23. Kapitola - neopětovaná láska

1.1K 79 6
                                    


Pane Lupine, co vy tady?" zeptal se a cítil, jak se mu začínají třást ruce. V krku se mu udělal knedlík, který se ihned snažil polknout. Muž na něj hleděl s bolestí v očích. Harry chtěl v tu chvíli přál,  jen jediné utéct. 

„Harry, já se ti moc za Rona omlouvám. Kdybychom věděli, co ti způsobí, nikdy bychom mu to nedovolili." Harry udělal krok vzad a rychle začal mluvit.

„Promiňte, pane Lupine, já už musím," rychle se otočil a utíkal, jak mohl k Černému jezeru a za sebou slyšel, jak na něj Lupin volá.

**

Zrovna měl hodinu s Nebervírem a Zmijozelem, kteří právě psali neočekávaný test z lektvarů. Severus chodil mezi lavicemi a bedlivě vše sledoval, jestli někdo nepodvádí. Zastavil se u lavice Pottra a Weasleyho, kteří se něčemu tiše smáli.

„Mohu vědět, pánové, co je tu tak směšného?" zeptal se. Všichni žáci sebou cukli při jeho tichém, ale mrazivém hlasu. Výjimkou nebyli ani Weasley s Pottrem, kteří začali něco rychle schovávat.

„Ale, ale, copak to tady máme, že by váš deníček, pane Pottre?" Severusův hlas byl najednou plný výsměchu a opovržení.

„Dejte to sem." Potter zavrtěl hlavou a chtěl si dát malou knížku do batohu, ale než stačil udělat třeba jen pohyb, Severus mu knihu vytrhl z ruky.

„To nesmíte!!" rozkřičel se Potter na celou třídu. Severus se jen kysele ušklíbnul. Otevřel malou knížku, která byla tmavě v zelených deskách. Mistr lektvarů měl v úmyslu s toho deníku, něco opravdu nahlas číst, ale jakmile se podíval na písmo, které rozhodně nepatřilo tomu spratkovi, vyschlo mu v hrdle.

„Zůstanete tu po hodině a teď bych se být vámi začal věnovat tomu, co máte před sebou." Deník si vzal k sobě s úmyslem, že později vrátí svému pravému majiteli.

**

Zelenooký mladík seděl na velkém kameni a hleděl do dálky. Tesák seděl vedle něj a snažil se na sebe upoutat jeho pozornost. Harry ho ale vůbec nevnímal, byl jako kamenná socha. Jeho mysl byla z novu v tom pekle. Znovu cítil tu onu bolest.

„Harry!" volal na něj někdo jak v mysli, tak i v reálu. Cítil, jak s ním někdo lehce třese.

**

Konec! Přineste mi sem testy a kromě pana Pottra jděte!" Vyštěkl svým typickým hlasem profesor lektvarů. Zlost  sním, zacloumala, když uviděl na tváři toho fakana vítězný úsměv.

**

 „Co budeme dělat, Albusi? Ten chlapec je úplně mimo. Našla jsem ho u Černého jezera. Seděl tam bez pohnutí. Nevěděla jsem, co s ním je. Tak jsem ho přivedla sem," řekla Minerva v jejím hlase byla slyšet starost a obavy.

„Za to můžu asi já Albusi. Víš, jak jsem ti říkal, že jsem Harryho potkal, když jsem se šel projít," promluvil hned na to Lupin, hlasem také plným obav. Albus na to jen přikývl, ale i nadále sledoval chlapce, který seděl nedaleko v jednom křesle a Jeho pohled byl plný bolesti a  zármutku  „Já jsem se mu omluvil za to, co mu Ron udělal." Promluvil opět tiše Remus, který za Albusem přišel právě kvůli Harrymu, přemlouval ho, aby se Harry vrátil zpátky do Doupěte, ale starý muž mu to rozmlouval.

**

Tak, aby bylo jasno. Oba dobře víme, že tenhle deník vám rozhodně nepatří a já ptám naposledy, proč jste ho vzal svému bratrovi?" Severus mluvil tichým mrazivím hlasem a držel se zuby nehty, aby tomu nafoukanci něco neudělal.

„Můj bratr je nicka. Nezaslouží si vaši pozornost, ale jsou tu i jiní, kdo by o vaší pozornost stáli a vy to víte." Severus se pomalu postavil a ruce si opřel o stůl. Sklonil se k chlapci, který se začal usmívat, protože si asi myslel, že ho Severus chce políbit. Ono to na první pohled tak i vypadalo.

„Teď mě dobře poslouchej. Já bych o tebe neopřel ani koště. Nechci mít s tebou nic společného, rozumíš!?" Chlapci se objevily v očích slzy vzteku.

„Před rokem jste mi řekl něco jiného. A vůbec, co má on a já ne? Vždyť nemá nic. Je to zrůda."

,,Ty tvému bratrovi nesaháš ani po kotníky a teď padej!!" hlas Severuse se roznesl po celé učebně lektvarů. Potter udělal pár kroků vzad.

**

Minervo, musíme zavolat Severuse, on je jediný, kdo Harrymu pomůže." Albus klečel před Harrym a tiše na něj mluvil, ale chlapec ho vůbec nevnímal.

,,Jistě, Albusi."


Tak, co vy na to?

Muž bez tváře  -  snarryKde žijí příběhy. Začni objevovat