Vanoční bonus 🌠🔔🎄

47 4 1
                                    

Dům voněl cukrovím. To ale nebylo to ,co Viu vzbudilo. U jejich postele stáli Cucu a Zrzek, nejdřív zpívali "hajdom hajdom tečka com"
"Ven z postele, lenoši!" Řekla Cucu, když skončili.
"Jsou Vánoce!" Informoval Zrzek.
"Ale já se chci vyspat do růžova," zabručel Blik a chtěl si přitáhnout peřinu, ale Cucu mu ji vzala. "Kolik je vůbec hodin? A dej mi tu peřinu, chci spát!"
"To máš blbý." Cucu přikrývku přehodila přes židli, na kterou z postele nedosáhli.
"Nebudu kvůli vám mít o Vánocích kruhy pod očima," řekla Via, přikryla Blika částí své peřiny a spali dál.

Celý týden se nikdo ve vaně nekoupal, naštěstí to Via přežila, protože mají ještě sprchu. Mysleli si, že to byl nějaký bobřík sprchování, který vymyslela Sissi na šetření vody. Ve skutečnosti ale ve vaně měli kapra, bohužel tam byl moc dlouho a Jimm se Sissi ho začali mít rádi. Cucu se nabídla, že kapra zabije rychle, že si ani nevšimne, že umřel, ale nakonec Sissi řekla, že to zvládne. Vzala tedy palici na maso.
"Já to nedokážu... Ne, musím!" Přemlouvala se nahlas. Už se rozpřáhla, ale zarazila se. Nemohla se na to dívat. Pak si uvědomila, že poslepu neodhadne, kam klepnout. Pak už byla odhodlaná. "Promiň, kapře, je to tvůj osud." Už si myslela, že to konečně zvládne, ale zase se zastavila. "To nedokážu, kapříčku," pohladila ho po šupinách. Chvilku na něj hleděla a všimla si, že kapr přestává dýchat. Hned ho odnesla zpátky do vany, naštěstí nebylo pozdě. Všimla si, že se tím kaprem zabývala dvě hodiny, tak se radši šla rychle věnovat bramborovému salátu, který asi letos bude bez ničeho.

Via a Blik se mezi tím vyhrabali z postele, momentálně zdobili stromeček. Via si nervózně broukala

🎵... už je jich o jednu víc, desátou věším na stromek, pozor jen ať nespadne a... POZOR!🎵

Právě Blik se snažil na špičku stromku umístit skleněnou hvězdu... Která se ovšem rozbila. Měli naštěstí ještě jednu stejnou, už ji ale radši naaranžovala Via.

Sissi mezitím dávala na talíř všechno cukroví, ale byla zamyšlená, protože nevěděla, co dát místo toho kapra, ale věděla, že byla chyba ho kupovat, tak si nevšimla Liona, který ze stolu něco ukradl. Když se na chvíli vzpamatovala, všimla si, že půlka cukroví z talíře je pryč. Nejdříve podezírala Blika, pak si však všimla Liona, jak se chce po třetí pro něco natáhnout. Ihned ho strhne za vodítko ze stolu.
"Všude snad platí, že zvířata v kuchyni nemají co dělat! Kdybys tak méně žral, už bys to zlaté prase viděl!" A hned ho odtáhne. Nad tím se lev zamyslel.

V malinké kuchyni se shromáždili všichni lidští obyvatelé. Sissi hned začla předstírat, že vaří. Jakoby každý potřeboval něco říct, až se to stalo ve stejné chvíli:
"Musím vám něco říct..." začal Jimm. Všichni se na sebe podívali. "Tak ty začni," řekl Zrzkovi.
"Odjíždím zítra domů," oznámil Zrzek trochu smutně.
"Chtěla jsem vám říct to samé," zvedla hlavu od hrnce i Sissi "že zítra jedu domů."
"Já s Blikem se z Tokia vrátíme v dubnu."
"Proč? Cucu, že je to vtip?"
"Budeme mít - ty a já - narozeniny, Bliku. Mamka to s námi chce oslavit." "Já taky odjíždím zítra," dodal Jimm. "To všichni odjíždíte zítra? Já až za týden!" Vzdychla si Via, už ale nechtěla bydlet sama, ani dva dny by tu bez nich nevydržela. Najednou ji napadlo, že to jsou ty nejhorší Vánoce. Přemýšlela... Nakonec řekla:
"Nebudu tady sama, pojedu taky!"

VEČER:
Čočková polévka byla dojezena, na řadě byla ryba se salátem. Sissi na to ale úplně zapomněla, tak se objevil na talíři jenom bramborový salát.
"Sissi... Neměla jsi toho kapra náhodou za..." Začal Blik, ale Cucu ho kopla pod stolem.
"Usmažit?" Dokončil Jimm.
"Promiňte, chtěla jsem vám říct, že to nakonec nezvládnu, ale nechtěla jsem aby toho kapra někdo usmažil..."
"A to ho budeme jako chovat ve vaně?" Tak na to zapomeňte, chci se zase po dlouhé době naložit do vany!" Protestovala Via. Cucu zaběhla do koupelny a už ho držela v ruce.
"Neboj, Sissi, ten kapr to bude mít brzy za sebou!" Sissi to chtěla zarazit, chvilku to vypadalo, že se budou o něj přetahovat, pak jim ale vyklouzl z rukou, chvíli letěl vzduchem až přistál v akváriu. "Je to ryba, nebo rybák?" Zeptala se Cucu.
"Asi samice," odpověděla Sissi.
"V tom případě se bude jmenovat Roxy, protože to je Sissino prostřední jméno!"

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 19, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Via, Cucu a SissiWhere stories live. Discover now