Hoofdstuk 4

122 12 0
                                    

'Nngh,' kreun ik wanneer ik ontwaak uit een droom waarin ik opgegeten word door vleesetende planten. 'Wzzbennggg,' probeer ik uit te brengen - het moet waar ben ik voorstellen. Ik probeer m'n hand op te tillen, maar er zit geen gevoel in. Ik merk dat ik niets meer voel, noch kan bewegen. 'zusess,' hijg ik, maar probeer jezus te zeggen. Waarom overkomen mij dat soort dingen nou altijd?!

Wacht, hoor ik dat nou goed? Vage stemmen. Ze komen verdacht bekent voor. '...niet ge...praten voo...waa...godverdom...proberen het kin...niet te hard pra...dadelijk wo...wak...'

En dan sterven ze weg, en val ik in slaap.

***

Langzaam open ik m'n ogen. Een wit licht verblind me. Ben ik dood? Nee, natuurlijk niet. Ze heeft die stemmen toch gehoord? Langzaam wen ik aan het licht, en een TL-lamp verwelkomt me. Ik probeer m'n armen te bewegen, en tot m'n verbazing lukt het. Gelukkig  Gelukkig. Ik draai m'n hoofd naar rechts, en kijk recht in het gezicht van iemand met pikzwart haar, een gebruinde huid, groene ogen met blauwe stipjes en een sportieve bouw.

'Edward,' fluister ik, en schiet overeind. Vreemd genoeg heb ik geen pijn meer. Hij staat meteen op, en neemt me in z'n armen. Maar dan begint hij te praten.

'Elizabeth? Elizabeth, wakker worden. Je mag niet in slaap vallen. Elizabeth!' zegt hij, maar dat is z'n stem helemaal niet. Dat is Dre's stem.

'Nngh,' kreun ik weer, en dit keer lig ik op een autobank. Wat een droom.

'Gelukkig,' zucht hij vanuit het bestuurdersgedeelte.

In stilte vervloek ik hem voor het wakker maken. Ik heb al weken geen droom meer gehad zoals deze. Deze was zo... echt. Alsof ik daar echt was, samen met ons kindje. Geruisloos stromen er tranen over m'n wangen. Ik merk niet eens de hevige steken in mijn buik.

'We zijn er!' zegt hij, en ik hoor hoe hij de auto uit stapt, en mijn deur opendoet zodat hij mij eruit kan tillen. We rennen over het asfalt, en dan door een paar deuren. Dan val ik weg.

***

Ik kom weer bij, en net als in m'n droom word ik verblind door een wit licht. Ik draai m'n hoofd naar rechts, in de hoop Edward te zien, maar het is iemand anders.

The Princess (#2 KvT)Where stories live. Discover now