İKİ SOKAK

36.8K 1.3K 1.2K
                                    


Bir semt düşünün, sadece hayal kırıklığından ibaret olan.
Şimdi o semtte onlarca hayat düşünün, tek gecede kaybolan.

Burası İki Sokak.

İki Sokak, İstanbul'un küçük ama bilindik semtlerinden birisiydi. Adını bir çıkmaz sokağa bağlanan iki sokaktan alıyordu. Çoğu insan oraya gitmeyi tercih etmiyor, anlatılan efsanelere göre lanetleneceklerine inanıyorlardı. Yıllar önce yaşanan katliamı kadere bağlıyorlardı.

Oysa her şey bir tercihten ibaretti, fakat onlar bunu bilmiyordu.

Bir zamanlar huzur ve barış içinde olan semtin yıllar içinde değişimi herkesi şoka uğratıyordu.
Bir zamanlar insanların sürekli görmeye geldiği İki Sokak, artık terk ediliyordu.

Çünkü İki Sokak'ın efsaneleri dilden dile dolanıyordu. Anlatılan efsanelere göre çıkmaz sokakta başlayan aşklar ebediyen sürüyordu. Eğer birisiyle yolunuz herhangi bir sebepten orada kesişirse, o kişinin bütün benliği ile aşık size aşık olacağına inanılıyordu. Aşkınızın her şeye göğüs gerebilecek kadar güçlü, ufacık bir hatayla yok olabilecek kadar da zayıf olacağı söyleniyordu.

Orada doğmuş büyümüş yaşlılar meşhur aşk hikayesini dilinden düşürmüyor, çocuklara İki Sokak'a gözleri gibi bakmasını öğütlüyordu.

O çocuklar büyüdü, geçmişe bir perde çekti.
Hırslarına yenildiler,
Verilen öğütleri bir kenara atıp İki Sokak'ı bambaşka bir yere çevirdiler.
Peri masallarını aratmayan semte acıyı getirdiler.
İnsanların cennet olarak gördüğü İki Sokak'ı, cehennem ateşiyle yaktılar.
Önceden insanların aşkı bulduğu çıkmaz sokağa, haykırarak dökülen gözyaşlarını eklediler.

17 Nisan 2017, İstanbul

"İki Sokak'ta katliam.." diye fısıldadı korkuyla. Televizyonun sesini kısarken telefonunu çıkardı ve bir numara tuşladı. Birkaç çalıştan sonra açıldı telefonu. Dinlendiğine emin olduktan sonra dudaklarını araladı, asıl katliama dudaklarının arasından çıkan sözlerle imza attı. "Büyü bozuldu," derken ne hissettiğini o da bilmiyordu tam olarak.

Öfke? İnat? Hırs?

Henüz emin değildi fakat bu his pişmanlık değildi, bunu biliyordu. "Büyü bozuldu," diyerek tekrarladı cümlesini, "İki Sokak onun cehennemi olmaya hazır." derken karşıdan gelecek olan soruyu adı gibi biliyordu.

"Benimle misin?"

Bir nefes verdi, merhametini bedeninden uzaklaştırdı.
Bir nefes aldı, tüm hırsını yeniden gün yüzüne çıkardı.

Geçmişinin her saniyesini gözlerinin önüne getirdi ve, "Seninleyim." dedi. Telefonu kapatarak siyah orta sehpanın üzerine bıraktı.

İçindeki adlandıramadığı his yerini görülmemenin, yok sayılmanın verdiği hırsa bıraktı. Son bir kez veda etti benliğine, sözlerine ve geçmişindeki kişiliğine.

Kıstığı televizyonun sesini yeniden açtı ve spikerin sesi tüm odaya yayıldı.

"İki Sokak'ta katliam! Liseli gençler arasında başlayan tartışmanın sonucu nefes kesti. Ekibimiz olay yerinde, katliamın asıl sebebini öğrenmeye çalışıyor. Elimize geçen bilgilere göre on dokuz ölü, yirmi bir yaralı var. Yaralıların durumu ağır."

Televizyonu kapattı ve masadaki kahvesini alarak terasa çıktı. Adımını terasa attığı an derin bir nefes çekti içine. "Bu sefer...", diye tekrar etti "Bu sefer sana yenilmeyeceğim."

Bu katliam değildi. Herkes gerçekleşecek katliamdan bi'haberdi.

Herkesin bahsettiği o büyülü semt, cenneti olan herkese cehennemi tattıracaktı. Çünkü cehennemi tadanlar, cenneti olanlara düşmandı. "Hiçbir şey," diye mırıldandı kendi kendine gülerken, "Bu daha hiçbir şey."

"Ölmeyi dileyeceksiniz. Zamanı geriye alabilmek için tanrıya yalvaracaksınız ama her şey için çok geç olacak,"

"Siz beni yok saymanın bedelini içinde yaşadığınız cenneti kaybederek ödeyeceksiniz."

İki Sokak'a hoşgeldiniz.

Bu kitabı kaçıncı düzenleyişim olduğunu ben bile bilmiyorum. Her zaman ortaya daha güzel bir şeyler çıkarmak adına kitabı arşive çekiyorum, karar verip yeniden yayımladıktan sonra ufacık bir fikirle bütün her şeyi sil baştan yazmaya başlıyorum. Son beş yılımın döngüsü bu oldu. İki Sokak'ı yaklaşık beş yıl önce bambaşka bir şekilde kurgulamıştım. Şimdi bambaşka bir kurguyla yeniden buradayım. Bu satırları son düzenlemem olduğunu umarak yazıyorum.

Sonunda tamamlayabildiğim İki Sokak ile burada, sizinleyim.

Yeniden, İki Sokak'a hoşgeldiniz.

Ben hazırım, sizde hazırsanız başlayalım. <3

Instagram; y.rumey

İki Sokak - TextingWhere stories live. Discover now