Pentru a evita scandalul, ia cu tine un insotitor

907 122 18
                                    

Daca ai ceva de comentat, spune ce ai de spus. Ai dreptul la opinie. Ceea ce nu ai dreptul sa faci, insa, este sa injuri oamenii pentru a te simti tu mai bine.

Daca esti o persoana mai artagoasa, bine. Daca nu-ti place de cineva, spune-i. Dar fa acest lucru intr-un mod politicos, fara insulte la adresa respectivei. (Daca esti una dintre acele persoane care se adreseaza prietenilor cu "my bitch", "tampitule", "porcule", "my slut", etc. atunci asta este intre tine si ei.)

Daca ai intrat intr-o discutie, si te comporti ca un nesimtit (adica te apuci sa iti insulti "oponentii") pentru a castiga un argument, nu ai castigat defapt nimic. Ai demonstrat doar lumii intregi ca nu stii sa dezbati un subiect, esti nesimtit, inconsiderat, si ingust la minte. Asta nu este o imagine prea buna, nu-i asa?

De asemenea, daca ai cerut ajutorul cuiva, nu-l injura. [Nu ma intereseaza la cata lume ai cerut ajutorul inaintea mea. Nu este problema mea. Ceea ce ma intereseaza este cum te comporti cu mine. Daca ma vei injura, am sa ma enervez. Si pot sa injur fluent in cinci limbi. Chiar vrei sa incepi un razboi de injuraturi? Pentru ca voi castiga.]

In aceasta ordine de idei, daca cineva face ceva pentru tine si nu esti de acord cu opinia lui/ei, nu fii nesimtit. Daca nu poti accepta o critica constructiva, nu cere ajutorul. Este foarte simplu. Daca vrei sa ramai in bula ta idilica, n-ai decat. Doar nu cere nimanui sa ti-o sparga, daca ai de gand sa faci scandal.

Maturizeaza-te. Internetul este o jungla dura. Daca nu poti face fata opiniilor sincere fara a va pierde cu firea, deconecteaza-te. Noi suntem aici pentru a ne imbunatati scrisul, indiferent cate critici primim. Printesele si printii vor ramane pe dinafara. Aici, noi luam sfaturile la inima si incercam sa ne imbunatatim scrisul. Indiferent cat de greu este. 

Deci, daca cineva este nesimtit, esti liber sa il reduci la tacere intr-un mod politicos.(Exemplu: Ce-ar fi sa te gandesti de doua ori inainte de a scrie ceva prin care sa te faci de cacao?)

Daca un critic este rau cu tine fara nici un motiv, spune "multumesc" si nu mai vorbi cu el niciodata. O astfel de actiune este corecta. Este respectabila si onorabila. Dar sa te pierzi cu firea, si sa incepi sa arunci cuvintele grele, nu este deloc in regula. Indiferent cat si cum te insulta respectiva persoana. Pentru asta exista butonul de "raporteaza".

Tine minte ca ceea ce scrii apare in online - ceea ce spui astazi, poate fi umbra ta de maine - si nu vrei sa fii asociat cu o suita de cuvinte ofensatoare. Sau, ai putea deveni cea mea evitata persoana de pe Wattpad. Este alegerea ta.

Daca Wattpad se citeste, nu spurca

Daca Wattpad se citeste, nu scuipa

Daca Wattpad se citeste, unul altuia zambeste

Daca Wattpad se citeste, nu injura.

Cum sa ne comportam pe WattpadUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum