Analiz

3.2K 95 14
                                    

Bilmiyorum, bu analizi beklediniz mi ama geldi işte. Başlıyorum o zaman.

Öncelikle bu fice öylesine başlamıştım. Yani hiç bir şey planlı değildi. Girişi yazdım bitti ondan sonra bir şeylere karar verdim.

Daha önce kurt adamlı normal hikaye yazmış sonra onu fice uyarlanmıştım ama kaldı gitti bir şeyler oldu ona. Yazarken ona göre gider dedim ama hiçte öyle olmadı. Olan tek şey Luhan'ın asil kan olması. Aslında bundan farklı bir durum vardı. Tanışma kısmında Luhan av Sehun avcı olcak sonra buna bağlancak falan neyse devamı yok. Şimdi fark ettimde o ficede ne iyi konu buluşum. Bi gözden geçireyim ben onu.

Neyse, nerde kalmıştık?

Bu fice hemen smut yaptım baştanda bol smutlu dedim ve biliyonuz mu? Bu yazdığım smutlar aslında yazmayı düşündüklerimin yarısı. Bir çoğundan vaz geçtim. İlk bölümler arka arkaya smut doluydu. Luhan'ın her eşiyle smut sahneleri olacaktı. Ama sizi bi yokladım. Baktım kaihan ya da baekhan smutlarında gelen yorumlara, işte o zaman fici baştan sona tekrar düzenledim. Smutları silince neler olacağını düşündüm ve dönüşüm sahnesini yazdım. Böylece o arada diğer üyeleri araya soktum. O smutları da ben bi kenara alayım, kullanmadıklarımı, belki ileride lazım olur.

Size eşleriyle sevişince ortaya çıkan mühür durumu tamamen uydurma. Başka hiç bir ficte öyle damga olduğunu ben görmedim. Gördüysemde hatırlamıyorum. Mührün etkisi falan, kendinden geçmesi, diğerlerinin gelmesi, Alacakaranlıkvari durumlar öylesine yazılmıştı.

Reenkarne olayı sizi en çok şaşırtan ve kafanızı karıştıran durum sanırım. Böyle bir şeyi kimse beklemiyordu ve ben bile beklemiyordum. Oturup bu bölümleri yazmaya başladığımda o an aklıma ne gelirse yazardım. Tamam kaba taslak plan var ama bölümleri oturup ince ayrıntı düşünmedim.

Reenkarnasyon ficlerde yok denecek kadar az. O kadar çok rastlanan bir durum değil. Tamam var bir kaç tane ama burdaki gibi görmedim. Bana göre ben biraz daha film tarzında yazdım. Biraz yabancı kişiler falan kattım. Kabul bazı yerler Alacakaranlık serisini hatırlatıyor ama birebir kopyasıda değil.

Raven ve Katerina ismini çokta düşünmedim. O isimleri verdiğim zaman tarih dersinde Petro'nun ismi geçti. Hoca hikayesini falan anlattı. Eşi Çarliçe Katerina'dan falan bahsetti birazda. Bende ondan aklıma o isim geldi onu yazdım. Raven ise, ben fice başlamadan önce hikaye yazardım. Bi tane çok özenerek yazdığım bi hikaye vardı, sayfaya yollamıştım, kabul etmediler. Erkek karakterin adıda Raven'dı. Onun acısına yazdım onuda.

Kyungsoo'nun dayı olma durumu tamamen sizle alakalı. Böyle siz kaihan yerlerinde Luhan'a, Jongin'e kızmayın diye Kyungsoo'yu annecil gösterdim, baktım tuttu bu durum bende dayısı yapıp araya kaisoo özel bölüm ekledim. Xiumin'de aynı durum. Xiuhan istemedim, Chenhan'da garip geldi bende o sıralar Kayıp ficini yazıyordum. Aman, bundada kardeş olsunlar dedim.

Anne babasının yaşama durumuda planlı değil. Öyle baktım savaş geliyo. Her bölümdede bir olay var. O bölümü yazarken baktım süvariler falan geçiyo, birde Katerina'nın hikayesinde koruyucusu var. Bende babası yaptım, yaşattım bunu. Bu olayda böyle gelmişti.

Sehun'un dönüştürücüsü Edgar... Aslında ficim de ona yer yoktu ama öyle uygun bir an geldi onuda koydum araya.

TaoRis'in hikayesi daha derin olacaktı. Gerçekten baya bir olay vardı ama uzatmadım. Onun yerine arkasından Hunhan düğünü yaptım. Nikah şahitleri gene planlı değil. Yazarken aha bunlara şahit gerek dedim sonra onlarda gay olsun derken olay buraya geldi işte Kris ile arkadaş yaptım. Aile dostu falan filan.

Savaş bölümleri daha uzun olacaktı. Gerçekten baya düşünmüştüm ama savaşın ilk bölümünü koyduktan sonra bildiğiniz gibi bir buçuk ay kadar bölüm gelemdi. Ben planladıklarımı unuttum ve ikinci bölümü çok baştan savma yazdım. Gerçekten o bölüm sizi baya korkutcaktım. Birazda uzatıp sizi Kris öldü gibi düşündürtcek birde araya Luhan'ı ekleyip finali angst sanmanızı sağlayacaktım ama o bölümü bile isteksiz yazdığım için biraz saçma oldu.

Final bölümüde pek istediğim şekilde olmadı. Smutu çok uzatmak istemedim ve kısa kesmeye çalıştım. Olduğu kadarıyla final havasında olsun istedim ama bu kadar düzenli ve anlatınca plansız olsada planlı sanılan bir fice göre saçma bitti gibi geldi.

Taejoon ve Valek yan karakter oldu, öyle boşluk doldurdu. Onlara söyliyecek pek bir şey yok yani.

Bu arada hatırlarsanız Sehun ve Kai'nin şirketinin adı NL yani New Life. Anlamı kurda dönüşünce şirketleri oluyor. Yeni hayatlarında birer kurt adamlar ondan adını New Life yani NL koydular.

Luhan madem bu kadar iyi iç mimar neden kafede çalışıyor diye sorana daha denk gelmedim ama şimdi aa doğru derseniz nedeni, Luhan ailesi öldüğünden beri o kafede çalıştı ve mezun olduktan sonra okuduğu meslek yerine yaptığı işi devam ettirdi.

Başkanı pek öne çıkaramadım gibi. Etkisiz eleman oldu garibim.

İşte koca ficin analizi buydu. Hala aklınıza takılan yerler varsa sorabilirsiniz.

Sona bir türlü bağlayamadım o yüzden burda kesiyorum. Hade öptüm sizi.

Hala kesmedim ekslsşa ayrıca yazarın ficler konusunda size bir sürprizi var. Ficlerime dikkatli yaklaşırsanız yakında anlarsınız.

Bu sefer gittim.

innocent and naughty | hunhanWhere stories live. Discover now