Prekvapenia

156 8 3
                                    

„Uhnite ! Choďte mi z cesty !" vykrikovala madam Pomfreyová, ktorá si jednou rukou pridržiavala klobúk a druhou si rozrážala cestu medzi študentmi, ktorí sa zhúkli okolo centra diania.

V priebehu pár sekúnd boli okolo zraneného postavení všetci profesori.

„Poppy, bude v poriadku ?" spýtal sa Dumbledore, keď kľačala pri Petrovi a detailne ho skúmala pohľadom.

„Áno, len ho musím dostať do nemocničného krídla." Dumbledore prikývol, mávol prútikom a zrazu sa pri nich zjavili nosidlá. Stačilo mrknúť a Poppy s Petrom už boli ďaleko na ceste do školy.

„Žiaci, do klubovní. Hneď !" prerušila McGonagallová šepkanie žiakov a tí sa bez väčšieho protestovania vracali späť do hradu. Na ihrisku zostali len tímy a menšia skupinka ľudí. Čiže nás.

Zliezli sme z tribúny a hnali sa za naším družstvom. Všetci tam stáli ako prikovaní bez jediného slova. Okrem slizolinčanov. Tí o niečom vzrušene šepkali a dohadovali sa.

Malfoyove vyperoxidované vlasy by som zazrela asi aj z piatich kilometrov. Keby chcel, mohol by si s tou žiariacou gebulou vytvoriť novú slnečnú sústavu.

„James ? Si v pohode ?" spýtal sa ho hneď Sirius a začal ho skenovať pohľadom. Vážne ako bratia. 

„Čo ?" precitol z tranzu Potter a nechápavo sa zatváril. „Hej som, len ma to maličko zaskočilo."

„Jamie, hral si skvelo. Musíš ma to naučiť." zvýskla Hanna a rútila sa objať chrabromilského stíhača.

„James ? Viem, že sa to teraz nehodí ale budeme teraz potrebovať nového triafača. Peter by mal mať trochu času na oddych a o chvíľu je zápas s Bystrohlavom a nemôžeme si dovoliť prehrať." povedal David po chvíli ticha.

„Lily ?" zdvihla na mňa obočie Is. Vytreštila som oči. Pokiaľ myslí to, čo si myslím, tak som v háji.

„Ani na to nemysli, nie." zavraždila som ju pohľadom.

„Mala by si mu to povedať." vrátila mi nahnevaný pohľad.

„Nemala. Je dobré, keď o tom nevie." protestovala som tvrdohlavo a zložila si ruky na prsiach.

„Kto nevie o čom ?" nechápal Remus. Povzdychla som si.

„Lily je skvelá triafačka." povedala Is. Baby len prikyvovali. Som v keli, som v totálnom keli. Zabite ma niekto. Najradšej by som sa v tejto chvíli prepadla pod zem.

„Čuš !" okríkla som ju.

„Lily je to pravda ?" otočil sa na mňa Potter. Vážne ma práve nazval Lily ? Ja blúznim ? To je to, čo ťa teraz zaujíma ? Skríklo na mňa racionálne ja.

„Nie. Nie som dobrá. Lietať viem ale dobrá nie som ani trochu." zamietla som rázne túto myšlienku.

„Robíš si srandu ?" vyhŕkla Beth. „Si najlepšia triafačka akú poznám. Prepáč Is." tá to len ležérne odmávla rukou a usmiala sa.

„Prečo si potom nikdy neprišla na konkurz ?" spýtal sa Henry. Super, už nám venoval pozornosť celý tím. Čím som si túto náhlu pozornosť zaslúžila ?

„Žartuješ ? S Jamesom by nevydržala tréningy. Najskôr by ho zhodila z metly." zasmial sa Sirius. Musela som uznať, že mal pravdu. Mojím hlavným problémom bolo to, že je v tíme Potter a tiež preto, že Severus je slizolinský stíhač. A vídať ho každý zápas by viedlo k veľmi dlhým hodinám objímania záchoda. Videli ste niekedy jeho vlasy zblízka ?

„No ale teraz sa toľko nehádajú. Takže hej, Lily bude novou triafačkou." skonštatovala Lucy.

„Kto vám dal právo za mňa rozhodovať ?" spýtala som sa neveriacky a zabíjala pohľadom moje kamarátky.

Odmietaný jeleňWhere stories live. Discover now