Mert megtehetem

262 12 1
                                    

Liam szemszöge:

-Ismételten jónapot!-üdvözlöm Giáék osztály ,amolyan figyelemfelkeltés gyanánt ,majd mikor mindenki helyetfoglalt padjában ,leültem asztalomhoz-A mai nap összefoglalunk és jövő órán dolgozat,méghozzá téma záró-mondom semlegesen ,majd elkezdem kivetíteni az eddig vett anyagokhoz tartozó képeket ,a táblára pedig felírok pár kulcsszót.
-De tanárúr!!-hördül fel egyszerre több diák is,én pedig még mindig a  tábla felé fordulva aljasan elmosolyogok.
-Mondd Johannson-adok szót az egyik lázadozónak.
-Múlkor adtunk be egy házidogát és a tanáúr azt mondta az adja a félévi jegyünk felét..Előtte meg már írtunk egy témazárót.Ezzel akkor meg is lennének a félévi jegyeink.Nem?-kérdezi a fiú.
-Jogos a kérdés,csakhogy azt is hozzátettem akkor ,hogy ha minden diáknak meglesz az elég jegye ,akkor nem lesz több dolgozat és lezárlak titeket ezek alapján.-felelem nagy nyugodtan.-Csakhogy érkezett hozzátok egy új diák-ekkor gyűlöletem tárgyára,Nickre mutatok aki csak amolyan "Miafaszbajodvanneked?" tekintettel néz rám-Neki történetesen egy jegye sincs és azt ugye nem tehetem meg ,hogy olyan anyagból íratok vele dolgozatot amiről nem is tud ,mivel nem járt még akkoriban ide.Viszont most ,hogy itt csoportosan összefoglalunk ő is bír magának jegyet szerezni és mivel már úgyis írnom kell egy dolgozat feladatsort,megírjátok ti is.-magyarázom ,majd ismét a tábla felé fordulok és folytatom a dolgozatokhoz szükséges fogalmak ,témakörök címének felírását ,míg hátam mögött érzem az egyre csak növekvő feszültséget és kárörömömre pár "Baszódj meg Collins"t," Mi a fasznak jöttél ide Collins?"t is elkapok.

Kárörvendésem viszont nem tartott kb 5 percnél tovább ,mikoris szék csikorgást hallottam.
Hátrafordultam és a padja mögött álló ,mérges tekintetű Gia Benettel találtam szembe magam.
Mi a fene?
-Valami problémája van Miss Benett?-kérdezem semlegesen ,majd válaszát meg sem várva visszafordultam a táblához és folytattam a munkám.
-Igen Mr Hill problémám van.
-Akkor kivele-felelem ,de még mindig nem fordulok vissza felé.
-Ön az előbb azt állította,hogy nem irat Nickel olyan dolgozatot aminek a témáinál nem volt itt.Márpedig ennél a témánál sem volt itt-ekkor megfordulok és épp a táblara mutat-Hiszen ez az első biológia órája itt könyörgöm!Szóval véleményem szerint nem várhatja el tőle ,hogy ebből a pár szóból és a tananyagok címeből tanuljon meg egy egész témazáróra való anyagot ,ráadásul már következő órára ,ami történetesen holnap van.Ez egyáltalan nem járja!-hadarja és nem ,hogy az osztálynak de még nekem is leesik az állam határozott monológjától.

Azt hiszem sikerült bepöccentenem.

-Értem-mondom végül nyugodt hangon-Noss örülök ,hogy kifejtette véleményét a témával kapcsolatban ,csakhogy itt még mindig én vagyok a tanár így én szabom meg mikor és milyen dolgozatot iratok.Ha akarnám minden órát röpdogával kezdenék és fejeznék be.Ha akarnám még ennyit sem adnék meg a témazáróhoz segítségképp ,csak azt mondanám témazáró jövő órán.Sőt ha nagyon szemét lennék azt se mondanám meg ,hogy írtok ,csak óra elején letenném elétek a feladatsort és hajrá.Szóval szép gondolatmenetet hallhattunk öntől Miss Benett ,csakhogy fölöslegesen.Most pedig foglaljon helyet vagy távozzon az órámról.

Azta.Még most sem hiszem el ,hogy Gia szembeszállt velem.Főleg az egész osztály előtt.
Már el telt azóta az óra óta nem is kevés idő.
Most este 9 van ,de még mindig lelki szemeim előtt látom feldúlt arcát ,ahogy visszaül a helyére és dühösen jegyzetelni kezd.
Az igazat megvallva mosolyt csalt az arcomra ahogy óra után táskáját vállára vágva kiviharzott a teremből ,az meg aztán végképp ,hogy Nick osztálytársainak segítsége miatt meg fentakadt az ajtókilincsben ,ugyanis az egyik zseni beakasztotta Collins táskájának pántját az ajtókilincsbe így mikor ő rohant volna Gia után, azzal a lendülettel vissza is zuhant.

Bár igaz most ihatom meg a levét a könnyelműségemnek ,ugyanis ez a dolgozat csak egy pillanatnyi gondolat volt viszont ezután a vita után nem mismásolhatom el.
Így hát neki ültem és egészen este 11-ig írtam a feladatsor kérdéseit.

Mikor végre elkészültem még volt annyi lélekjelenlétem ,hogy a lezuhanyoztam ,fogatmostam ,majd már ágyba is zuhantam és pár percen belül aludtam is.
Az egyszer biztos ,hogy a holnapi napra kipihentnek kell lennem,főleg ha a kedves Gia Benettnek ismét vitatkozni támad kedve.

□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□□

Gyönyörű szerencsétlenség /LASSAN Frissül/Where stories live. Discover now