi mnou a Charliem? Nic se neděje, fakt, já jen-"

   "Co by se mělo dít mezi vámi?" zeptal se Jayson pobaveně. "To jsem neřekl. Jen že chceš jít za Charliem, ale hned jak jsi sem vešel, jsem viděl, že se něco děje. Tak mluv."

   Gabrielovi spadl kámen ze srdce, ale zároveň byl jako na jehlách. Jeho hlava se marně snažila přijít na něco, co by mohl říct.

   "Chodíš sem už pár měsíců, vidím, že tě tentokrát trápí něco jiného," řekl tiše Jay.

   Gabriel polkl. "Možná."

   Jayson se ušklíbl. "Nějakej kluk?"

   Chvíli bylo ticho. Gabriel zvažoval své možnosti. A nakonec se rozhodl - však proč o tom Jayovi neříct? Nemusí zmiňovat jméno toho kluka. Skousl si ret. "Jo."

   Jayson se tak trochu vítězně usmál. "No tak, povídej. Randící poradna Jayson se právě otevřela."

   "Jeden z mých kamarádů," začal opatrně Gabriel, zatímco dopředu přemýšlel, jaké aspekty příběhu změní. "Den předtím, než jsem odsud odjížděl, jsem se šel projít a potkal jsem ho. Šel chvíli se mnou."

   "Sám jsi šel? Myslel jsem, že máš pořád Charlieho za zadkem," přerušil ho Jayson.

   "Charlie byl u sebe se Steph. A já šel na hřbitov za mámou, jelikož..." nedokončil větu.

   Jayson přikývl. "Já vím, ale na to teď nemysli."

   "No a šel se mnou," pokračoval. "A možná se mi trochu víc líbí."

   Jayson se na něj usmál jako povzbuzující táta.

   "Když jsme se kousek od hřbitova loučili, jelikož jsem chtěl pokračovat sám, políbil mě. A přísahám, že jsem se cítil jako v nebi, že mě konečně políbil kluk, který se mi sakra líbí. Jenže když si mě přitáhl ještě blíž, uvědomil jsem si, že má vlastně h-, ehm, kluka. A já nechci být ten, co ničí vztahy. Tak jsem ho od sebe odstrčil, i když bych dal cokoliv za to, abych ho mohl políbit znovu." 

   Jayson tiše naslouchal se slabým úsměvem na rtech. "Jak reagoval?"

   "Zmateně. Asi nečekal, že to udělám. A tak jsem mu připomněl, že je ve vztahu. A proč mě to tak trápí je, že jsem ho nejspíš ztratil i jako kamaráda, jelikož jsme se od té doby nebavili a kdyby jo, bylo by to pěkně trapný."

   Jayson vypadal, jako by nad něčím hluboce přemýšlel. Nakonec se na Gabriela opatrně podíval s otázkou v očích. "Gabrieli..."

   "Hm?"

   Jayson se narovnal. Šlo vidět, jak váhá. "Mluvíš o Charliem, že?"

   Gabriel naprázdno otevřel pusu. Mělo mu to být jasné, že to Jayson bude vědět. Určitě za ním Charlie přišel hned, jak se to stalo. Přerývaně se nadechl. "J-já," začal. "Charlie?"

   Jayson ale zavrtěl hlavou. "Nic mi neřekl. Ale poslední dny se tváří úplně stejně jako ty, když jsi sem dneska vešel. A to napětí mezi vámi šlo naprosto cítit, stejně jako když jsi odjížděl."

   Gabriel neodpovídal, jen upnul pohled na své prsty v klíně.

   "Takže políbil tě Charlie? A tys ho odstrčil kvůli Steph?" zeptal se opatrně Jay.

   A tak Gabriel přikývl.

   Jayson se pousmál. "Sakra, že jsem se s někým nevsadil."

   Gabriel zvedl překvapeně pohled. "Cože?"

   "Chtěl jsem se s Codym vsadit, že jednou nebo později se vy dva políbíte," zasmál se Jay. "Jenže on  si to myslel taky, tak jsem se s ním vsadit nemohl."

   "Co-"

   "Charlie o tobě mluví v jednom kuse. A když je s tebou, je úplně jiný člověk. Bylo mi to jasný," vysvětlil. "Ale promluv si s ním. Myslím, že určitě má k tomu něco říct, i když od něj nebylo pěkné, za jakých podmínek to udělal. To si s ním asi ještě otcovsky promluvím."  

   "Ne!" vyhrkl Gabriel. "Nesmí vědět, že jsem ti to řekl. Prosím."

   "Dobře," odpověděl hned Jay. "Ale jen za podmínky, že si spolu promluvíte. Na ty vaše kyselý ksichty se nedá dívat."

   Gabriel si skousl spodní ret. Nevěděl, jestli bylo dobře nebo špatně, že to Jay teď věděl. I když ten vypadal, že právě tiše oslavuje, že jeho syn políbil kluka. A tak jen přikývl. "Dobře. Ale ne dneska, jinak by mohl mít podezření, že jsi mě donutil."

   "Nemáš jít teď za ním?" zeptal se Jay zmateně.

   Gabriel se uchechtl. "To jsme se domluvili, abys nás nepodezíral. Pochybuju, že to byla pravda."

   Jenže když Gabriel později vycházel od Jaysona (který hned musel volat Codymu a Gabe moc dobře věděl proč), někdo ho chytil za paži a zastavil ho.

   A tak Gabriel stanul tváři v tvář Charliemu a jeho zoufalému pohledu.

   "Můžeme si promluvit? Prosím, Gabe," zašeptal.

   Možná to bylo jen špatným světlem, ale Gabrielovi se zdálo, že má Charlie mokré oči. A jak ho držel, cítil Gabriel, že se i trochu třepal.

   Jenže Gabriel dlouho neodpovídal.

   "Prosím," zopakoval Charlie. "Mám co vysvětlovat a chci zpátky svého nejlepšího kamaráda."

   Gabriel by se nedivil, kdyby Jayson stál přímo za dveřmi a odposlouchával, jelikož v jeho pracovně bylo až podezřelé ticho. A věděl, že mu něco slíbil.

   Vyvlekl se z Charlieho sevření. "Tak jo," řekl nakonec. 

   Charlie se pousmál, jako by tuto odpověď nečekal. "Děkuju," řekl, zatímco se Gabrielovi díval hluboce do očí. Pak se otočil a vydal se po schodech nahoru do svého pokoje. Gabriel ho tiše následoval.

  ◼▪◼  

The Truth UntoldWhere stories live. Discover now