Nu fii prea direct atunci cand esti interesat

1.9K 233 31
                                    

Bun venit, pelerinule!

Ai ajuns pana aici in drumul catre cautarea gloriei eterne - ai scris o poveste, ai editat-o de cel putin treizeci de ori (daca nu ai facut acest lucru, intoarce-te dupa ce il faci), si vrei sa vezi acum cum creste numarul vizualizarilor, voturilor, comentariilor, rankingul. Si, din pacate, se pare ca nimeni nu este interesat de capodopera ta.

Acest lucru se intampla pentru ca lumea de pe Wattpad este plina de magari.

Este adevarat. Toti oamenii sunt egocentrici. Toti vrem ca propria poveste sa fie in top, nu a ta.

Dar oare chiar conteaza acel numar de vizualizari?

Povestea ta trebuie sa fie scrisa pentru tine, si scrisa la capacitatea ta maxima. Fii mandru - ai facut ceva ce nu multi ar face. Ai expus lumii copilul nascut din mintea ta, iar acesta este un lucru curajos (mai ales luand in considerare multimea de oameni nepoliticosi de aici). Dar stim ca toata lumea este incantata sa primeasca aprecieri, iar vizualizarile reprezinta un indicator care te face sa te simti special. Deci conteaza - pentru gadilarea ego-ului tau.

Deci, cum faci rost de acele vizualizari care conduc in final la promovarea povestii tale? (Hai sa nu-i spunem carte, bine?)

Mai intai, sa vedem ce NU ar trebui sa faci:

1) Nu incalca regulile. Acest lucru insemna: sa nu iti postezi link-ul catre poveste peste tot. (Este o modalitate foarte buna de a determina oamenii sa te dispretuiasca.) Majoritatea celor de pe lista mea neagra se afla acolo din aceasta cauza. Si iti promit ca nu sunt singurul critic care este iritat de acest lucru.

2) Nu te purta urat cu cei a caror critica ai cerut-o. Daca ai cerut cuiva o opinie sincera, nu te apuca sa-l injuri sau sa-i stergi comentariul. Serios, el/ea si-a rupt o bucatica din timp pentru a te ajuta sa iti imbunatatesti povestea. Apreciaza acest lucru. Din experienta, iti spun ca unele critici pot sa dureze peste o ora. Deci, fii respectuos. Cred ca nu este nevoie sa insist asupra faptului ca, daca ai stabilit o modalitate de plata (comentariu, dedicatie, etc. atentie: votul ca modalitate de plata este impotriva regulilor), atunci trebuie sa faci ceea ce ai promis.

Acum, majoritatea dintre cei care cititi acest ghid, veti spune ca puteti bifa cele doua puncte. Deci, ce urmeaza?

1) Fii sociabil. Aceast lucru nu ar trebui trecut usor cu vederea. Este nevoie de mult timp si efort pentru a te implica in comunitatea Wattpad. Dar, daca esti dedicat, poti face acest lucru comentand la povestile altor autori. Pune intrebari, angajeaza-te in discutii, fa-ti prieteni. La urma urmei, despre asta este vorba aici - Wattpad este o comunitate de oameni carora le place sa scrie si sa citeasca. Deci, incepe prin a cunoaste alta lume.

2) Daca cineva face ceva pentru povestea ta (fie ca este un vot sau un comentariu), multumeste. Este un lucru de bun simt. El/ea face ceva ce tie iti este de folos, deci multumeste-i. Si ia in considerare opinia sa.

3) Nu-ti fie teama sa promovezi povestea altcuiva. In primul rand, tie ti-a placut povestea, deci, de ce sa nu faci cunoscut acest lucru? Fiecare scriitor va dori sa afle ca povestea sa a facut ziua mai frumoasa unui cititor. In al doilea rand, prin promovarea lucrarii unei alte persoane, arati ca esti un membru activ. Iar scriitorul va aprecia acest lucru - poate se va uita peste lucrarile tale si le va promova la randul sau. Wattpadienii sunt oameni foarte reciproci: daca faci ceva frumos pentru ei, iti vor intoarce gestul (aproape intotdeauna). Deci, sa nu-ti fie teama/lene sa spui cuiva ca ti-a placut povestea lui/ei. Mai ales daca este adevarul gol golut.

Ai facut aceste lucruri si tot nimic? Imi pare rau pentru tine. A mai ramas un singur lucru de facut:

Incearca in continuare.

Continua sa editezi povestea ta, continua sa cunosti oameni, si citeste lucrarile altora.

Cei care sunt activi - in sensul bun - vor avea parte, intr-un final, de rezultate (uita de asteptarea cu mainile in san).

Cum sa ne comportam pe WattpadUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum