9.Bölüm

292 18 0
                                    

ARKADAŞLAR HİKAYE NASIL GİDİYOR? KURGUYU BEĞENDİNİZ Mİ? YORUM YAPARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
BU SORULAR BENİM İÇİN ÖNEMLİ. YANİ HİKAYEMİN GELİŞMESİ İÇİN.
VE DE SİZDEN KÜÇÜK DESTEKLER İSTİYORUM. ARKADAŞLARINIZA DA ÖNERİRSENİZ MUTLU OLURUM.
TÜM OKUYUCULARIMA DA SEVGİLERİMİ SUNUYORUM.
KEYİFLİ OKUMALAR DİLİYORUM.

"Eee o zaman mutfağa geçelim baba? Olur mu?" babam üstünü göstererek "Şu kıyafetlerden kurtulmam gerek,ondan sonra olur." babamı onaylandıktan sonra mutfağa geçtim. Tabak ve çatalları da masa da yerine koyduktan sonra Buse ile babamı beklemeye başladık. İki dakika sonra babamın görüntüsü camda hafifçe buğulu bir şekilde görndü.

"Yağmuur. Geliiyoruum!" dedikten sonra kapının kolunu yavaşça açtı. Yüzünde kocaman ve tatlı gülümseme oluştuktan sonra "Bunlar benim için mi kızlaar? Teşekkür ederiim.." bizde gülümsedikten sonra "Murat amca otur da tat bakalım nasıl olmuş? Bunlardan yiyen zehirlenir mi? Bir bak tadına." kahkaha eşliğinde masaya hep birlikte oturduktan sonra ayağa kalktım ve demlediğimiz çayı bardaklara koydum. İşte şu andan itibaren tamamıyla hazırdı soframız.Yok yoktu. Birtek hep denilen gibi kuş sütü eksikti. Onun yerine de çay vardııı.

"Bu süprizin sırrı ney gençler?" babam birşey olduğunu anlamış gibiydi. O zaman fazlaca bekletmeye gerek yoktu. Buse'ye 'başlıyorum anlatmaya' bakışı attıktan sonra..

"Babacım. Ben düşündüm kii.. Annemi ziyaret etmeliyiz artık. Yani daha fazla o şehire küs kalıp annemi cezalandırmamız iyi olmazz. Ha? Ne dersin??" babam gülümsedi "Bende artık bunu yapmanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Ha,birde bir haberim daha var.." şaşırmıştım. Ne olabilirdi ki? "Dinliyorum baba." biraz sessiz kutu gibi kalsa da "Patron ile konustum. Artık çalışmayacaksın,itiraz istemiyorum!"

Neydi yani şimdi bu? tatil de vaktimi geçirdiğim bir iş vardı şimdi o da yok!

"Peki.Tamam baba." sessizce babamın söylediğini hazmetmeye çalışıyordum kii Buse"Murat amca istersen benimle birlikte çalışabilir? Hem sadece Pazartesi-çarşamba-cuma. Ve iş saatleri de çok uygun. Sabah 09.00'dan 16.00'ya kadar. Ne dersin?" babam biraz sesli düşünmüştü "Peki..Mantıklı.. Olabilir" Hay yaşaaa be Buse'm.

"Ne yani tekrardan çalışacak bir işim oldu öyle dimi?" babam ve Buse bana bakarak kafa salladılar.

O zaman bu güzel haberlerin üstüne bir çay daha içeriz değil mi? Buse ve babam gülümsedikten sonra "Olur koy bakalım bir çay daha Yağmur hanım."dedi babam.

Bu iş konusu iyi olmuştu. Hem canım arkadaşım ile beraber çalışacaktım. Hem izin günleri ve çalışma saatleri iyiydi. Daha ne isteyebilirdim ki? Herşey zamanla iyice yerine oturuyor,alışıyorduk. Zaten şu an için en iyisi yavaş yavaş gerçekleşmesi iyi olacaktı.

"Gençler o zaman yarın işiniz var öyle değil mi? Sonuçta yarın çarşamba." babam haklıydı yarın iş vardı iş. "Ayy evet babacığıım hemen yarın iş vaar!! Çok mutluyum çok çok." mutluluğum yüzümden belli oluyordu sanırsam kii Feride Teyze bize doğru cama gelerek "Ne bu mutluluk Yağmurumm ?" Feride teyze Şen Kasabası'nın şen teyzesiydi ve herkesi tanırdı. "Evet Feride teyzem çok mutluyum yarın yeni işe başlıyorum." Feride teyze gülümseyerek "Hayırlı olsun yavrucuğum.. Hadi bana müsade çarşıya gidiyorum." Buse ile koro şeklinde "Görüşürüz Feride teyze" diye cırladık.

Babam masadan kalktıktan sonra "Size doyum olmaz kızlar ama yarın pazar işi var büro var.Yani yarın çok işim var. Ben biraz dinleniyorum. Size iyi sohbetler." babama el salladıktan sonra bizde içeriye oturma odasına geçtik.

"Yağmur çok sevindim annenin konusunda böyle bir karar aldığın için kendi adıma ve senin adına çok mutlu oldum. Daa ne zaman gitmeyi düşünüyorsun ?" Gülümsedim ve "Evet Buse bende çok sevindim bu karar için. Ha,üstelik sende olmasan böyle birşeyi düşünemezdim. Gitmeyi de cumartesi ve pazar günü hallederiz.Hiç sıkıntı olmaz."

ARKADAŞLAR BİRAZCIK KISA BİR BÖLÜM OLDU ÖZÜR DİLERİM.
DİĞER BÖLÜMLERDE TELAFİ EDECEĞİM :)
HER ZAMAN Kİ GİBİ VOTE VE YORUM BEKLİYORUM.
SEVGİLERLEE. :))

Yağmurlu Sabahlar.Where stories live. Discover now