Na ceste

212 26 5
                                    

Potichu kráčame postrannými uličkami. Ja a chlapec, ktorý mi pred pár minútami zachránil život. Utekáme pred nemŕtvymi, ktorých prilákal zvuk alarmu. Hoci by som chcela od neho odísť, nemôžem, lebo cesta, ktorou ideme je jediná voľná. Odvšadiaľ vyliezajú nemŕtvy a naťahujú ruky. Teraz už zbesilo bežíme ďalej. Netuším kam, ale podľa smeru asi von z mesta. Batoh na chrbte ma neskutočne tlačí a už nevládzem ďalej. Našťastie už ani nemusím, lebo sme dorazili k autu. Očividne patrilo jemu, pretože vybral z vrecka kľúče a odomkol ho. Nasadli sme práve včas, pretože keď sme odchádzali, uvidela som obrovský húf nemŕtvych smerujúcich k nám.

Dala som si dole batoh, a hodila som ho na zadné sedadlo, medzi jeho veci. Chvíľu sme išli potichu, každý zabratý do vlastných myšlienok,  no potom som to ticho nevydržala a prelomila ho.“Ahoj, ja som Max. Díky, že si mi zachránil život“

“ Ja som Danny “ usmial sa “ a nemáš za čo “

Teraz, keď už situácia nebola taká napätá, sa Danny rozhovoril. Rozprával hlavne o tom, kam plánuje ísť, a mne nemohlo uniknúť, že na mňa sem tam pozrie. Akoby čakal, že  pôjdem s ním alebo tak. Vlastne je celkom milý (a pekný), ale nemôžem. Musím predsa nájsť otca. Pri myšlienke naňho som si zrazu spomenula a vykríkla. “ Otec!“ Danny sa na mňa spýtavo pozrel, ja som si ho však nevšímala a začala som sa hrabať v batohu. “Zastav a povedz mi koľko je hodín“ povedala som keď som už  mala vysielačku v ruke. Danny zastavil a ja som zapla vysielačku.

“Je o chvíľu sedem“ povedal. Viac mi nebolo treba hovoriť. Vyskočila som z auta a zapla vysielačku. Naladila som ju na stanicu 5. Nič. Bolo ticho. Danny tiež vystúpil a oprel sa o kapotu. Nechcela som ho ďalej naťahovať a tak som mu v rýchlosti všetko povedala. Sedeli sme tam ešte desať minút, no keď sa nikto neozval, sklamane sme nastúpili do auta a išli ďalej. “ Neboj sa, on sa určite ozve, možno len nemal čas“ snažil sa ma ukľudniť, keď videl môj nešťastný výraz.

Ahoj ak sa vám story páči, dajte vote a ak máte nejaké pripomienky, čo by som mohla zlepšiť, tak mi napíšte do komentárov :D dakujem 

                                                                                  Deena 

Apocalyptical storyWhere stories live. Discover now