Lucy?

76 5 3
                                    

„Takže zajtra o siedmej na našom mieste ?" pýtal sa povedomý hlas. Zamrzla som v pohybe. Nohy sa mi premenili na kamene a nevedela som sa pohnúť. Doriti ! „Áno." súhlasil mužský hlas. Severus.

Ubehol asi týždeň od toho rána, čo som ho vyhnala z izby. Všetkých 7 dní som viac menej strávila s Jamesom. Či už sme spolu chodili do knižnice si robiť úlohy, keďže sa profesori rozhodli nás pochovať pod knihami a hárkami pergamenu. Chodili sme spolu na metlobalové tréningy. Rozprávali sme sa.

Rozprával mi o všetkých vtípkoch, čo kedy s chalanmi urobili. Bol naozaj skvelý rozprávač, bolo to ako čítať knihu. Vykresľoval detaily a pridával svoje postoje. Napäto som počúvala každé jedno slovo.

On zase robil poslucháča mne. Nevadilo mu počúvať moje hodinové básnenie o knihe, ktorú momentálne čítam. Či vyjadrovanie mojich názorov na veci alebo moje príhody s mojou nie moc milou sestrou.

Kroky sa blížili smerom ku mne. Sakra. Rýchlo som sa rozhliadla naokolo, až mi do oka padla skvelá skrýša. Opatrne som sa skryla a pozorovala dievča, ktoré sa podozrivo obzeralo doprava a doľava. Lucy? Neveriacky som sledovala moju kamarátku ako ide po chodbe a ja som sa viac natisla na stenu aby som splynula s prostredím. Severus vystrčil hlavu aby skontroloval okolie a odišiel opačným smerom ako Lucy pred ním. 

Zarazene som zostala stáť na mieste. Čo spolu tí dvaja robia? Žeby preto na mňa vtedy Lucy tak vyletela? Silnejšie som zovrela metlu v ruke. "Lily?" ozval sa za mnou Siriusov hlas a ja som sa prekvapene otočila. Z dverí za mnou vyšiel vyškerený Sirius a neznáme dievča, ktoré si horlivo naprávalo sukňu. Zdvihla pohľad a keď ma uvidela zbledla a utiekla za roh. "Aký bol tréning?" Black kývol hlavou na moju metlu, čo som zvierala v ruke a napravoval si kravatu. 

"Fajn," odpovedala som stroho. Zamračil sa a pozorne ma prešiel pohľadom, "stalo sa niečo?" Zavrtela som hlavou a nasilu zdvihla kútiky nahor, "len som unavená, to je všetko." Prikývol no nevyzeral presvedčene.  Podišiel ku mne a spolu sme prišli do našej spoločenky. 

Neprítomne som kývla Petrovi a Remusovi, čo sedeli na gauči. James medzitým zbehol dole už prezlečený a premeral si ma pohľadom, "kam si sa vytratila? Myslel som, že pôjdeme spolu z tréningu," ozval sa dotknuto. "Musela som ísť na záchod, prepáč," odpovedala som pravdivo. Stále som však v hlave prežívala ten moment, keď som počula Severusa a Lucy. Nedávalo mi to žiaden zmysel. Čo by nich dvoch spájalo, že sa očividne pravidelne stretávajú? James len chápavo prikývol a ja som vybehla hore schodmi. Hneď ako sa za mnou zavreli dvere som položila metlu a hodila sa na posteľ. 

Nemo som civela na strop a snažila sa v hlave pospájať veci a prísť na to, čo sa stalo Lucy. Dvere sa znova otvorili a v izbe stál James. "A teraz mi povedz, čo sa stalo naozaj," unavene som si vzdychla a zaborila hlavu do vankúša. Môžem mu to povedať? V poslednom čase sa preukázal ako vierohodný a vedela som, že nemôžem niečo také zavesiť na nos babám bez toho, aby som mala reálny dôkaz, že medzi tými dvoma niečo je. 

Posadila som sa no v rukách som stále mala vankúš, do ktorého som sa snažila očami vydrať dieru. "Keď som vychádzala zo záchoda som začula Severusa a Lucy ako sa rozprávajú. Majú sa stretnúť alebo čo to. No podľa toho, ako to vyznelo usudzujem, že sa nestretnú prvýkrát," vysvetlila som opatrne. 

"A teba to trápi, pretože...?" nadhodil a sadol si vedľa mňa na posteľ. "Bolo by to také zlé, keby spolu niečo mali?" spýtal sa. Zarazene som naňho pozrela. Myslí si, že žiarlim na nich dvoch? "Čo? Nie. Neviem," zakrútila som hlavou a zložila si hlavu do dlaní. "Len nechcem, aby jej ublížil, po tom, čo sa stalo so Stuartom sa Lucy vzťahom vyhýbala. Nechcem, aby jej Snape ublížil." 

"Dúfajme, že nie. Ale to rozhodnutie je na nej," Jamesov hlas bol pokojný. Vyzeral takmer spokojný s mojou odpoveďou. Rozhodla som sa to však neriešiť, najprv musím prísť na celú tú vec s Lucy. Žeby ma ignorovala, pretože sa bojí mojej reakcie na jej vzťah so Severusom? To má o mne tak nízku mienku, že si myslí, žeby som sa s ňou prestala baviť len kvôli tomu, že je zaľúbená do môjho bývalého kamaráta? 

"Prezleč sa a poď za nami dole, môžeme si zahrať rachotiacu sedmu," usmial sa povzbudivo James a vyšiel z izby skôr, než som mu stihla odpovedať. S povzdychom som sa znova zvalila na posteľ. 


Ahoj, neviem, či ste si všimli ale poprehadzovala som kapitoly. Dúfam, že už sú v správnom poradí. Ak nie, tak mi prosím napíšte. Budem rada za hocijaký feedback od vás. 

Bye

Odmietaný jeleňDonde viven las historias. Descúbrelo ahora