Keran titka

204 16 7
                                    

Shaera:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Shaera:

A herceg felkért még egy táncra és kitartóan próbált meggyőzni, hogy térjek vissza a Birodalomba. Ám tudtam jól, hogy még, ha szeretném se tehetném. Kis idővel elterelődött a figyelmem. Keran és Saskya hercegnő kissé félrehúzódva a tömegtől beszélgettek. Láttam, hogy néznek egymásra, majd a teraszon át, a kert felé indultak. Mintha villám csapott volna belém. Hogy nem vettem észre előbb? Azok ketten...

-Hercegnő, minden rendben? -ráncolta a homlokát Gavran herceg.

-Igen.. azt hiszem.. -gondolkodtam egy pillanatig. -Kissé elszédültem.

-Esetleg, hozzak egy italt?

-Azt megköszönöm. -mondtam, mire a herceg otthagyott. Én pedig gyorsan Keran és Saskya nyomába eredtem. Odakint a kertben csendesen beszélgettek. De a szemük számomra mindent elárult. Mintha csak magamat és Kyelt láttam volna. Majd szorosan átölelték egymást. Azután igyekeztek felvenni ők is álarcukat. Ezt nem hagyhattam, így eléjük léptem.

-Shaera? -Keran kissé riadt arckifejezését látva elmosolyodtam.

-Minden láttam. De nincs mitől tartaniuk. Szeretik egymást?

-Ez... nem számít. -felelte a herceg. Hangjából kihallottam a szomorúságot, melyet most nem tudott leplezni előttem. -Hiszen tudja, mi a megállapodás apámmal.

-Valóban tudom, de nem akarom elvenni más boldogságát, még akkor sem, ha ára van. Ne próbáljon meggyőzni! -emeltem fel a kezem, mikor mindketten szólásra nyitották a szájukat. Ám Keran nem hagyta annyiba.

-Tudja mit fog mondani az apám. Nem tehetem.

-Az egyetlen dolog, amit nem tehet, hogy nem hallgat a szívére. Vannak helyzetek, amikor ez a helyes döntés. Bármit is kérjen a kötelesség.

-Na de...

-Ugyan, ne legyen ostoba. -csúszott ki a számon. -Küzdjön azért, akit szeret. Nekem is ezt kellett volna tennem. Talán még nincs túl késő. -legalábbis reméltem.

-És most, mit akar tenni? -kérdezte Saskya.

-Azt hiszem van egy ötletem. -mosolyodtam el. -Maradjanak itt a közelben. Még van három, vagy négy tánc, addigra visszaérek.

Már fordultam volna, amikor a hercegnő megragadta a kezem. Szemében hála csillogott. Meglepetten néztem rá, majd átöleltük egymást.

-Köszönöm.. -suttogta.

-Legyen boldog. -mosolyogtam rá. -És ne hagyja, hogy valami őrültséget csináljon. Ne engedje el. -utaltam Keranra, aki most pontosan úgy nézett rám, mint Kyel. Kételkedve.

-Nem fogom. -ígérte és még egy pillantást vetettem rájuk.

Majd a terembe érve Kyelt próbáltam megkeresni a szememmel, de ő sehol nem volt. Nem jött el. Egy pillanatra a kétségbeesés szorította össze a szívem, majd megpillantottam Asgrimet Kaia társaságában.

Hófehér és SkarlátvörösWhere stories live. Discover now