Tajomstvá.

163 7 0
                                    

James:

Ležal som na boku, očami som skúmal Lily, ktorá práve zaspávala. Tvár mala uvoľnenú a kľudnú.

Absolútne sa v tom strácam. Nechápem tomu. Doteraz ma nenávidela, teraz sme dokonca kamaráti a to v priebehu pár dní.

Asi pre vás nie je novinkou, že ju milujem. Ale tak, kto by ju nemiloval, však ? Veď je prekrásna, múdra, vtipná a videli ste ju na metle ? Poviem vám, že keď som ju včera videl, skoro ma vystrelo.

Bola absolútne perfektná. V každom ohľade, každou bunkou jej tela. A jediné, čo ma trápilo bol fakt, že ona ku mne to isté necíti.

Zreteľne som videl, ako skoro vyškriabala Amande oči. Ale pochybujem, že to bol dôsledok žiarlivosti. Amanda je harpya, to vie celý hrad. Dokonca je horšia ako Sirius, pokiaľ ide o počet zárezov na posteli.

Ale práve tú drzú časť som na Lily miloval najviac. Nič nenechala len tak. Bola schopná sa aj pobiť, keď šlo o jej kamarátky alebo o ubližovanie slabším. Nebála sa použiť ostrejší slovník. Dokázala odseknúť tak perfektnú poznámku, že som nie raz nevedel, čo jej odpovedať.

Keď som jej niečo vyviedol, spočítala mi to aj s úrokmi. Vymýšľala také pomsty, že sa to na tak milé dievča rozhodne nehodilo.

Každou vlastnosťou bola jednoducho dokonalá. A teraz tu leží vedľa mňa a spí. Tiskne sa k nej Hanna, ktorú očividne ešte zlé sny neprešli. Posunul som sa k obom dievčatám bližšie a prehodil cez nich ruku.

Krajšie zaspávanie som si nevedel predstaviť. Jediné, čo to kazilo bol Snape, ktorý ležal ani nie tri metre od nás.

Posledný raz som pozrel na Lily a s malým úsmevom na perách sa poddal spánku.

„Vypadni. Neopováž sa o včerajšej noci ani ceknúť, inak si ťa nájdem a vlastnoručne ťa zabijem." zívol som, pretrel si oči a nasadil okuliare. Sledoval som Snapa, ako stojí s kamenným výrazom a Lily totálne nahnevanú. Div že jej z uší nešla para. Vidno, že naňho zmenila názor.

„Lily, kľud." postavil som sa a položil jej ruku na rameno. Trochu sa mi zatočila hlava, ako rýchlo som vstal z postele. Zahnal som čierne šmuhy pred očami. Otočila hlavu a naše pohľady sa stretli. Chvíľu vyzerala, že vybuchne aj na mňa, no len sa trochu na mňa usmiala a vrátila sa k zazeraniu na Snapa. Ten pri pohľade na nás skoro očervenel od hnevu.

„Takže ty sa teraz paktuješ s ním ? To si nepamätáš, čo ti všetky vyviedol ? Ako ťa strápňoval ?" vyčítal jej a prepálil ma pohľadom. Už som sa nadýchol, že mu niečo štipľavé odpoviem, no Lily ma predbehla.

„Robil hlúposti, nepopieram. Áno, správal sa ako prvotriedny idiot ale nemôžem povedať, že si si to nezaslúžil. Nemysli si, moc dobre som videla, ako ste sa aj s Malfoyom a ostatnými navážali do ľudí muklovského pôvodu. 

Ako ste ich neustále zaklínali. No on nikdy nikomu bezdôvodne neublížil. Áno, bola som naňho často veľmi nahnevaná ale nikdy mi nenadával do humusáčok a nesmial sa na mne s celou partiou smrťožrútov." pri tom oslovení sa mykol. Prekvapene a s veľkou radosťou som ju pozoroval. Síce ma trochu jej obvinenia boleli no vedel som, že má úplnú pravdu. Správal som sa ako idiot.

„Čo je ? Bojíš sa oslovenia, ktoré vám Voldemort dal ?" uškrnula sa.

„Ako sa opovažuješ hovoriť jeho meno." premeral si ju neveriacky. Krátko sa zasmiala.

„Ja sa jeho mena nebojím." vyhlásila a zložila si ruky na hrudi. To je moje dievča.

„Vypadni." povedala ľadovým hlasom, až ma zamrazilo. Prekvapene zažmurkal, otočil sa a už ho nebolo.

Odmietaný jeleňWhere stories live. Discover now