Epilog

1.1K 99 31
                                    

Ochii baiatului erau parca mai albastri decat de obicei. Acel albastru de laguna atat de profund. Privea in gol, parul blond revarsandu-i-se peste frunte. Si astepta. Nu ii mai ramasese decat asteptarea. Se rezema usor de copacul din spatele sau. O lumina galbuie imboldi cerul. Apoi urma un zgomot surd. Se repeta de cateva ori procesul ce prevestea furtuna.

Baiatul privi nelinistit inspre ceasul de pe incheietura mainii stangi. Daca ea nu avea sa vina? Se temea. Se temea de respingere. De singuratate. De uitare. Ciudat lucru. Uitarea il adusese in situatia de fata, uitarea celei care spune ca va fi a lui pentru totdeauna. Incepuse sa creada ca totul era in van. De ce inca mai astepta? Care era scopul?

- Luke!

O picatura rece de apa ii umezi chipul confuz, fiind urmata intr-o fractiune de seunda de alte cateva zeci. Ploaua nestatornic acum. De unde venea vocea? Fusese totul in imaginatia lui? Nu. Parea sa fie real. Vocea ii umplu sufletul cu o speranta tarzie.

Se intoarse brusc si atunci o vazu. Ii zari ochii ciocolatii, parul saten frumos pieptanat, desi ingreunat de apa si zambetul. Acel zambet il stia.

Doar privind-o si realizand faptul ca ea este cine tebuie sa fie, un ocean de franturi din trecut ii impanzi gandirea. Veneau pe rand, cu miscari sigure. Nu foarte brusc, insa mai rapid decat un melc. Aniversarea celor 16 ani. Deci avusese un catel cu un an si ceva in urma. Troy nu fusese niciodata un prieten adevarat.Veni aniversarea de la 17 ani. Candva a fost bun la matematica. Interesante lucruri.

Apoi parca viziona un film romantic privind-o ratacit in labirintul amintirilor pe tanara din fata lui. Vazu saruturile lor. Atingerile. Momentul in care isi scrijelisera propriile initiale pe scoarta copacului. Aniversarea unui an de relatie. Si numele. Acum stia. Totul. Isi amintise numai odihnindu-si privirea cercetatoare asupra fetei. Se napusti neanuntat in directia ei, eliminand distanta dintre cei doi, spunandu-i:

- Oh, Shelby. Frumoaso... Mi-am amintit. Stiu totul.Si stiu ca te iubesc. Acum stiu.

Apoi o saruta. Buzele celor doi incepusera un al treilea razboi mondial. Cerul plangea de fericire pentru ei. Erau uzi pana la piele. Dar nimic nu mai conta in secunda prezenta. S-au oprit dupa o perioada nedeterminata, inspirand aerul rece. Isi spusera in acelasi timp:

- Pentru totdeauna.

Si apoi se sarutara din nou.

                                                                                    

                                                            

                                                        ▬ SFARSIT

Forever yours |Luke Hemmings F.F.|Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum