"Te rog" si "Multumesc"

760 153 28
                                    

Majoritatea oamenilor sunt cititori pasivi, sau altfel spus, tacuti. Si eu am fost asa pentru o lunga perioada de timp. Dar asta a fost inainte de a incepe sa scriu pe Wattpad (adica pana prin septembrie 2013). In lunile ce au urmat, am imbatranit (offf), si, sper eu, am devenit mai inteleapta.

Domnisoarelor si Domnisorilor,

ceea ce urmeaza este o petitie pentru intreaga comunitate Wattpad.

Va rog, nu fiti cititori pasivi. Va cer acest lucru pentru ca, in calitate de scriitor, vreau sa stiu cine imi citeste povestile, si daca ii place ceea ce citeste de la mine.

Cel mai usor mod de a afla acest lucru, pentru orice scriitor, este ca tu sa apesi acea steluta, colorand-o cu portocaliu. Asta inseamna ca "Imi place cum scrii!", "Ador finalul!", "Abia astept sa vad ce urmeaza!", "Wow, capitolul asta m-a dat pe spate!", si multe alte aprecieri.

E ca la gradinita - adu-ti aminte de tabelul acela unde asteptai sa se adune cat mai multe buline rosii pentru proiectele reusite, si cand strangeai destule, primeai un premiu. Nu-i asa ca a fost un sentiment minunat? Ei bine, asa ma simt si eu atunci cand cineva voteaza pentru una dintre povestile mele. (Este trist ca o steluta ma bucura atat de mult, dar este adevarat. Bucuria este si mai mare atunci cand cineva lasa un comentariu, deoarece asta insemna un efort in plus din partea cititorului.)

Iti spun sincer ca imi face ziua mai frumoasa. Ma face sa ies din sfera internetului, si sa vin sa-ti dau o imbratisare. Pentru ca ai rupt din timpul tau ca sa imi arati ca iti place ceea ce scriu. Imi dai speranta ca tot acel efort, pe care l-am depus pentru a face povestea mea cat mai buna, nu a fost in zadar.

Acest lucru conteaza enorm de mult pentru mine. Deoarece, daca esti mandru de lucrarea ta, este placut sa stii ca cineva o apreciaza.

Sau, daca ai o gandire strict egoista, atunci cand votezi povestea cuiva, exista sansa sa convingi acea persoana sa arunce un ochi si peste povestea ta. Wattpadienii sunt oameni reciproci.

Deci, data viitoare cand citesti ceva ce iti place, apasa pe steluta si fa-i autorului cunoscut faptul ca te-a delectat lucrarea sa. Lumineaza ziua cuiva. Este nevoie doar o stea.

Cum sa ne comportam pe WattpadUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum