Nečekaná párty

58 6 0
                                    

Cucu se ráno vzbudila jako první. Když zrovna stála před zrcadlem a česala si vlasy, najednou jakoby někdo otevřel dveře od koupelny. A ozval se hlas:
"Nechceš pomoct?" Patřil Zrzkovi. Cucu nejdřív nevěděla co říct, ale nakonec aniž by se na něj podívala mu podala hřeben. Zrzek začal česat. Cucu cítila, jak jemně  Zrzek drží hřeben. Ani neměla chuť mu něco udělat, spíš si přála, aby tahle chvíle nikdy neskočila. Celou dobu bylo ticho až na jednu větu:
"Netahám tě moc?"
"Nene, v pohodě". Když už to bylo, Zrzek beze slova odešel. Cucu chvíli zaraženě koukala do zrcadla. Neodcházej... potom si ale vlepila pořádnou facku, prohrábla si vlasy a řekla si nahlas:
"Jak říkám. Jenom kamarádi."
Když najednou uslyšela nějakou hudbu. Šla se podívat do obýváku. Před dveřmi Viina pokoje stál Blik se založenýma rukama a v županu, v kuchyni (která je spojená s obývákem) stál Zrzek s talířem, na kterém bylo  vajíčko na tvrdo s chlebem, máslem a solí - nejspíš to byla jeho snídaně, a po celém obýváku byla celá Gagarinova ulice... Možná i celé město. Mezi nimi běhal Jimm, který měl v ruce smeták a snažil se ty lidi vymést ze dveří. Po všech oknech byly snad ty nejtmavší záclony na světě, aby to tam vypadalo jako v noci. Tak šla zpátky na horu kde seděla na zábradlí Sissi a na schodech Via, která nejspíš chtěla tak hodinu ještě spát.

Ani jedna nevypadala, že by o něčem věděla

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ani jedna nevypadala, že by o něčem věděla. Via se však šla ještě ujistit, jestli neměla halucinace. Snažila se přes ospalky zaostřit obraz a když rozpoznala různé postavičky, chtěla si přes rozcuchané vlasy, které po ránu připomínaly kukaččí hnízdo, narvat klobouk. Na párty dorazila další postavička. To už Via nevydržela. "Musím se učesat a vybrat si šaty. Když párty tak párty!"
Sissi a Cucu si řekly, že se půjdou asi taky bavit. Via byla tak půl hodiny v koupelně a cuchance prostě nešly dolů až se Via rozzlobila a hodila s kartáčem o zem ... A cuchance byly pryč. To se stávalo celkem často, proto už se tomu ani nedivila.
Pak pospíchala do obýváku, aby už o nic nepřišla. Když vstoupila do místnosti, uvítala ji Cucu se sklenicí šampaňského v ruce, uprostřed  velkého obýváku stál kroužek lidí, kteří tam někoho povzbuzovali:
"dáš to dáš to!"
U stolu byl Zrzek a Blik kteří soutěžili v tom kdo sní jako první celý borůvkový koláč s drobenkou. Možná na ně i sázeli. Když vypršel časový limit, vyhrál Blik, protože Zrzek  druhou půlku už nestihl tak rychle sníst jako on. Pak si to ale Zrzek v klidu vychutnal. Pak byl ještě jeden  kroužek lidí vedle. Via tedy přešla k druhému kroužku, který vypadal trochu střízlivěji. Kroužek obklopoval tancující Sissi s Jimmem. Potom tam tancovali Karkulka s vlkem, Sněhurka s trpaslíkem  a Tom a Jerry. Všichni na ně koukali jako na nejlepší tančící páry světa, toho si však Via všimla, tak popadla Blika za ruku a umyla mu pusu od borůvkového  koláče. "Ukážeme jim, kdo je tu nejlepší!" a vtrhli mezi ně. Šlo vidět, že všechny oči kolem se zaměřily na Blika a Viu. Mezitím žralok Drobek vedl debatu se svými vrstevníky (20-25 let) ...

Všichni kluci na Viu udiveně koukali

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Všichni kluci na Viu udiveně koukali. Via dělala, že nevidí. Blik však po nich hodil zuřiví pohled a přitiskl Viu k sobě ještě víc. Via Blikovi však dala znamení a odtancovali spolu někam dál od nich. Všichni kluci ale z Vii nespustili oči a jeden dokonce pustil skleničku se šampaňským. Lion vzal ochotně hadr a uklidil to. Hned po pár vteřinách i druhý kluk pustil sklenici
Lion zakroutil hlavou a utřel to i po něm. Ale když třetí kluk upustil na zem sklenku Lion se urazil, hodil s hadrem o zem dál jednomu klukovi do ruky smeták s lopatkou a odešel.
Via dokázala, že měla pravdu, proti ostatním párům byli jako král s královnou a tak zůstali na parketu sami. Cucu neměla s kým tančit, stejně to ani moc neuměla. Najednou se přepla hudba. Cucu poprosila Sissi, jestli s ní bude tančit. Vypadaly jako v padesátých letech. Všichni se skvěle bavili, už uplně zapomněli na to, že se tu jen tak z ničeho udělala párty. Když tu nečekaně na kraji obýváku spadla velká Disco Koule. Všichni leknutím poskočili, naštěstí nic na nikoho nespadlo. V tu chvíli vylezla z rozbitého stropu od Discokoule nějká  holka s pistolí.
"Vio vzdej se!" Jenže uviděla jen ty lidi a Via za nimi nebyla vidět "Promiňte spletla jsem si dům." omluvila se a vytáhla se po provaze zpět. Nikdo nechápal, jestli začlo nějaké vystoupení, nebo jestli se pravě teď netočí nějaká scéna s filmu, nebo co to je prostě za omyl. "Fajn tu šílenou holku máme z krku ... A párty končí!" Oznámil Jimm, otevřel dveře a zapnul vysavač.

Via, Cucu a SissiWhere stories live. Discover now