Bölüm 32

511 40 35
                                    

Yazar Notu; Öncelikle herkese selam! Biliyorum, sizi çok uzun süre beklettim ve bu durum için cidden üzgünüm. Cidden yazı yazacak pek vaktim olmadı şu sıralar. Ancak yeni yeni boş vaktim oldu ve yazmaya geri dönebildim, bu durum için cidden özür dilerim. :(

Bu arada hesabımı takibe alan herkese çok teşekkürler. Umarım burada paylaştıklarımdan zevk alır ve okurken eğlenceli vakit geçirirsiniz. Herhangi bir noktada gördüğünüz hatalarımı da çekinmeden bana bildirebilirsiniz, elimden geldiğince düzeltirim.. :)

Bölüm Notu; Bölümü olabildiğince uzun ve düzgün yazmaya çalıştım. Umarım ortaya okurken zevk alabileceğiniz bir şey çıkmıştır. Yazım hatalarım varsa -ki bolca vardır- bunları gördüğünüzde bana bildirmeniz halinde düzeltmek için elimden geleni yaparım. 

Şimdiden iyi okumalar ve bir sonraki bölümde görüşmek üzere,

Sağlıcakla kalın! :)

Bölüm 32


Günümüzde çoğu büyücünün düştüğü hata, büyüyü karanlık ve aydınlık olarak ayırıp kendilerine bir taraf seçip diğer tarafı tamamıyla yadsımasıdır. Her büyücü, büyünün kendi amaçları için kullandıkları araçtan öte bir şey olmadığını anlamalıdır. Bir araç, doğası gereği tarafsızdır ve iyi ya da kötü/aydınlık ya da karanlık olarak tanımlanamaz. İyi ya da kötü, aracı kullanan kişiye göre tanımlanır ve büyüyle alakası yoktur. Söz gelimi standart büyülerden biri olarak tanımlanan ve daha ikinci sınıfta her öğrenciye öğretilen Rictusempra gibi basit büyü ile birisini ölene kadar gıdıklayabilirsiniz; O zaman Rictusempra bir kara büyü olarak mı sınıflandırılmalıdır? Wingardium Leviosa ile ağır cisimleri istediğiniz gibi taşıyabildiğiniz gibi aynı büyüyü birisinin üzerine ağır bir cismi düşürmek için de kullanabilirsiniz. Bu, Wingardium Leviosa büyüsünü kara büyü olarak adlandırmamızı mı gerektirir? Ya da düşmanınız sizden birisine saldıracakken ona yaptığınız bir Sectumsempra ile arkadaşınızın hayatını kurtardığınızda, Sectumsempra hala karanlık bir lanet sayılır mı?

Karanlık ve Aydınlık isimlendirmesi bu nedenle hatalıdır. Düşmanını ötekileştirmek ve onların canavar olduğunu düşündürmek için ortaya atılan aptalca adlar olmaktan öteye geçemez bunlar. Gerçekten de büyünün iyi veya kötü olarak ikiye ayrıldığına inanmak, belli büyüleri sırf bu nedenle yasaklamak bilinç yoksunluğudur ve hiçbir mantıklı zihin tarafından kabul edilemez. Karanlık Sanatlar olarak kabul edilen birçok büyü ve lanetle yüzlerce hayat kurtarılabilir ve standart büyülerle binlerce insanın hayatı mahvedilebilir... Sonuç olarak baktığınızda büyü ayrılmaz bir bütündür ve kesinlikle tarafsızdır. Her şey büyüyü yapanların niyetlerine göre şekillenir. Bu nedenle belli başlı büyülerin yasaklanması, Sihir Bakanlığı denen beceriksiz kurumun bütün büyücüleri kontrol altında tutarak onların fazla güçlenmesini engelleme çabasından başka bir şey değildir. Büyücülük dünyasının geleceği sayılan genç zihinler, bu kurallardan bağımsız olarak kendilerini her türlü büyüde geliştirmeli ve hedeflerine ulaşmak için sınırları aşmaktan çekinmemelidir...

Profesör Granger'ın Şahsi Kitaplığındaki Tamamlanmamış El Yazması,

Anonim  

**

*

Lark sessiz bir şekilde etrafını süzerken düşüncelere dalmıştı. Profesör Dumbledore ile yaptığı konuşmayı olabildiğince kısa tutmaya çalışmış, yaşlı adama hiçbir bilgi vermemiş ve ondan nefret ettiğini her hareketinde belirtmeye özellikle özen göstermişti. Sonunda yaşlı müdür yorgun bir nefes bırakarak Lark'a gitmekte serbest olduğunu belirtince de hiç de kibar olamayan veda sözleri ederek odadan ayrılmıştı. Şimdi büyük salonun girişinde arkadaşlarının gelmesini bekliyordu Slytherinli çocuk.

Slytherinde Bir Potter/HarryPotter FanficWhere stories live. Discover now